Manuali
Moderatorji: moderator2, moderator
mamaMicka napisal/-a:Lepo lepo lepo lepo prosim, ce ima kdo service manual za hondo BF90!
Zastonj jih ne najdem nikjer
Hvala!
Tule imaš nekaj podatkov za hondo:
http://ascmarine.wss-pro.com/pages/OemParts
Če pa boš našel kaj boljšega se tudi jaz priporočam.
LP
Za dele je tale super...
http://www.boats.net/parts/search/parts.html
Jaz iscem prav manual, recimo da vidim kako se sname peta itd, da nebi pozabil kaksen vijak in vlekel dol kot kreten itd...
Hvala ti vseeno!
http://www.boats.net/parts/search/parts.html
Jaz iscem prav manual, recimo da vidim kako se sname peta itd, da nebi pozabil kaksen vijak in vlekel dol kot kreten itd...
Hvala ti vseeno!
pozdrav svima,
obupal sem nad iskanjem koristnih tehničnih podatkov za yamahin 3 cilinderski 25 konjski motor, ki ima oznako 25QEO
ima kdo kak link do kakih uporabnih stvari za ta tip motorja?
Skoraj se mi zdi, da je moj primerek edini na tem svetu...
na par ruskih FTP strežnikih je včasih bilo nekaj o tem, pa linki več ne delajo, ali pa Aleksej ni plačal neta in so mu ga odklopili :/
LP!
obupal sem nad iskanjem koristnih tehničnih podatkov za yamahin 3 cilinderski 25 konjski motor, ki ima oznako 25QEO
ima kdo kak link do kakih uporabnih stvari za ta tip motorja?
Skoraj se mi zdi, da je moj primerek edini na tem svetu...
na par ruskih FTP strežnikih je včasih bilo nekaj o tem, pa linki več ne delajo, ali pa Aleksej ni plačal neta in so mu ga odklopili :/
LP!
konkretno me zanima kaj vse je treba storiti pred zimovanjem, kje se kaj maže in kako pogosto, kakšen je tip svečk npr...
iz oznake motorja sodeč gre za 90, 92 ali 94 letnik!
kakor kje pogledaš, naj bo 92 (zlata sredina)
rad bi ga konkretno opral, vprašanje kdaj je bil nazadnje (nikoli), nato pa pripravil na zimo.
da se mažejo vzvodi okoli fergazerjev in gasa mi je jasno, ne vem s čim in ne vem kaj vse od gibljivih delov še (in sploh kje so)
v glavnem zanimajo me informacije, ki jih dobiš v vsakem solidnem user and maintaince manualu, kar yamahini zagotovo so, ne bi pa rad delal nekaj, kar za moj motor ni predvideno in mogoče tega sploh nima.
Gre pa za 25/50 verzijo motorja.
LP!
iz oznake motorja sodeč gre za 90, 92 ali 94 letnik!
kakor kje pogledaš, naj bo 92 (zlata sredina)
rad bi ga konkretno opral, vprašanje kdaj je bil nazadnje (nikoli), nato pa pripravil na zimo.
da se mažejo vzvodi okoli fergazerjev in gasa mi je jasno, ne vem s čim in ne vem kaj vse od gibljivih delov še (in sploh kje so)
v glavnem zanimajo me informacije, ki jih dobiš v vsakem solidnem user and maintaince manualu, kar yamahini zagotovo so, ne bi pa rad delal nekaj, kar za moj motor ni predvideno in mogoče tega sploh nima.
Gre pa za 25/50 verzijo motorja.
LP!
Letos smem k sebi spravljal ravno takšen motor.
Motor je zelo hvaležen in vzdržljiv.
Mast za mazanje dodiš lahko original od Yamahe pri uvozniku delta-team, krško, ali pa kar pri lokalnem pooblaščenem serviserju za jamahe (lahko tudi tak, ki šravša cestne motorje). Stane okrog 10 EUR in je pakirana v tubi.
Nimaš kaj veliko za mazat, razen to kar zi že ugotovil. Namažeš lahko še pri volanskem mehanizmu, prei trimu, ter pri mehanizmu za prestavljanje za prestavljanje (F-N-R).
Če te pa še kaj konkretnega zanima, pa kar na dan z besedo.
Motor je zelo hvaležen in vzdržljiv.
Mast za mazanje dodiš lahko original od Yamahe pri uvozniku delta-team, krško, ali pa kar pri lokalnem pooblaščenem serviserju za jamahe (lahko tudi tak, ki šravša cestne motorje). Stane okrog 10 EUR in je pakirana v tubi.
Nimaš kaj veliko za mazat, razen to kar zi že ugotovil. Namažeš lahko še pri volanskem mehanizmu, prei trimu, ter pri mehanizmu za prestavljanje za prestavljanje (F-N-R).
Če te pa še kaj konkretnega zanima, pa kar na dan z besedo.
kake so specifikacije sveck?
olja, kolicine?
momenti na katere je treba zategovat vijake?
kje vse so mazalna mesta za sornike krmiljenja in trima?
itd.... dosti je se stvari, ki se jih niti sedaj iz glave ne spomnim brez da bi bil pri motorju.
imas kako dokumentacijo?
ce bi ga precital bi si oznacil potrebne postavke in se na njih pripravil (orodje, maziva, potros. material) in jih seveda tudi izvedel.
ce cesa ne maram potem je to nevzdrzevana in zanemarjana "tehnicna kultura".
ne predstavljam si namrec da lezem iz vode na coln in se naslonim/primem za motor, napumpam gorivo npr in si moram it v morje umivat roke.
lahko noc, el b.
olja, kolicine?
momenti na katere je treba zategovat vijake?
kje vse so mazalna mesta za sornike krmiljenja in trima?
itd.... dosti je se stvari, ki se jih niti sedaj iz glave ne spomnim brez da bi bil pri motorju.
imas kako dokumentacijo?
ce bi ga precital bi si oznacil potrebne postavke in se na njih pripravil (orodje, maziva, potros. material) in jih seveda tudi izvedel.
ce cesa ne maram potem je to nevzdrzevana in zanemarjana "tehnicna kultura".
ne predstavljam si namrec da lezem iz vode na coln in se naslonim/primem za motor, napumpam gorivo npr in si moram it v morje umivat roke.
lahko noc, el b.
pozdravljeni
mene zanima če ma kdo servine podatke navodila in tko našrej od mercury 50 thunderbolt
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov