S 15" propelerjem boš pridobil 400-500 obratov na motorju in izgubil kakšen vozel na max. hitosti. Če si imel sedaj 5000 obratov in je bila to nominalna obremenitev čolna (takšna bo v več kot 70% vožnje) potem je to za silo ok. Če pa bo čoln bolj obremenjen, pa boš z obrati padel na 4800 kar je premalo in motor se muči. V tem primeru se precej poveča poraba olja. 5200 obratov pri polnem gasu je na tem motorju poezija. Kavitacijska plošča naj bi bila 1 cm nad vodno gladino.
Jaz od vsega začetka kurim XD100 olje, s tem da sem imel prvih 15 ur motor nastavljen na XD50. Potem smo prestavili motor na XD100.
LP
hidrostab.krilca????
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
kasaudio napisal/-a:S 15" propelerjem boš pridobil 400-500 obratov na motorju in izgubil kakšen vozel na max. hitosti. Če si imel sedaj 5000 obratov in je bila to nominalna obremenitev čolna (takšna bo v več kot 70% vožnje) potem je to za silo ok. Če pa bo čoln bolj obremenjen, pa boš z obrati padel na 4800 kar je premalo in motor se muči. V tem primeru se precej poveča poraba olja. 5200 obratov pri polnem gasu je na tem motorju poezija. Kavitacijska plošča naj bi bila 1 cm nad vodno gladino.
Jaz od vsega začetka kurim XD100 olje, s tem da sem imel prvih 15 ur motor nastavljen na XD50. Potem smo prestavili motor na XD100.
LP
Imaš zasebno sporočilo!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov