Vreme te dni
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Vreme te dni
Marchi hvala za zapisano.
V severni uvali Kosirača sidro dobro drzi, preziveli brez tezav jugo izpred enega meseca, ki je po napovedi dosti mocnejsi od danasnjega. Sicer piha, ker bima ovire, ni pa vala in se da lepo tudi na obalo. Po jugu naj bi prisel veter iz NE, kar pa ne gre direkt v zaliv, za premik bomo pa videli še. Bo treba se malo spremljati, da se kaj ne spremeni.
Pantera, pa tudi nam ne disi na bojah spati.
Alesio, dobra varianta.
V severni uvali Kosirača sidro dobro drzi, preziveli brez tezav jugo izpred enega meseca, ki je po napovedi dosti mocnejsi od danasnjega. Sicer piha, ker bima ovire, ni pa vala in se da lepo tudi na obalo. Po jugu naj bi prisel veter iz NE, kar pa ne gre direkt v zaliv, za premik bomo pa videli še. Bo treba se malo spremljati, da se kaj ne spremeni.
Alesio, dobra varianta.
Domi napisal/-a:Marchi hvala za zapisano.
Alesio, dobra varianta.
Domi, poročaj
Alesjo, stari lisjak
alesjo napisal/-a:Jaz sem prijadral v molat z lepim jugom in sidral v desnem malem krakcu mirno pred jugom in kasneje tudi ob burji ce ne pa se bom malo premaknu na levo stran zaliva.
To misliš na uvalo Jakinska ali Podgarbe?
Uvala lucina v vasici pod cerkvijo molat kjer pristaja trajekt.
alesjo napisal/-a:Uvala lucina v vasici pod cerkvijo molat kjer pristaja trajekt.
Tukaj?

-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Mi pa v marina Piskera na Kornatih. Tolce jugo med 18 in 22 knots.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Tadejko napisal/-a:alesjo napisal/-a:Uvala lucina v vasici pod cerkvijo molat kjer pristaja trajekt.
Tukaj?
Točno tam.
Midva pa v zalivu Lovka, na severu Dugega otoka. Sidro dobro drži. Še nekaj jadrnic je tu in dva gumona.
Sem pa v soboto naštel v zalivu Široka na Istu 87 bark.
Sem pa v soboto naštel v zalivu Široka na Istu 87 bark.
motorni
In, kako ste preziveli noc? Kaj se je na koncu izcimilo? V S Istri vsaj je bila tramontana oz udar SZ..
Na molatu nič posebnega. Zunaj je vso noč vztrajal jugo. O burji ps še ni sledu zaenkrat je brezvetrje.
Na severni strani Ista tudi nic posebnega, južno jih je dobro povaljalo, cc 10 bark. Zdaj pa NW 10kt, ceprav naj bi bil NE...., bomo videli....
Namenjeni v konobe pred gostilne v Pomeni, a smo bili pozni in za 52 feet katamaran ni bilo vec mesta, zato smo sidrali v uvali Lokva, Mljet. Sidro slabo drzi (vsaj meni ni takoj prijelo) in ga imam na koncu v morju cez 60m. Vezani na obalo. Ponoci kak reful, drugace relativno mirno. Je pa zunaj kar mocno. Pri nas burje do zvecer ne bo (pa se to nekaj malega), tako da pocakamo, da malo pade in se z vetrom odpeljemo na Korculo...

p.s.: se je pa zgodil se en precedens (vsaj za HR) - zvecer so naredili obhod kapetanija in prisli opozorit, naj dobro sidramo. Ko so zvedeli za 60+m ketne in dva strika na obalo so prijazno pozdravili in se odpeljali. Rangerjev za NP Mljet pa ni bilo.

p.s.: se je pa zgodil se en precedens (vsaj za HR) - zvecer so naredili obhod kapetanija in prisli opozorit, naj dobro sidramo. Ko so zvedeli za 60+m ketne in dva strika na obalo so prijazno pozdravili in se odpeljali. Rangerjev za NP Mljet pa ni bilo.
Domi napisal/-a:Na severni strani Ista tudi nic posebnega, južno jih je dobro povaljalo, cc 10 bark. Zdaj pa NW 10kt, ceprav naj bi bil NE...., bomo videli....
Če malo širše pogledaš napoved, zunaj, zahodneje od Ista piha NW, že celo noč. Kot je bilo napovedano. V bistvu je to tramontana. Zahodni otoki HR, so na robu tega vetrovnega območja, tako da ste imeli malo sreče, da ni kakšen reful tramontane prišel do vas.

Zdaj se bo pa počasi burja zbudila, kjer se še ni, da ohladi ozračje. Ne bo pa zdivjala.
@Inspiron
Malo bo burja tudi Mljet pobožala.
Ampak s 60m ketne in v zalivu kjer ste, greste komot še na eno večerjo.
Roberth1 napisal/-a:Domi napisal/-a:Zanimiva napoved za danes in jutri. Iz močnega juga, proti jutru hiter obrat na dokaj močno burjo. Kje se kaj skrivate 'sidraši' , da imate pokrito eno in drugo situacijo.
Mi trenutno v severni uvali na Istu in verjetno nato zgodaj zjutraj premik v južno.
Med prvo in drugo omenjenjim vetrom pride na obisk še ena sapca (za slabe pol ure). Je toliko energije v zraku, prehod bo izrazit…
Tako je... kadar iz po več dneh juga obrne na burjo po mojih izkušnjah pričakujte konkretno nevihto med obratom (Tramontana)...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov