Z temi obratomerji je tako:
Vsak motor, če ravno ni predpotopni, ima izhod za priklop obratomerja. Ta izhod izvira iz tuljav alternatorja in pomembno je vedet koliko polni je ta alternator. Eni motorji imajo 2 pola, drugi 4, 6, 8 , 10 polov. Na hrbtni strani obratomerja je DIP stikalo s katerim nastaviš na te pole alternatorja. Poleg tega obratomer priključiš na - pol in na + pol kontakta.
To je vse kar je treba vedet.
Če imaš obratomer ki deluje na impulz za vžig ga vrži stran ker ne bo deloval. Ta potrebuje lep pozitiven ali negativen impulz ki ga magnetni vžig ne daje. To je včasih delovalo v stoenkah pri vžigu na platine oziroma tam kjer se uporablja klasična bubina, cinšpula....še vedno pa moraš imeti obratomer z možnostjo nastavljanja števila cilindrov oziroma števila vžigov na obrat. Dvotaktni motor ima en vžig, 4 taktni ima vžig na dva obrata in že tu se zaplete...
Priključitev obratomera
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Saj kable za priklopit ima ampak tam mi ne rata niti z obračanjem gumba na hrbtni strani 2,4,6,8,10,12 polov nastavit pravilnega delovanja.Zato sem pač poizkusil kabel potegnit iz motorja ,ker sem predvideval da nekje nekaj ne štima z kabli na komandah.Potegnil pa sem iz srednje cinšpule.Motor je letnik 2001 obratomer pa tale:http://www.lotos-marin.com/?uime=&sid=130842202158937&k=1528&j=1&a=1540
Pozdravljeni.
Da ne odpiram nove teme bom kar tu vprašal.
Imam motor Mercury 40 2t 2cil. let.1980 in rad bi priključil obratomer.
Obratomer je takšen
Imam pa tudi navodila,ki mi niso ravno jasna kam naj priklopim konektor z
oznako S in ali je sploh primeren za 2 cilindrski motor in na katero številko
naj nastavim obratomer.
Lp.Darko
Da ne odpiram nove teme bom kar tu vprašal.
Imam motor Mercury 40 2t 2cil. let.1980 in rad bi priključil obratomer.
Obratomer je takšen
Imam pa tudi navodila,ki mi niso ravno jasna kam naj priklopim konektor z
oznako S in ali je sploh primeren za 2 cilindrski motor in na katero številko
naj nastavim obratomer.
Lp.Darko
Kdo je na strani
Po forumu brska: Kristijan in 8 gostov