železna barka
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Zakaj je železna barka boljša od plastike (predvsem Bavarij in podobnih kahel) je brez veze razpravljat na tem forumu. Me je pa pri teh nasvetih zbodlo nekaj drugega. Ferosan nikakor ne sodi na barko(razen, če si nočeš nakopat še več težav).
Če boš prvič naredil tako kot je treba, (kar pomeni: peskanje oz mehansko čiščenje, nobenega dotikanja z rokami in takojšnji nanos zščite 2K-primer)problemov z korozijo ne boš imel.
Če boš prvič naredil tako kot je treba, (kar pomeni: peskanje oz mehansko čiščenje, nobenega dotikanja z rokami in takojšnji nanos zščite 2K-primer)problemov z korozijo ne boš imel.
Jaz tudi nič ne vem in nisem nikoli v življenju še nič naredil sam. ampak ne vem zakaj morate v enem stavku žaliti nekoga, da ima kahlo, pa da je nam brezveze nekaj razlagati. Svetuj po svojih močeh če hočeš, povej svoje mnenje če hočeš, ne pa žaliti vseh nas, ker nas itak ne poznaš.
Bokabo upam da spelješ svoj projekt, je pri nas eden popolnoma obnovil železno barko, dolžino čez 10 metrov in je izgledala prav fantastično.
Bokabo upam da spelješ svoj projekt, je pri nas eden popolnoma obnovil železno barko, dolžino čez 10 metrov in je izgledala prav fantastično.
Guma je guma, zaenkrat.
Rookie napisal/-a:gorenjc napisal/-a:Na netu nimajo nič o tem........ lahko kaj več napišeš?
Pa res ne... čudn... pogledam jutri na kanto v delavnici in javim.
Evo, danes sem jih klical glede Konverterja in res je, nimajo ga na netu...še.
Konverter sem uporabil na svoji prikolici za čoln in porabil za 2-kraten premaz celotne, dobre pol litra!
Zadeva kemično nevtralizira rjo in naredi nekakšen trd, trpežen film čez kovino, ki je hkrati zaščita in tudi temeljna barva. Fina stvar je da ne potrebuješ nobenih posebnih redčil ali aktivatorjev, orodje po delu enostavno opereš v vodi. Konverter mi je priporočil kolega, ker ga njegov oče uporablja za nevtralizacijo rje in zaščito podvozja pri tovornjaku.
Res dobra zadeva, zato pa stane 46,28€/lit.
Pakirano imajo po 125ml, 1lit, 5lit...
Njihova tel št:01/831-9260, Samson Kamnik d.o.o.
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Očistiš samo grobo rjo, tisto ki se lušči. Koliko boš dejansko očistil je odvisno tebe, kakšen izgled hočeš na koncu. Osebno sem celo prikolico obdelal z flekserico in lamelnim brusnim kolutom gradacije 80, spihal in premazal.
Konverter, ko ga mažeš na kovino je take hecne zelenkaste barve, razen na mestih kjer reagira z rjo, tam je temno moder, ko pa je popolnoma suh je črne sijaj barve, to pa je po približno pol ure. Preko njega lahko tudi kitaš.
Konverter, ko ga mažeš na kovino je take hecne zelenkaste barve, razen na mestih kjer reagira z rjo, tam je temno moder, ko pa je popolnoma suh je črne sijaj barve, to pa je po približno pol ure. Preko njega lahko tudi kitaš.
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
obojan napisal/-a:Zakaj je železna barka boljša od plastike (predvsem Bavarij in podobnih kahel) je brez veze razpravljat na tem forumu. Me je pa pri teh nasvetih zbodlo nekaj drugega. Ferosan nikakor ne sodi na barko(razen, če si nočeš nakopat še več težav).
He, he, neka firma z Bavarske dela pa železne Bavarije, tako, da ne bi preveč o kahlah...
Sve će to narod da pozlati!
obojan napisal/-a:Zakaj je železna barka boljša od plastike (predvsem Bavarij in podobnih kahel) je brez veze razpravljat na tem forumu. Me je pa pri teh nasvetih zbodlo nekaj drugega. Ferosan nikakor ne sodi na barko(razen, če si nočeš nakopat še več težav).
Ker vidim da si strokovnjak za kahle in ti gre naš forum rahlo na živce ti priporočam tale forum http://www.ringaraja.net/, pa ubiješ dve muhi na en mah.
Čeprav grem proti 40-tim, sem še vedno ponosen lastnik kahle.
lulu
Mislim in berem kake razprave. Otroci znajo stvari lepše predebatirat kot jih znamo tu. Vsak ma svoje želje in svoje vizije tako si vsak za sebe zamišlja barko. Barka je stil življenja. Vidu sn obnovo železne barke motorsailer cirka 16 m. Fantastična zadeva, ki bi si jo jst zaželel. In tudi zanimive rešitve v starinskem stiku. S tem da je mela kapitanova palica vdelano stekleničko za kritične trenutke. Če je možnost in želja se, da vse obdelat in spravit na morje. Zato le pogumno. Če bom dobil še kje naslov gospoda, ki je pred dvemi leti obnavljal to barko v izolski marini ti posredujem. Res jo je lepo obnovil.
L.P.
L.P.
pomisli in zgodilo se bo
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Nikola Tesla napisal/-a:Novinec poglej, zase iščem barko do 17m kovinsko zanemarjeno, ker bi se lotil gradnje (prenove)in bi potreboval dober trup. Naslednja bo definitivno kovinska. Razlogov za je veliko več kot proti, ker nameravam na taki barki preživeti v kasnejših letih veliko časa, če se ne že kar preseliti na barko.
Če kdo ve ali pozna za kakšen večji zapuščen kovinski trup se priporočam.
Verjeli sli ne komaj čakam, da se lotim projekta, če le najdem kakšen dober trup. Moj kolega je namreč dobil aluminijasto barko (glej zadnji val) za samo 8k€, toliko kolikor bi lastnik dobil, če bi jo prodal na odpad za odpadno kovino. Po netu iščem informacije in verjamem, da se bo kaj našlo tudi zame.
Lep pozdrav
nikola Tesla
Nikola,
Na Vrhniki v hangarjih kasarne je stala zelo zanimiva železna jadrnica cca 15-16m. Ne vem pa če je še tam.
Bokabo11,
poznam nekoga , ki obnavlja motorno železno barko 11m. Projekt se je zaradi financ ustavil. Barka se prodaja.
Moje skromno mnenje kar se tiče materialov. Aluminij , železo za plovbe v ekstremnih razmerah. Sam se bol nagibam k aluminiju. Morda nekoč
FISHING & SAILING IS LIFE
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
gregor.n napisal/-a:obojan napisal/-a:Zakaj je železna barka boljša od plastike (predvsem Bavarij in podobnih kahel) je brez veze razpravljat na tem forumu. Me je pa pri teh nasvetih zbodlo nekaj drugega. Ferosan nikakor ne sodi na barko(razen, če si nočeš nakopat še več težav).
Ker vidim da si strokovnjak za kahle in ti gre naš forum rahlo na živce ti priporočam tale forum http://www.ringaraja.net/, pa ubiješ dve muhi na en mah.![]()
Čeprav grem proti 40-tim, sem še vedno ponosen lastnik kahle.
lulu
Se pa pališ
Imaš odlično plovilo
Meni lahko za mojo rečejo , da je kahla z naramnicami. Dokler sem sam z njo zadovoljen me briga. Jadra in lovi ribe kaj bi si še žele več
FISHING & SAILING IS LIFE
pozdravljeni. ljubo popolnoma se strinjam s tabo, vsako plovilo je vredno spoštovanja in velik ponos vsakega lastnika, če dobiš naslov ali telefon od gospoda mi ga prosim pošlji. el kapitano tudi tebe prosim za telefon od gospoda ki prodaja nedokončano barko. jutri žal ne bom na srečanju da bi dal za rundo, za vaš trud. pač moram delat ker rabim denar decembra pa ziher pridem, da vidim končno kako to v živo zgleda ne pa da samo slikce gledam kako se imate fajn.
BOKABO11
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov