Nasvet glede nakupa

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

krusi
Desetnik

Nasvet glede nakupa

OdgovorNapisal/-a krusi » To Sep 06, 2011 19:22

Pozdravljeni,

ogledana imam 2 colna in sicer:
- zodiac zoom 380S + tohatsu 20
- honwave t40ae + honda 20

Oba se mi zdita kar kvalitetna, zanima me sedaj ali je kaj obcutnega narobe s katerim oz. kaksen vas predlog/nasvet za novega morjeplovca :)

Imam tudi vprasanje glede registracije, je kdo zadnje case registriral gumenjaka, ga bom moral sestaviti pred unim tam? Ker ga nimam namena uporabljati v SLO letos, bi bilo malo nadlezno ga tam pumpat za tistih 5minut :)

hvala!
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » To Sep 06, 2011 19:28

Ma kaj takega te ne bi zanimalo.
Tole prodajam.

http://www.avto.net/mornar2003//view/ad.asp?ID=111343
krusi
Desetnik

OdgovorNapisal/-a krusi » To Sep 06, 2011 19:56

kaj pa je narobe z njem, da prodajas? :D

Bi mi olajsal recimo da kar nekaj problemov,ce ze registriranga kupm...

A se da tale tud normalno zlozit? Danes sem lgledal honwave 40 pa je skor mal prevelk za moj avto, mi zato bolj zodiac ustreza
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » To Sep 06, 2011 20:06

postal premajhen . Plovilo je registrirano do 03.2014 .
Ima HR vinjeto do 06.2012 .
Zloži se normalno. Seveda pa odvisno od vozila ,katerega imaš (velikost prtljažnika).

LP, Peter
vento
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

Re: Nasvet glede nakupa

OdgovorNapisal/-a vento » To Sep 06, 2011 20:26

krusi napisal/-a:Pozdravljeni,

ogledana imam 2 colna in sicer:
- zodiac zoom 380S + tohatsu 20
- honwave t40ae + honda 20

Oba se mi zdita kar kvalitetna, zanima me sedaj ali je kaj obcutnega narobe s katerim oz. kaksen vas predlog/nasvet za novega morjeplovca :)

Imam tudi vprasanje glede registracije, je kdo zadnje case registriral gumenjaka, ga bom moral sestaviti pred unim tam? Ker ga nimam namena uporabljati v SLO letos, bi bilo malo nadlezno ga tam pumpat za tistih 5minut :)

hvala!
Ker imam Hondo, navijam za Hondo. 8)
Drugače pa, prvi komplet bo najbrž nekaj cenejši, vprašanje pa katera kombinacija je (bo) boljša na vodi. Honwave ima nekaj večje tubuse in je tudi nekaj daljši (načeloma to pomeni bolje za plovbo).
Sestavljat ga na registraciji najbrž ne bo treba (če bo nov), bo pa pogledal vse serijske številke ter najbrž tudi reg. oznako kako je nalepljena. Prej pokličeš, da ti "rezervirajo" reg. oznako. Taka je moja izkušnja.
Tisti iz oglasa pa tudi izgleda solidno. :)
krusi
Desetnik

OdgovorNapisal/-a krusi » To Sep 06, 2011 22:00

Jape napisal/-a:postal premajhen . Plovilo je registrirano do 03.2014 .
Ima HR vinjeto do 06.2012 .
Zloži se normalno. Seveda pa odvisno od vozila ,katerega imaš (velikost prtljažnika).

LP, Peter

Hja, mam focusa pa smo dons probaval skatlo od honde pa je lbo tm,tm...motor bi se spravu notr, pa mogoce ksn ruzak :D
Po specifikacijah naj bi se zodiac na mal manjse zlozu
krusi
Desetnik

OdgovorNapisal/-a krusi » Sr Sep 07, 2011 10:20

kolikor sem gledal za opis tvojega quicksilverja na netu pride zapakiran se vecji kot honda, kar je pa verjetno ze tko prevec, drugace bi se verjetno celo odlocil zanj...mogoce enkrat k bo vecji avto :)

Zaenkrat mi je se zmeraj favorit zodiac...

Kaksne imate pa kaj izkusnje, se da v 2 dneh porihtat zavarovanje,registracijo itd.? Kje bi mi znal kej komplicirat?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Sep 07, 2011 11:04

Komplicira se ti lahko edino, ce bi ga moral zloziti skupaj... Prej poklici na kapetanijo in povprasaj. Rezerviraj si tudi stevilko in jo naredi pred odhodom na kapetanijo.
Imej tudi obvezno opremo, katera je zahtevana. Mene je v izoli zajebaval k norca, samo sem imel recept zanj. V marini sem imel kolega in sem v 5 minutah dostavil vse kar je hotel.
Vse ostalo bo steklo. Glej, da ne bos prav pozen, ce slucajno kaj ne bo stimalo, da odpravis.
Pred odhodom na kapetanijo imej tudi zavarovanje. Jaz sem ga naredil kar v Izoli na adriaticu tik pred vpisom...

Edit:
Stnjen odgovor na vprasanje. Ce bos to vse imel bos fertik v 2 urah ali pa se manj!
Jaz bi sel na tvojem mestu morda v koper, ker lahko pred kapetanijo prides kar z avtom, Piran in Izola mata neke svoje fore, vsaj v sezoni...
krusi
Desetnik

OdgovorNapisal/-a krusi » Sr Sep 07, 2011 11:26

mamaMicka napisal/-a:Komplicira se ti lahko edino, ce bi ga moral zloziti skupaj... Prej poklici na kapetanijo in povprasaj. Rezerviraj si tudi stevilko in jo naredi pred odhodom na kapetanijo.
Imej tudi obvezno opremo, katera je zahtevana. Mene je v izoli zajebaval k norca, samo sem imel recept zanj. V marini sem imel kolega in sem v 5 minutah dostavil vse kar je hotel.
Vse ostalo bo steklo. Glej, da ne bos prav pozen, ce slucajno kaj ne bo stimalo, da odpravis.
Pred odhodom na kapetanijo imej tudi zavarovanje. Jaz sem ga naredil kar v Izoli na adriaticu tik pred vpisom...

Edit:
Stnjen odgovor na vprasanje. Ce bos to vse imel bos fertik v 2 urah ali pa se manj!
Jaz bi sel na tvojem mestu morda v koper, ker lahko pred kapetanijo prides kar z avtom, Piran in Izola mata neke svoje fore, vsaj v sezoni...

Verjetno bom kar na Koper sel, sem danes ze klical se malo povprasal glede guzve tako da...so me ze navdusl, edini v javni upravi, ki so me kdajkoli poklicali nazaj(namrec ko sem klical se ni noben javil).

A kdo ve, moram jst registrsko ze prej nalimati, namrec mozno, da bo coln se v skatli ko pridem tja :)
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Sr Sep 07, 2011 14:43

Pojdi v Koper, ker so najbolj humani in ne komplicirajo. Registersko označbo moraš imeti obvezno na čolnu, ker mu jo moraš pokazati. Zanimale ga bodo tudi št. motorja in čolna, mogoče še obvezna oprema in to je to. Pri nas je ogled novega gliserja trajal minuto in pol (registerska oznaka, št. motorja, čolna), nato pa nas je napotil na kavo in rekel naj se vrnemo čez dobre pol ure, da uredi papirje in tako je tudi bilo.
krusi
Desetnik

OdgovorNapisal/-a krusi » Če Sep 08, 2011 14:53

No coln je bil kupljen, in sicer zodiacov, jutri sem narocen v KP za vpis, sem prasal ce morm ze limati gor, je reku ni treba, sam preden ga dam prvic v vodo da mam pa je ql....Tko da upam da bo to drzal :)
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Sep 08, 2011 16:17

krusi napisal/-a:No coln je bil kupljen, in sicer zodiacov, jutri sem narocen v KP za vpis, sem prasal ce morm ze limati gor, je reku ni treba, sam preden ga dam prvic v vodo da mam pa je ql....Tko da upam da bo to drzal :)

Bo držalo, meni tudi ni nič težil.
Alf

OdgovorNapisal/-a Alf » Po Jul 15, 2013 17:04

Pozdravljeni,

da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal.
Tudi sam se zanim za nakup čulna Honda T40-AE2 + motor Honda BF 20. Zanima me kakšne so kaj izkušnje s tako oali podobno kombinacijo in ali svetujete kaj drugega v tem cenovnem in zmogljivostnem razredu.

Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 16, 2013 15:50

Verjetno soliden zložljiv gumenjak. Po deklaraciji:
    aluminijske podnice
    napihljiva kobilica za nekaj V dna -> boljše držanje smeri in lažje kos malo valovom kot pri ploskem dnu, a praviloma še daleč ne tako, kot pri trdem dnu z V obliko (RIB)
    stekloplastična (GRP) krmna stena
    material je pa dvoplastni PVC

Slika

Vsaj dosedanji PVC materiali niso bili ravno trajna reč - in če ni kdo pogruntal kaj novega, bo tudi tu najbrž tako. (Hypalon je znal lepo vzdrževan držati tudi več kot 20 let, so bili pa čolni dražji).

Temne zgornje površine na tubah zadaj morda dajejo 'dober estetski vtis', ampak na soncu se bodo najbrž razgrele, lahko tudi toliko, da se ne bo prijetno dotakniti; vprašanje je tudi, kako bo PVC to prenesel (zlasti v nekaj letih - nekaj naših je reklo, da so kakšne temne oznake začele spominjati na čik-gumi in/ali so čez barvali s čim svetlim).

Če rabiš zložljiv čoln za bolj ob obali oziroma vsaj približno mirno morje do kakega bližnjega otoka za 5 let ali mogoče tudi malo več, je to sicer videti OK.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov