Prejšnji dan je imel sodelavec fešto za rojstni dan blizu Sevnice. Jaz sem uspel priti šele pod večer, bilo je prijetno, ampak zjutraj se je bilo treba zbuditi kar zgodaj.
Ob svitu vreme - po dolinah megla (ob Savi)
po hribih tema
Takole pa smo na boji pustili venček sestavljenih jadrnic.
(svetlejša pegica je zidanica, malo manj temna od okolice pa vinograd pod njo).
Kjer v dolinah ni megle, že tu in tam kakšna luč
zgoraj pa se proti vzhodu svetli nebo.
Napoved je bolj kisla, kot je videti tole proti vzhodu,
ampak vreme ima navado prihajati od zahoda, tako da je vprašanje, kaj je tam za bregom.
Še malo pa bi moralo sonce
In ko pridem z Dolenjske proti Gorenjski, bolj po napovedi
Ni važno, začneva, pa tudi če bova sama.
Delovni prostor
fittness z utežmi do prikolice
Pripravljena prekrivala čakajo pritiskače na barkah
Kako je neki prišla voda sem, ko je bila barka vso zimo pod streho?
Orodje - klešče za kovičenje so potem kar dobro zezale,
Ni bilo jasno, ali so bile za enkratno uporabo ali so bile roke, v katerih so bile bolj za enkratno uporabo, ampak pametnejši odneha in do popoldne so bile vse prevleke nameščene.
Če ima kdo prekratke noge, prav pride pručka
Tu ni nepomembnih del. Tole se je našlo pri praznjenju v kaluži
Aha, nekomu se je pretrgala vrvica, ki povezuje pedale z 'vago' na glavi krmila. Poimproviziral je, ampak zdaj se ne bi več dalo nastaviti za daljše noge...
Druga stran nacufanega konca po zamenjavi
Zdaj pridejo še ostale sile - na koncu nas je bilo za štiri ekipe in prevleke se selijo s klopi na barke
Zdaj, ko so prve barke končane in ko nas je dovolj, JKB na mojih nogah 'prirojeni neopren' porabi tako, da sem jaz tisti, ki pri dajanju bark brede v vodo.
Res pa je, da pri tem ne utegnem več dosti slikati.
Eden od morjeplovcev je kupil praktično nerabljeno (razen poskusne plovbe) barko mini-12 in s prijateljem prišel zraven na delovno akcijo (in sta prav krepko poprijela). Klub je vrnil uslugo tako, da sta ponucala prikolico, da sta pripeljala barko, nato smo še nanjo prikovičili pritiskače za prevleko in skupaj barko sestavili in dali v vodo.
Predvidevam, da to pomeni tudi enega člana kluba več, zelo kmalu pa najbrž tudi enega tekmovalca več. V glavnem, doborodošel.
Ko me niso več rabili v vodi, sem lahko spet prijel za fotoaparat.
Malo pred tem je bila pol-urna ploha (edina tisti dan) - čemur bi v Bohinju rekel 'brezplačni tuš'. Ko smo nehali, je pa takole od zahoda posijalo sonce.
Še dve ali tri barke, ki jih imajo člani kluba doma, bi morale priti do vode v naslednjih dneh...
Dobro porabljen dan v prijetni družbi.