Ali pa priti na vez ob 23 h in odpluti ob 6h
Koncesije
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
zlatko83 napisal/-a:Najverjetneje bomo morali menjat filozofijo plovbe: plut ponoči in se vezat podnevi
Najenostavneje je tako kot naredim jaz, nikoli se ne vežem na bojo in kaj naj bi tam bilo lepo, nič, ker je tam preveč plovil. Kot sem že enkrat omenil je po jadranu še vedno več kot 80 procentov zalivov kjer se nič ne plača in je tam tudi mir.
l.p. alesjo
alesjo napisal/-a:. ...je po jadranu še vedno več kot 80 procentov zalivov kjer se nič ne plača in je tam tudi mir....
l.p. alesjo
Tole pa ne drži povsem Alesio. No, mogoče za Cres in Kvarnerske otoke.
Poglej Šibeniški arhepilag. Na Žirju, Kaknju, Kaprijah, Prviću, Tijatu, Zlarinu skoraj ni zaliva, ki ne bi bil pod koncesijo.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
-
tyson
Roberth1 napisal/-a:Torej, osnova za računanje uporabe sidrišč (s sidro ali bojo), je to, da si privezan ali sidran?
Poslovna priložnost!
V kombinaciji bow in stern trusterjev, gps-a in aktuatorja, ki bi reguliral delovanje pogonov, da bi bila barka pri miru.
Tako bi odgnal vse jastrebe vsaj za čez dan. Ponoči bi moral prej opisani sistem nadgraditi s kontrolnim gps-om in bi morali biti podatki (aktivnega in kontrolnega gps-a) z minmalno razliko. Seveda tudi z alarmom, če bi se barka premaknila več kot poljubno nastavljeno dolžino.
Najbrž kaj takega obstaja za 30 ali več metrov, za manjše pa najbrž to ni prav aktualno. Glede na to, da imamo stern in bow trusterje že pri 14 m, prav tako vsaj en GPS, je potreben še drugi GPS, regulator za dva pogona in nekaj elektronike.
to ima Wally...tisti futurističnega izgleda in 16.000KM
videl sem ga nekaj let nazaj, ko je spremljal Jackia Chan-ovo jahto...stal pri miru ko zalepljen, slišat pa samo bzzzbzzz, če ga je kak val odrinil iz pozicije.
kr en napisal/-a:alesjo napisal/-a:. ...je po jadranu še vedno več kot 80 procentov zalivov kjer se nič ne plača in je tam tudi mir....
l.p. alesjo
Tole pa ne drži povsem Alesio. No, mogoče za Cres in Kvarnerske otoke.
Poglej Šibeniški arhepilag. Na Žirju, Kaknju, Kaprijah, Prviću, Tijatu, Zlarinu skoraj ni zaliva, ki ne bi bil pod koncesijo.
Imaš prav, jaz sem pa nasplošno mislil za vse zalive celega jadrana
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
franc5e napisal/-a:NOVI FOSIL napisal/-a::D