Konzerviranje 4T motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
dinksi napisal/-a:ttomi73 napisal/-a:Mene pa zanima kako spravite po konzervaciji motorja vodo iz sistema oz. tudi iz impeler šalčke če motor ostane zunaj pod streho?
Kakšen motor![]()
![]()
Izvenkrmni![]()
![]()
![]()
Če je odgovor pritrdilen, bo voda sama stekla ven, ko boš motor ugasnil.
Ja izvenkmni Mercury 60, 2T.
Ma vsi pravjo bo stekla ampak impeler ima X peres, pomeni X+1 prekatov, sistem vakuma se pravi da so posamezni prekati neprodušno zaprti v bistvu lahko izteče samo iz dveh prekatov v ostalih se pa voda zadrži ali pač ne?!
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
renton napisal/-a:Pozdravljeni.Mi zna kdo svetovati.Če bi za konzeracijo motorja uporabil crown spray namesto "konzervaciskega"bi bilo kaj narobe?
JA ZELO! Crown spray je preveč agresiven. Kolega je moral menjati ležaje na ojnici, ker je konzerviral s crownom.
Drugače pa jaz že tretje leto ne konzerviram motorja, ampak ga vsake toliko časa malo obrnem.
LP Klemen[/quote]
ttomi73 napisal/-a:dinksi napisal/-a:ttomi73 napisal/-a:Mene pa zanima kako spravite po konzervaciji motorja vodo iz sistema oz. tudi iz impeler šalčke če motor ostane zunaj pod streho?
Kakšen motor![]()
![]()
Izvenkrmni![]()
![]()
![]()
Če je odgovor pritrdilen, bo voda sama stekla ven, ko boš motor ugasnil.
Ja izvenkmni Mercury 60, 2T.
Ma vsi pravjo bo stekla ampak impeler ima X peres, pomeni X+1 prekatov, sistem vakuma se pravi da so posamezni prekati neprodušno zaprti v bistvu lahko izteče samo iz dveh prekatov v ostalih se pa voda zadrži ali pač ne?!
Izvenkrmni motorji imajo odprt sistem hlajenja in ni nikakršne možnosti da voda ostane notri. Pa tudi če bi po tvoje med kraki impelerja ostala voda (PA NE OSTANE) jo je tako zelo malo da ne bi bilo škode.
LP Klemen
-
superpuntar
- Kapitan
[/quote]klemzi napisal/-a:renton napisal/-a:Pozdravljeni.Mi zna kdo svetovati.Če bi za konzeracijo motorja uporabil crown spray namesto "konzervaciskega"bi bilo kaj narobe?
JA ZELO! Crown spray je preveč agresiven. Kolega je moral menjati ležaje na ojnici, ker je konzerviral s crownom.
Drugače pa jaz že tretje leto ne konzerviram motorja, ampak ga vsake toliko časa malo obrnem.
LP Klemen
mislim, da se s tem obračanjem (samo par potegov, brez da bi motor vžgal) naredi več škode kot koristi. za primerno "mazanje" mora mašina laufati.
superpuntar napisal/-a:klemzi napisal/-a:renton napisal/-a:Pozdravljeni.Mi zna kdo svetovati.Če bi za konzeracijo motorja uporabil crown spray namesto "konzervaciskega"bi bilo kaj narobe?
LP Klemen
mislim, da se s tem obračanjem (samo par potegov, brez da bi motor vžgal) naredi več škode kot koristi. za primerno "mazanje" mora mašina laufati.[/quote]
Obrnem nežno na roke magnet tako da je pot bata samo cca. 1cm.
Kaj več obračanja ni priporočljivo, ker ni mazanja in se naredi več škode kot koristi.
LP Klemen
Že ko smo pri konzervacijah sem si nečesa domislil pa da vidimo kaj vi pravite (grozno genialnega se počutim...hahaha)za 4t motorje z injektorji ste napisali da se pripravi mešanica bencina in olja in s tem motor "laufaš dokler dobro ne zakadi... itd.Kaj če bi jaz tako mojega konzerviral kljub temu da je notranji 4t bencinar z uplinjačem (karburator).
S tem bi sigurno prišparal saj so konzervacijski spraji kar dragi.
Motornega olja iz plastenke pa nebi zlival v uplinjač zaradi neznanja.
lp Renton
lp Renton
Vozi z glavo in ne z rokami.
renton napisal/-a:Že ko smo pri konzervacijah sem si nečesa domislil pa da vidimo kaj vi pravite (grozno genialnega se počutim...hahaha)za 4t motorje z injektorji ste napisali da se pripravi mešanica bencina in olja in s tem motor "laufaš dokler dobro ne zakadi... itd.Kaj če bi jaz tako mojega konzerviral kljub temu da je notranji 4t bencinar z uplinjačem (karburator).
lp Renton
Ne bo vredu, ker ti bo v uplinjaču ostala mešanica, bencin bo izhlapel, olje ne bo, vpličnjač in njegove šobe pa se bodo od olja zapacali... Spomladanski problemi so tako zagarantirani.
Pozdravljeni, ker se počasi pripravljam na spravo čolna in s tem povezano konzervacijo motorja me zanima če bom naredil prav ker prvič delam:
Naročil sem konzervirni sprey quicksilver fogging oil.
1. operem komplet čoln in motor
2.motor ugasnem s tem da mu odvzamem bencin da, se sam ugasne
3. odbijem svečke in noter našpricam ta konzervacijski sprey
4. nato rahlo obrnem bate na roke brez svečk
ok sedaj pa par uprašanj: Je to pravi postopek? Ali potem svečke privijem nazaj ali pustim odvite? Ali potem našpricam tudi cel motor sz tem sprejem al kako zaščitim zunanjost motorja?
No če je še kaka stvar, ki sem jo pozabil mi jo prosim povejte
Hvala
Naročil sem konzervirni sprey quicksilver fogging oil.
1. operem komplet čoln in motor
2.motor ugasnem s tem da mu odvzamem bencin da, se sam ugasne
3. odbijem svečke in noter našpricam ta konzervacijski sprey
4. nato rahlo obrnem bate na roke brez svečk
ok sedaj pa par uprašanj: Je to pravi postopek? Ali potem svečke privijem nazaj ali pustim odvite? Ali potem našpricam tudi cel motor sz tem sprejem al kako zaščitim zunanjost motorja?
No če je še kaka stvar, ki sem jo pozabil mi jo prosim povejte
Hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov