TV na plovilu, digitalni sprejemniki, antene -(zem. in sat)

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Okt 18, 2010 20:28

Glomex digital & analog VP 9510-00 je pa zdaj res na jamborju.

Ko pa sem se odločal za njo sem v trgovini založil denar in šel v marino in vse zvezal (provizorično), ter anteno s sponkami zvezal na bimini, da sem videl, če sploh dela, da ne bom kot že večkrat vrgel denar proč. Ko sem opazil razliko sem se takoj odločil za nakup. Torej je bila antena na enakem mestu oz. višini, kot bi bila na tvojem plovilu.

Kaj pa antene nudijo sem prebral na tem naslovu GLOMEX

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Okt 18, 2010 21:09

No zanimiva informacija. Bom spomladi preizkusil še jaz.
Verjetno pa si mislil model V9150 ?
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Okt 18, 2010 21:12

Oprosti, imaš prav 9150 nisem prav napisal številke, spomin pa mi peša :roll: sem na Bilobilu :lol:

LP
:lol:

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Okt 18, 2010 21:20

Saj sem Vam napisal, da so zaenkrat te omnidirectional najboljše, vendar še vedno ne dovolj, da bi lahko tudi na zunanjih otokih sprejemal TV signal.
LP NT
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Okt 18, 2010 21:29

Nikola Tesla, čakamo na tvojo antensko stvaritev.
Če bo pol tako dobra kot zadnja zadeva, ki jo razvijaš, potem že imaš naročnike v čakalnici.

LP

Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Ne Okt 24, 2010 15:56

V Merkurju sem za 30 EU kupil ključek za namizni računalnik. Ključek dam v računalnik, na njega pa priklopim Glomex anteno. V Puli dobim štiri TV postaje občasno pet. Sem pa za hribom, kjer sem analogno TV dobival samo 2 programa.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Okt 24, 2010 19:21

Luftar logično, saj imaš sedaj na istem kanalu skupaj vse lokalne programe.

Danes sem bil na jamboru in porihtal par zadev. Rahlo sem obrnil krožno anteno Glomex (28db), saj občasno nismo videli niti lokalnih programov z Belega Križa. Sprejem je bil čisto na meji in ob močni burji, ko smo bili v marini rahlo nagnjeni, nismo videli domačih programov. Sedaj je sprejem boljši. Vse to pa samo pomeni, da so krožne antene daleč od tega, da bi bile zares prave krožne saj je na vsakih 90° mrtvi kot ojačenja antene.
LP NT
PS: Sedaj pa domov. V Izoli je pričelo deževati po tistem, ko so pri poročilih objavili, da bo župan v Izoli še naprej ostal navtiki (Marini Izola) skrajno nenaklonjen Klokočovnik.
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Ne Okt 24, 2010 21:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Okt 24, 2010 20:40

Včeraj sem se malo pošpilal po TV-ju in dal na avtomatsko iskanje kanalov in je našel 47 digitalnih in enega analognega. Moja antena se mi zdi super! Od vseh kanalov oz. programov najde 6 hrvaških, 9 slovenskih in 32 italijanskih, od katerih je nekaj z bolj slabo sliko.
Očitno imam brisan prostor, kjer dobim dober signal z ene, druge in tretje strani.

LP

bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Ne Okt 24, 2010 22:12

Nikola Tesla napisal/-a:Luftar logično, saj imaš sedaj na istem kanalu skupaj vse lokalne programe.

Danes sem bil na jamboru in porihtal par zadev. Rahlo sem obrnil krožno anteno Glomex (28db), saj občasno nismo videli niti lokalnih programov z Belega Križa. Sprejem je bil čisto na meji in ob močni burji, ko smo bili v marini rahlo nagnjeni, nismo videli domačih programov. Sedaj je sprejem boljši. Vse to pa samo pomeni, da so krožne antene daleč od tega, da bi bile zares prave krožne saj je na vsakih 90° mrtvi kot ojačenja antene.
LP NT
PS: Sedaj pa domov. V Izoli je pričelo deževati po tistem, ko so pri poročilih objavili, da bo župan v Izoli še naprej ostal navtiki (Marini Izola) skrajno nenaklonjen Klokočovnik.

Če sem prav slišal, pa Klokočovnik vseeno ni nabral dovolj za zmago?
Uporabniški avatar
frohlic7
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a frohlic7 » To Okt 26, 2010 20:50

Luftar, tudi jaz uporabljam USB ključ-tuner, pa zadeva dela bp. Letos sem na Hvaru gledal SP na HTV2 in to u nulo z antanco veliko 20cm
http://www.pctvsystems.com/Products/ProductsEuropeAsia/Digitalproducts/PCTVpicoStick/tabid/203/language/en-GB/Default.aspx
zadeva je res pico:)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Okt 27, 2010 09:51

Kakor kje!
Jaz želim spremljati tv signal na celem Jadranu, zato iščemo najboljšo varianto. Če si blizu oddajnika potem sploh ne rabiš dobre antene.
LP NT
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kraj: NM-Biograd
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » Če Dec 30, 2010 12:37

Pozdravljeni morejplovci!
Svoj čoln mislim nadgradit z novim lcd tv-jm in pa kako anteno za sprejem na hrvaškem.Zanima me kateri tvji so za navtiko najbolj primerni in konkretno kje kupiti po najbolj ugodni ceni?Na čolnu nimam loka,kako ste vi rešili z postavitvijo antene?
Hvala!
LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Dec 30, 2010 13:46

cwick napisal/-a:Pozdravljeni morejplovci!
Svoj čoln mislim nadgradit z novim lcd tv-jm in pa kako anteno za sprejem na hrvaškem.Zanima me kateri tvji so za navtiko najbolj primerni in konkretno kje kupiti po najbolj ugodni ceni?Na čolnu nimam loka,kako ste vi rešili z postavitvijo antene?
Hvala!
LP

O tej temi je že veliko črnila prelitega. TV pač nabaviš, kjer ga dobiš najceneje, poleg tega pa moraš vedeti kakšna velikost ti ustreza 15", 17", 19", 22",..... Če ga dobiš na 12V toliko bolje, kajti s tem izgubiš enega porabnika, če dobiš 220-240V potem si moraš nabaviti konverter iz 12V na 240 in to je vsa umetnost. LCD mora imeti DVB-T oznako in najbolje je da dela po ključu MPG-4, kajti ta signal zadovoljuje SLO, IT in HR.
Anteno pa namesti kamorkoli, le da boš imel najboljši signal.
Mogoče je dobro premisliti o cenejši varianti USB ključek s TV adaptorjem DVBT-MPG4, cene pa je nekje okoli 60 Eur, ki se vključi v prenosnik.

LP

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 15, 2011 21:19

Danes sem nabavil TV za na barko. A je kaj novega na področju anten oz. kaj so prinesla zadnja tehnološka odkritja in izkušnje uporabnikov digitalnega signala v navtiki?
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Feb 15, 2011 23:17

Upam, da si nabavil takšno, ki ima že DVB-T, AAC, MPEG-4, 12V in vse potrebno. Katera znamka TV je in kje si jo nabavil?

Danes sem našel 12V DVB-T, cena 80,00 Eur

Slika
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti