Palagruža 2015
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
al
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
@andrejv
Edit: Slika je bila dinamična (neposredno z DHMZ in bi jutri bila drugačna).
Dalj časa mi ni delovalo nalaganje slik. Zdaj pa ima moj album drug (verjetno digitalno podpisan) vmesnik za naložitev slik - in s tem nisem imel več težav.
Še vedno pa moraš naslov za prikaz slike od tam na forumu bodisi v 'slideshow' bodisi v kaj, kar je proti koncu teme Navodila za 'prilepitev' slik opisal NT.
- Lokalno (skoraj) brezvetrje.

Pri Lošinju je pri burji razmeroma pogosto tako (pa ne samo tam, kolikor vem).
Ko smo se šli neuradne regate (več enakih jadrnic se potepa skupaj), so kompanjoni pred štartom z Malega Lošinja hoteli čakati na veter, pa smo po mojem predlogu šli 2-3 NM na motor in od tam lepo štartali na vetru.
Tudi tokrat že malo severno spet pojača. Prognoza je 10-17 m/s + od Unij naprej, torej ko 'pridete' iz 'sence' 0sorščice. Recimo 20-30 vozlov.
Od tam bi morali imeti precej OK veter tudi za naprej do doma.
Edit: Slika je bila dinamična (neposredno z DHMZ in bi jutri bila drugačna).
Dalj časa mi ni delovalo nalaganje slik. Zdaj pa ima moj album drug (verjetno digitalno podpisan) vmesnik za naložitev slik - in s tem nisem imel več težav.
Še vedno pa moraš naslov za prikaz slike od tam na forumu bodisi v 'slideshow' bodisi v kaj, kar je proti koncu teme Navodila za 'prilepitev' slik opisal NT.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Sep 28, 2015 14:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
Bouges Nina
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
Glede varnosti so poskrbeli tudi s premišljenim izborom posadke. Če bi slučajno potonili, jih lahko iz globin "stauha" član PT1, g. Srečko Saksida. Povzemam besede kapitana: "Jadralski in potapljaški inštruktor s štirimi zvezdicami."
PT1 še sporoča, da je veter obrnil in piha tramontana z močjo 40 vozlov, o nadaljnih planih še nič. Niti kuharskih.
PT1 še sporoča, da je veter obrnil in piha tramontana z močjo 40 vozlov, o nadaljnih planih še nič. Niti kuharskih.
-
al
Res je zanimvo spremljati oba teama (Bridnisi express in PT1). Eni gor drugi dol.
Ste se kaj srečali ali vsaj slišali?
Razlike so tudi v tipu jadrnice in kolikor vem kakšne so, lahko rečem samo bravo @alesjo! Ter seveda čestitke za to "burjenje" tudi ostalim.
Test posadke in materiala je pravi. Upam, da teamu PT1 uspe tudi narediti en pravi offshore, ko ni možnosti se skriti za kak otok. Ampak se strinjam, da ste do sedaj ubrali ta pametno varianto. Pravilno.
Lep pozdrav od kavč jadralca
mimgrede: še kavo piti zunaj v Ljubljani ni prijetno (piha...), kaj šele dol na odprtem.. brrrrr
Ste se kaj srečali ali vsaj slišali?
Razlike so tudi v tipu jadrnice in kolikor vem kakšne so, lahko rečem samo bravo @alesjo! Ter seveda čestitke za to "burjenje" tudi ostalim.
Test posadke in materiala je pravi. Upam, da teamu PT1 uspe tudi narediti en pravi offshore, ko ni možnosti se skriti za kak otok. Ampak se strinjam, da ste do sedaj ubrali ta pametno varianto. Pravilno.
Lep pozdrav od kavč jadralca
mimgrede: še kavo piti zunaj v Ljubljani ni prijetno (piha...), kaj šele dol na odprtem.. brrrrr
-
al
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
alesjo napisal/-a::D dragi prijatelji morjeplovci res je vse zelo zanimivo prevsem za nas vso pot do sedaj nas burja spremlja na fuul in tak feful kot nas je danes polozil cisto do morja nisem se dozivel barko je dobesdno poleglo na gladino se dobro da nismo zajeli vode v jadra takoj zatem smo glavno jadro spravili skoda ker nima nobene krajsave v naslednjih dneh bo veter jacal in prehajal v tramontano tako da plovba za palagruzo ni priporocljiva prevsem zato ker bo na odprtem prevec vala dni pa nam tudi zmanjkuje smo pac naleteli na take vremenske razmere. Sem nameraval nalozit fotke pa mi brskalnik na telefonu tega ne podpira tako bo reportaza z slikcami po povratku. L.p. P.team
Glede na stanje ste že dokazali da ste POMORŠČAKI in pravi MORJEPLOVCI. Upam, da se odločite, da obrnete, ker glede na napovedi, je po mojem mnenju rizik nadaljevanja poti prevelik in nepotreben.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
-
Bouges Nina
- Admiral
Nazadnje spremenil Bouges Nina, dne Po Sep 28, 2015 17:15, skupaj popravljeno 2 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov