Ribolov v Tržaškem zalivu

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Okt 29, 2013 19:58

Danes bil na ribolovu, nič od niča, morje postalo jezno od juga, ostalo samo jadranje proti devinskemu gradu z malo previsokimi valovi in hitrostjo skoraj 10 vozlov. l.p.
pilotino
Desetnik

OdgovorNapisal/-a pilotino » Sr Okt 30, 2013 19:22

Zamikalo me je,da bi probal ribolov na skuše,ampak nimam pojma
kje se jih lovi.Predvidevam,da je treba it malo bolj na odprto ampak kam?
Se da v okolici Ribiške vasi tudi lovit ali je treba it proti Trstu..So mogoče kake boe ali kaj podobnega v okolici za orijetacijo?
Za vsak namig se vam zahvaljujem..pa mirno morje
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Okt 30, 2013 19:58

Iz izkušenj vem, da se se skuše najbolje lovijo na bolj odprtem morju vsaj 5 milj od obale. Jaz v glavnem lovim tu, koordinate so 45*40" 13*36", malo čudno zapisano :oops: ampak se da. Letos se skuše kar dolgo lovijo, ker je še morje kar toplo, mislim pa, da se lov na skuše bliža koncu, se bo pa začel lov na mole tudi na tej lokaciji čim se morje malo ohladi. Lov na orade je pa najboljši nekje pod Nabrežino in Križem v bližini školjčišč v novembru, seveda ko se bo morje primerno ohladilo, isto velja za lignje, ki pa se lovijo malo dlje od obale, uspešen lov želim, l.p. alesjo
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Okt 30, 2013 20:00

.

Skuše so pelagičneribe in zato teritorjalno zelo neomejene. Pridejo in gredo.
Zdaj pa, kje so lokacije v tržaškem zalivu.
Lovi se jih okoli boj , ki označujejo plovne poti v tržaško in koprsko pristanišče. Recimo boja PALOMA , ki je okoli 5,5 milj v smeri od piranske punte proti Monfalconu. Sedaj trenutno je boja Vida na remontu in je sicer kaki dve milji od piranske punte proti Gradežu. Pa tam kjer ...., pa ....

Bolj kot sama lokacija, ki mora biti na odprtem morju, je pomembno, da si pripraviš brum. Brum je mešanica raznih rib, ribjih odpadkov , kruha, moke, sira, ....(i kašika vegete :D , male tajne velikih mojstrov, palični mešalnik!!!!) s katerim jih privabiš in obdržiš na mestu. Da jih privabiš oz., da sploh pridejo včasih traja tudi pet ur. Tu je potrpežljivost zelo pomembna. Ko pa pridejo jih napokaš v eni, dveh urah od dvajset do štirideset kosov. Če sta dva toliko več, trije še gre, če so izkušeni, štirje pa že zapletajo med seboj. Skuša je zelo borbena in dober plavalec, ki gre kar nekaj metrov levo desno, počez, naprej nazaj, ... Pribor mora biti fin, pa vseeno močan.
Skratka brumat, nastavit vabo na dveh palicah. Ena palica na sredini vode, ena pa dva metra od tal. Ko začne sekat, je pa vseeno kje je , ker letajo za vabo.

Kako boš brumal?
Vsake toliko spustil malo v vodo, dal v vrečo in po štriku spustil proti dnu, morda z brumom napolnjena ženska nogavica, ...... obtežitev s kamnom, svincem, ....

Kar mnogo tega je potrebno za uspešen ribolov.

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Okt 30, 2013 20:13

pajer1, odlično zapisano, točno tako počnem tudi jaz :D , javi kaj, gremo skupaj na ribolov z mojo barčico :lol: jaz bom šel verjetno prvega novembra, naj bi se morje ohladilo na 17 c , mislim it na lignje. l.p.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Okt 30, 2013 20:18

alesjo napisal/-a:pajer1, odlično zapisano, točno tako počnem tudi jaz :D , javi kaj, gremo skupaj na ribolov z mojo barčico :lol: jaz bom šel verjetno prvega novembra, naj bi se morje ohladilo na 17 c , mislim it na lignje. l.p.

Prjatu, bo treba še počakat. Voda ima še zmeraj 19+ stopinj.

Dati meteomarini rilevati
Dati del 30/10/2013 ore 10:20 (GMT+1)

temperatura del mare a 3m 19.1 °C
temperatura del mare a 15m 19.1 °C
temperatura del mare a 24m (fondo) 19.3 °C

Kaj vem, ne more se ohladit toliko.

LP, smo na vezi.

.
pajer 1

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Okt 30, 2013 20:29

Temperatura morja je bila včeraj v Sesljanu 18,5c, danes pa je burja kar spodobna, kdo ve, morda pa se bo morje dovolj ohladilo za kakšnega ligenjčka :lol: :lol:
pilotino
Desetnik

OdgovorNapisal/-a pilotino » Če Okt 31, 2013 11:10

Hvala vama za vse koristne informacije... :P
Bom javil,če se bo kaj ulovilo.. :?:
Hvala in lp
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Nov 01, 2013 20:01

Temperatura morja je še vedno 18c, jaz pa danes vztrajno lovil lignje od 11 dopoldan do 4h popoldan, ujel samo enga 50 dkg in to točno opoldan, zdaj pa ga bom pojedu za večerjo :lol:
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » So Nov 02, 2013 14:39

Sem tolko vesel, da moram še tu objaviti, ko je tema ravno Tržaški zaliv....
:D . Včeraj (1.11.) v Koperskem zalivu....Tehnika malo po domače, ampak se je izkazala za super lovno tehniko :D .
Tri lampuge, vsaka čez kilo.....

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

l.p. Klemen
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Nov 02, 2013 15:08

.

Lepo, čestitam!

LP

.
pajer 1

Uporabniški avatar
Tuna
Kapitan bojne ladje
Kraj: Maribor-Murter
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tuna » So Nov 02, 2013 18:04

Če sta lovila z dvema palicama, potem pustiš eno lampugo v vodi, dokler se na drugo palico ne ujame i.t.d.. Če gre vse po sreči ujameš lahko celo jato, pokriješ kokpit z ribami (seveda do 5 kg :wink: ).
Lampuga je super ukusna riba, posebej tiste čez 5 kg, po meni enakovredna zobatcu.

LP
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Nov 02, 2013 18:23

Odlično klemn, čestitam :D
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Nov 02, 2013 19:13

Tuna napisal/-a:Če sta lovila z dvema palicama, potem pustiš eno lampugo v vodi, dokler se na drugo palico ne ujame i.t.d.. Če gre vse po sreči ujameš lahko celo jato, pokriješ kokpit z ribami (seveda do 5 kg :wink: ).
Lampuga je super ukusna riba, posebej tiste čez 5 kg, po meni enakovredna zobatcu.

LP

Prosim, 4tuna, brez skromnosti! Hihihihihi! Če kdo ve, potem ti največ veš o tej ribi. Pa ne samo o tej, ........

http://www.4tuna.si/index.php?option=co ... &Itemid=98

LP

.
pajer 1

klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Ne Nov 03, 2013 15:40

Meni so tudi takšne (1,5kg) prav odlične na krožniku....evo tele od petka so končale takole:

Slika
Slika
Slika
Slika

l.p. Klemen

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov