evovii napisal/-a:Sicer se ne utikam v politiko in nisem ne za bele ne za rdeče ne za roza ampak zafurali državo? Ok. ni vse v top šit stanju. Ampak evo star sem 40 let pa moram rečt, da mi nič ne manjka. Pa tud vsem mojim kolegom ne. Ok razen mal svobode zardi korone. Povsod pa sam poslušam kok smo zafurani, pa nič ni ok itd... Pa kok bomo mogli not prnašat pa ne vem kuga vse... Podrugi strani pa imamo vsi polno rit vsega zato pa samo pizdimo pa jambramo k nimamo druzga za delat.
Sorry ampak men pa tud vsem ki jih poznam v moji bližini nič ne manjka. Tud tisti k nimajo polno rit vsega imamo pa tako socialo, da so lahko samo tih. Drugače pa če mislite, da je v Švici pa vse top. Pač spakiraš kufre pa greš v Švico. A je problem? Če je gor tak top šit pač spakiraš in greš...
Jaz sem že imel ponudbo za it delat v Anglijo s familijo vred pa ni šans, da me premakneš kamorkoli. Pozimi imam smučišča okol sebe, poleti imam morje pa barko... Pa kaj še hočeš boljše.
Je pa dejstvo da delati je treba če hočeš nekaj imet. Pa naj bo pri nas ali pa v Švici. Pa kaj mislite, da če pa greš v "švico" pol je pa sam uživancija? Jok brate odpade...
p.s. sem mogu mal napisat.. zdaj pa udri po siromaku
Glej, tvoj, moj, od katerega koli standard ni merilo za uspešno državo. Država je vse drugo, kot pa osebni standard. Država nastopa v kulturi, zdravstvu, sociali, pokojninskem sistemu, šolstvu, športu, intakodalje. Ko ima to urejeno, gospodarstvu uredi dobre pogoje za delo, pobira davke in to je to. Vir dohodka države naj bi bili izključno samo davki, ne pa lastništva podjetij. Vsa podjetja v lasti države so "bankomati" za vodečo strukturo.
Uspešni politiki imajo širok spekter pogleda na delovanje in urejanje državotvornih struktur.
Ma kakšni beli, rdeči, črni, ..... , baraboni so problem. Zakoni so napisani, toda kaj ko .....