Napad morskih živali ...

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Morski_volk
Kapitan
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a Morski_volk » Po Sep 19, 2011 18:18

jonyyy napisal/-a:uff tole pa res zgleda grozno.... hempel v piranskem pristanišču pa zdrži 2 leti najmanj... vse kar se mi nabere je sluz, katera se odstrani pri glisiranju...
slovensko morje le ni tako umazano kot vsi govorimo..

Točno tako.....tole na sliki pa zgleda kot da ni bilo vsaj 5 let iz vode dano ne pa aprila letos...res nenormalno veliko školjk in ostale nesnage :?
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Po Sep 19, 2011 19:59

mamaMicka napisal/-a:Jaz imam Hempel, pa ni niti rumeno nic kaj sele da se je kaj prijelo...
Nimam sicer veliko pojma o AF, vendar pa sem prepričan, da tako strašnih razlik med AF ni, predvsem ne v teh bolj poznanih. Seveda pa veliko pomeni kaksno je morje in seveda fantje. NE SPARAT colnov, se je treba vozit!!

a nimaš ti čolna na suhem čez leto ???
jaz ga imam celo leto v vodi , pa vseeno nič.. malo sluzi to pa je to ..
matejofski če imaš še kakšno sliko jo pokaži :D
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Sep 19, 2011 20:29

No ja, jaz sem govoril splošno. Jaz ga imam sedaj v vodi slaba 2 meseca, pa ni niti rumen, popolnoma enak, kot em ga dal notri.
Letos bo čoln v vodi do januarja zaradi ribolova, potem pa gre k drugemu lastniku...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Sep 19, 2011 20:37

Glede na to da je obraščeno le na premcu in da je barka veliko v pogonu kot praviš, bi rekel da ga je spralo. Koliko rok pa ste dali gor? Jaz dam vedno dve, na izpostavljenih mestih, premec in rob pa tri roke. In na dvigalu mi vedno rečejo: pa što ovo vadiš, nema potrebe. :wink:
Nekaj slik je videti tudi v rubriki naša plovila, plovilo gregor.n
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=1437&postdays=0&postorder=asc&start=45
lpg
https://medisken.si
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Po Sep 19, 2011 23:16

Slik imam še kar nekaj, jih dam še gor, ko jih spravim na ta računalnik. Vsekakor nobena ne izgleda tako "strašljivo" kot ta, ki sem jo prilepil v prvem postu :)

Gregor: možno je, da ga je spralo. Dali smo gor 2 roki sicer povsod, očitno bomo drugo leto spomladi morali dati 4 (!). Sicer je podlaga tudi pod školjkami še vedno črna, sem jih nekaj uspel "izruvati" in spodaj je črna podlaga, tudi prste sem imel kar črne, tako da res ne vem ... Planirane je še kar nekaj plovbe v seprembru / oktobru, tako da vsaj ta dva meseca bomo skušali "odplakniti" živalstvo, kar se odplakniti še da :)

Kot je omenil val, upam, da se bo s hladnejšo vodo rast organizmov nekoliko upočasnila, aprila / maja pa itak gremo ven in do takrat moram zbrati informacije sosedov v marini, kaj uporabljajo in po potrebi zamenjati AF ...

Lep pozdrav,
Matej
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 20, 2011 07:01

Malo modre galice primešaj v AF
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Sep 20, 2011 12:28

Vzemi AF od Vala! Je edini, ki vsaj nekaj časa (beri 2 leti) drži. Hemplov AF Mile Dynamic ni vreden "ama baš ništa".
Preverjeno!!!

:)
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Sep 20, 2011 13:04

Joško napisal/-a:Vzemi AF od Vala! Je edini, ki vsaj nekaj časa (beri 2 leti) drži. Hemplov AF Mile Dynamic ni vreden "ama baš ništa".
Preverjeno!!!

"ama baš ništa".
Preverjeno!!!

Lansko leto sem ga namazal zadnjič :!: :evil: Sosed ima ugljenikov AF 3 leto in zgleda barka kot da je bila včeraj namazana.
FISHING & SAILING IS LIFE
EL CAPITANO
Admiral

Re: Napad morskih živali ...

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Sep 20, 2011 13:09

matejofski napisal/-a:Zdravo,

aprila smo delali AF na barki in zdaj gledam, pa jo neke živali že obraščajo, zanimivo je, da predvsem na premcu barke, bolj kot grem nazaj, ni več skoraj nič tovrstnih školjk ali tega podobnega. Prilagam dve fotografiji barke s sprednje strani spodaj. Lahko kaj naredimo proti temu? AF smo namazali spredaj še bolj kot zadaj, se mi zdi (Hempel črni), ampak očitno jih ne ovira kaj preveč. Zadeve so pa tako ostre, da se urežeš gori, ko jih skušaš premakniti. Zanimivo je še, da je neke oranžne barve podlaga, na kateri se lovijo gor ... Ne vem, zadeva naj bi bila samopolirna, pa glede na plovbo, ki je je kar precej, nič ne izgleda, da bi kaj pomagalo :S Dejstvo pa je, da smo barko preselili na drugo lokacijo in vem, da je živalstvo in rastlinstvo odvisno od tega, kje barka je, ampak vseeno ... Po svoje me je kar strah, kaj se bo zgodilo čez zimo ...

Slika

Kakšen nasvet za odstranjevanje?

Hvala!
Lep pozdrav,
Matej

Špohtl pa gasa dokler je še topla voda za plavat. To ne smeš gor pustit !
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Sr Okt 05, 2011 20:20

Je to v resnici pametno - s špohtlom zadevo praskat dol? Potem AF prav tako precej dol spraviš, pa je še slabše v času, ko se ne moreš potapljat dol - čez zimo?

Lep pozdrav,
Matej
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Okt 05, 2011 20:37

ja pol pa pojdi v vodo in jih lepo prosi da naj se odlepijo, ali pa karto plačajo...
Nehej komplicirat pa naredi kot ti pravijo, zbrskaj jih dol, način pa si izberi sam... (špohtl,goba,lesena dilca,vreča od krompirja,dleto,kladu,žaga...kar se ti zdi najpametneje)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Sr Okt 05, 2011 21:13

Joško napisal/-a:Vzemi AF od Vala! Je edini, ki vsaj nekaj časa (beri 2 leti) drži. Hemplov AF Mile Dynamic ni vreden "ama baš ništa".
Preverjeno!!!

No vidiš, meni pa funkcionira super. Namazal na začetku sezone tri roke in je še danes kot nov...
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Sr Okt 05, 2011 22:05

Tex napisal/-a:ja pol pa pojdi v vodo in jih lepo prosi da naj se odlepijo, ali pa karto plačajo...
Nehej komplicirat pa naredi kot ti pravijo, zbrskaj jih dol, način pa si izberi sam... (špohtl,goba,lesena dilca,vreča od krompirja,dleto,kladu,žaga...kar se ti zdi najpametneje)

ok, got it :)

Hvala.
EL CAPITANO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Če Okt 06, 2011 09:14

Sem jih lepo prosu , da naj gredo dol če nimajo karte pa so vse gor ostale :lol:
Ko pa sem jim lopatico pokazal ...

Školjke so bile premera par milimetrov in so se pojavile prvič. Na tem plovilu uporabljam mile dinamik že mnogo let. Z mile dinamikom pa sem Zaključil :!:
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Če Okt 06, 2011 09:38

Mislim,da je veliko odvisno kje imaš pakirano barko. Pri meni pa se dogaja to, da ena stran barke je vsa poraščena kljub temu da jo kar rdno po malo čistim na drugi strani pa je čista le mulj se gor nabira, ki ga z lahkoto spereš z mehko spužvo. Nekaj idej imam in naslednje leto, ko bom na novo nanesel antifauling bom naredil test kako se odnese podobna zadeva kot je ponjava na spodnjem delu barke.
pomisli in zgodilo se bo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 11 gostov