Nakup - izvenkrmni motor 15hp

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

OdgovorNapisal/-a Jean » Sr Avg 22, 2012 19:13

Jaz sem letos po Jadranu opazil kar veliko plovil z Hondimi motorji,pred leti veliko Yamah,Mercury,Suzuki,Tohatsu,.. sedaj pa se je trend nakupa prevesil v prid Hondinih motorjev,moje mišlenje je,da so boljša izbira,mogoče malo dražji,v vsakem primeru pa, primerno vzdrževanje obdrži motor v odlični kondiciji-veliko let.5 let garancije ti pa dajo na večino modelov,glede na pogoje (servisa)Ne glede na odločitev nakupa, ti želim uspešno plovbo z izbranim motorjem.
LP Dani
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Avg 22, 2012 20:45

Po mojem mnenju ne kompliciraj, poglej cene, garnacijske pogoje, pa izbiraj med Tohatsu, Mercury, Honda, Suzuki, Yamaha. Vsi so Ok.
arch
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a arch » Po Sep 03, 2012 23:50

Upam, da ne odgovarjam prepozno. Glede znamke se strinjam, da je načeloma katerakoli uveljavljena ok.

Glede moči pa za takšno malo gumico svetujem 10 ks. Zelo podobno gumico imam sam, prav tako imam 15km motor. Ko je enkrat na čolnu, je v redu, ko ga moraš nosit in natikat na čoln, je pa vsak kg odveč. 15 km 4 taktni motorji tehtajo okoli 50 kg. 10 km tehtajo 37 kg. Ogromna razlika za tvoj hrbet! Glisiral boš pa tudi z 10 konji, tudi s še eno odraslo osebo.
Culi
Naddesetnik

Teza

OdgovorNapisal/-a Culi » To Sep 04, 2012 00:49

Se ne morem bolj strinjati, pa kaj ko sem še "mlad" in neumen. Vem da bom se kako preklinjal to tezo, sem si pa celo zivljenje, ko sem prekladal Tomosa 4,5 zelel tezji in vecji motorcek.
Pa gledam na to tudi kot nalozbo, morda pa bom v prihodnje kupil malo vecji colncek, pa bo 15 ravno prav.
Imam pa se eno vprasanje, kakor sem omenil, na mojemu colnu je dovoljena moc 15 KM. So pa vsi 15KM enaki kot 20KM. Enaka kubatura, vse je enako razen elektronike. Mislite da je pametno, da ze pri nakupu jih naprosim da mi to zamenajo, ali mislite da je bolje, da motor najprej dobro upeljem?
arch
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a arch » To Sep 04, 2012 08:38

Najprej sprobaj motor in boš videl, če sploh potrebuješ več moči. 15 konjev je ogromno za 3,20 m gumo, sploh če imaš mehko dno. Pri mojem imam občutek, kot da hoče motor raztrgat čoln ko dam gas do konca.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Sep 04, 2012 08:43

Ta elektronika pri novejših 4T motorjih stane toliko da bolje da že v startu kupiš močnejši motor. Pri starejših 2T se je to dalo ceneje in bolj elegantno rešit.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov