Na Ist sem ze iz Biograda podal že dva dni pred "okupacijo", ker je bila napoved bolj slaba sploh kar se vetra tiče
In imel sem prav, zvečer je burja kar dobro pihnila
V nedeljo je bil pomol poln
do konca...
pa zaliv tudi, predvsem jadralcev
Zvečer smo okupirali oštarijo in se preveč nabasali, eni s hrano drugi s pijačo...
Kaj se je dogajalo ponoči ne vem, jaz sem zakurblal klimo in spal, zjutraj je bilo vidnih nekaj malega "posledic" nočnega dogajanja...pomol še stoji
Jutranja kava v "Lako čemo" (priporočam, vendarle se je našel nekdo, ki za normalno ceno ponuja girice, srdele, lignje, ražnjiče,... s pomfrijem in solato za 35-45 kun, res pohvalno)
Potem pa čez Zapuntel proti Olibu, tale maneken je Polanc...
Tale pozer pa Car in to brez pohanga pšanca...
Pa bivša od Kr enga, zdej od "koncesionarja", 2 sliki nižje)
Priprave moje 10 letne mornarke na privez v Slatini, Olib...
Mir in uživancijo je potem zmotil "koncesionar", ki nam je jeb.. mat.. ( v desni roki drži izterjevalno orodje)
"Banda" je potem odšla proti Rabu, midva z Branetom40 sva prespala na Olibu, pozdravlja vas Milivoj. Naslednji dan smo pri Velem Ratu obiskali še razbitine potopljene ladje:
... še malo poziranja...
Prespali smo v Saharunu (pozabil slikat, vendar lepo za popi...), naslednji dan pa v Saliju
In naslednje jutro odšli vsak po svoje. Brane na jug, jaz pa v Biograd.
Pokuril 380 litrčkov in pri porabi 2,6l na navtično miljo prevozil 146 navtičnih milj.
Plovilo Bavaria 27 sport, Volvo 5,7 / 325 konjičkov, bencin, ker nafto pri nas uporabljamo za ogrevanje bajte, dolžina čez vse 9,6m, širina 3m, teža okrog 5 ton. Potovalna hitrost 26, maximalna 32 vozličev.
P.S. : Bavaria je pa itak zakon.
Še dvakrat spat pa na morje...
lpg