yamaha 4T 4KM

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

dominator
Višji štabni vodnik
Kraj: Štajrska-Cres

yamaha 4T 4KM

OdgovorNapisal/-a dominator » So Jul 16, 2011 20:09

Lp. danes sem malo poigral z yamaho za pomožni čoln in ugotovil da v rezervarju za olje smrdi po bencinu. ( olje smrdi po bencinu) zdaj me pa zanima kaj je kje kaj počeno ali zakaj mi olje smrdi po bencinu ?

motor sem kupil tako, da nwm kaj se je dogajalo z oljem... mazivnos olja zgleda vredu samo me vseeno malo skrbi !

hvala za nasvete in pomoč!

LP.dominator :? :?
Volvo & Yamaha PoweR.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Jul 16, 2011 23:50

To je popolnoma normalno, saj olje maže cilinder, taisti cilinder, kjer se dogajajo explozije. Morda malo vpliva na to, ce so nepopolne eksplozije. Ce ni narejen, naredi servis, svecke, olje itd...
Edit; Pa ce si ga ravno kupil in je bil večkrat samo zalaufan pa je sploh normalno, ke pod "zaugom"bencin zelo zaliva cilinder, olje ga izpira
dominator
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a dominator » Ne Jul 17, 2011 11:59

mamaMicka napisal/-a:To je popolnoma normalno, saj olje maže cilinder, taisti cilinder, kjer se dogajajo explozije. Morda malo vpliva na to, ce so nepopolne eksplozije. Ce ni narejen, naredi servis, svecke, olje itd...
Edit; Pa ce si ga ravno kupil in je bil večkrat samo zalaufan pa je sploh normalno, ke pod "zaugom"bencin zelo zaliva cilinder, olje ga izpira

aha pol se pravi da ni nič narobe če je to tak al ?
Volvo & Yamaha PoweR.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jul 18, 2011 00:04

Ne bi smelo biti, saj bencin načeloma ne more priti v olje.
Kot sem rekel, ce je bil veckrat le preizkusen, ko laufa pod zaugom je to zelo normalno!

Servis pa vseeno opravi, pa ne zaradi smradu ampak, ker je tako prav!
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jul 18, 2011 09:30

Najbolj važno je, da je nivo olja med min. in max. to spremljaj. Če bo nivo olja zrasel preko max. potem je nekaj narobe, drugače pa ni panike.
Ko cvreš "šnicle" olje tudi več nima duha po olju, ampak po ..... :lol: :lol: :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
dominator
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a dominator » Po Jul 18, 2011 11:45

ja motor je bil več krat samo pod ''štandgasom'' ni bil dosti vožen ker je služil prejšnemu latsniku kot pomožni motor.

nivo olja je pa malo čez max. :?: sao nwm kolko ga je blo prej not nalitega vglavnem jaz bom olje menjo ...
Volvo & Yamaha PoweR.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jul 18, 2011 12:57

Pa filter tudi, ne.
Guma je guma, zaenkrat.
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Po Jul 18, 2011 19:58

Zaradi slabšega izgorevanja na nizkih obratih precej benzina steče mimo batnih obročkov v karter, kar redči olje. Olje čim prej zamenjaj, ker se v teh primerih zelo zmanjša viskoznost.
Če zaradi različnih okoliščin moreš vozit na nizkih obratih(majhna hitrost) si nabavi manjši propeler.
Oljnega filtra pa ne boš našel, ker ga ni!!

L.p.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Jul 19, 2011 09:53

Moja napaka, ne vem zakaj sem imel v mislih da gre za suzukija 40. :oops: :oops: :oops:
Bo treba na dopust.
Guma je guma, zaenkrat.
dominator
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a dominator » To Jul 19, 2011 12:20

dinksi napisal/-a:Zaradi slabšega izgorevanja na nizkih obratih precej benzina steče mimo batnih obročkov v karter, kar redči olje. Olje čim prej zamenjaj, ker se v teh primerih zelo zmanjša viskoznost.
Če zaradi različnih okoliščin moreš vozit na nizkih obratih(majhna hitrost) si nabavi manjši propeler.
Oljnega filtra pa ne boš našel, ker ga ni!!

L.p.

motor sem kupim od lastnika in še ga nisem vozil letos bo prvič kot sem že omenil on je motor samo vžigal , ga ni dosti uporabljal motor ima največ 20ur je pa letnik 2003 res ni bil nič vožen sao pri servisiranju in mogoče ali 2x na morju. Do tega zdaj upam da nebo več prihajalo ker se z čolnom mislim kar vozit (bajboat) do kakšnih pomolov pa tudi v mesto.

hvala vsem za pomoč. !
Volvo & Yamaha PoweR.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jul 19, 2011 12:58

Sedaj strašite možakarja z tem gorivom, ki izteka mimo batov. To je popolnoma NORMALNO pri vseh motorjih z notranjim izgorevanjem.

Menjava olja 1x letno je samoumevna. Jaz sem dobil občutek, da ne namerava menjati olja, zato sem rekel, da naj to naredi.

Še enkrat... Menjaj olje, svečko in pelji. To so dobri motorji in nima bit kaj!

P.S. bencin iz olja, tako, kot pride notri, gre tudi ven, ko se voziš(izhlapi), ostajajo pa trdi delci iz bencina...
biserka55

OdgovorNapisal/-a biserka55 » To Jul 19, 2011 18:13

Nov sem na forumu in vesel,da zdej ko sem kupil prvo plovilo, lahko dobim kakšen nasvet od starih iskušenih navtikov. Problem je nastal pri motorju yamaha91/55kw in sicer impulzator-pick up.Del je možno dobiti na servisu, vendar mi je 500e veliko. Zanima me če ima kdo kakšno idejo o poravilu!!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jul 19, 2011 23:31

Glede popravila ti jaz ne znam pomagati, lahko ti pa svetujem, da malo poglej po kakem nemškem ebayu, angleškem in nasploh malo pobrskaj po netu...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov