Webasto kitajc
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Webasto kitajc
Do sedaj dela bp. Prejsnji vikend sem bil na barki in ga po pol leta zalaufal ker je bila hladna noc. Zastartal brez problema in tudi delal celo noc brez problemov. Moj je podoben kot ta iz linka. Edina razlka je da imam novejsi displej... take lepe modre barve 
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Tukaj jih en prodaja ce ti ni za narocat iz Kitajske...
https://www.bolha.com/oprema/dizelski-g ... as-4406870
https://www.bolha.com/oprema/dizelski-g ... as-4406870
Sem naročil kar direkt. Pride v 5 dneh. Upam
Zdaj me pa zanima kam po ostali material, kot so cevi in ostalo, saj predvidevam, da bodo prekratke?
https://eur.vevor.com/diesel-heater-c_1 ... 1EOG4HEVMg
Zdaj me pa zanima kam po ostali material, kot so cevi in ostalo, saj predvidevam, da bodo prekratke?
https://eur.vevor.com/diesel-heater-c_1 ... 1EOG4HEVMg
Jaz sem ostalo dal original od Webasta. Kupil pa sem v Mixi Caravaning centru v Šenčurju.
POZOR!!!
- dušilec, ki pride zraven kitajca ni ustrezen za navtiko oz za uporabo v zaprtih prostorih. Namenjen je za montažo npr. pod kombi, tako da je zunaj. Jaz sem dal brez dušilca in je ok. Na štartu se ga malo sliši ampak ni moteče.
Če boš dal dušilec kupi original od webasta ki je namenjen za navtikjo. Edino pri odvodu izpušnijh plinov je treba narediti kot se zagre, da ne bi bilo kakšnega puščanja. Pa obvezno detektor v barko zaradi varnosti. Jaz sem ga imel že pred webastotom, ker me je skrbelo, da laufam motor pri nočni plovbi, otroci spijo in npr če kje kaj pušča (izpuh motorja) so lahko veliki problemi...
POZOR!!!
- dušilec, ki pride zraven kitajca ni ustrezen za navtiko oz za uporabo v zaprtih prostorih. Namenjen je za montažo npr. pod kombi, tako da je zunaj. Jaz sem dal brez dušilca in je ok. Na štartu se ga malo sliši ampak ni moteče.
Če boš dal dušilec kupi original od webasta ki je namenjen za navtikjo. Edino pri odvodu izpušnijh plinov je treba narediti kot se zagre, da ne bi bilo kakšnega puščanja. Pa obvezno detektor v barko zaradi varnosti. Jaz sem ga imel že pred webastotom, ker me je skrbelo, da laufam motor pri nočni plovbi, otroci spijo in npr če kje kaj pušča (izpuh motorja) so lahko veliki problemi...
evovii napisal/-a:Jaz sem ostalo dal original od Webasta. Kupil pa sem v Mixi Caravaning centru v Šenčurju.
POZOR!!!
Hvala. Paket včeraj prispel
Kam je najbolje postaviti auspuh? Zadaj na krmno steno ali zadaj na bok barke?
A spoje na auspuhu si kaj tesnil s kakšnimi zato namenjenimi tesnili oz kiti?
LP
Na bok pa dost nad vodno linijo pa račji kljun fajfo na gor je treba nardit.če je zadi veter vrti in gre dim v kokpit iz boka ga odpihne
NASA napisal/-a:A to dam nad ali pod robno letev na boku?
Tolk si prostora pusti, da boš lahko z izpušno cevjo naredil ovinek navzgor, nad izpuh, zaradi vdora vode, dežja ...
Marchi napisal/-a:NASA napisal/-a:A to dam nad ali pod robno letev na boku?
Tolk si prostora pusti, da boš lahko z izpušno cevjo naredil ovinek navzgor, nad izpuh, zaradi vdora vode, dežja ...
Razmišljam da bi dal med obrobo in belo črto na trupu. Bo to ok ali dam nad obrobo na spodnji bel pas, ki je visok cca 10cm?
Glede vode, dež in ostalo bi bilo bolje pod obrobo, kar se pa tiče morja je pa verjetno bolje nad obrobo?
NASA napisal/-a:Marchi napisal/-a:Razmišljam da bi dal med obrobo in belo črto na trupu.
Tam bo ok, ja. Prej še probaj s cevjo iz notranje strani, da vidiš kako se ti izide, brez da se kje dotika trupa in da lepo pride do skoznika. Pa skoznik izpuha si oglej, ker je zakrivljen navzgor in do tja moraš pripeljat cev.
nekaj takega

Pa poglej ali imaš auspuh fi 25 ali 35 mm,da se bo ujel z mašino.Jaz bi ga tud stisnil med obrobo in belo črto,čeprav ga imam sam zelo nisko,nisem mogel više zarad predala v kokpitu,mi ga še ni zalilo.Je pa enih 40 centi nad vodno linijo.
No kitajc je zmontiran.
Ko sem ga hotel danes zalaufat pa presenečenje. Napaka E-03. Po nekaj guglanja naj bi bila napaka glow plug flow, karkoli že to pomeni
.
Je imel še kdo kakšno podobno težavo in kako jo odpraviti?
Ko sem ga hotel danes zalaufat pa presenečenje. Napaka E-03. Po nekaj guglanja naj bi bila napaka glow plug flow, karkoli že to pomeni
Nafte ni potegnu po določenem času.Zato je alarm..Pumpa je suha una ko tktktk dela..Pa da ne boš kurilca kuru,ker je svečka in komora občutljiva.
NASA napisal/-a:No kitajc je zmontiran.
Ko sem ga hotel danes zalaufat pa presenečenje. Napaka E-03. Po nekaj guglanja naj bi bila napaka glow plug flow, karkoli že to pomeni.
Mgoče je tole.
E-03
Fuel pump failure
Check the plug in unit connection and control panel.
Tko kot pravi polanc. Ne potegne goriva.
Maš štrom na pumpi?
A dela tk tk tk, ko prižgeš? Moraš jo slišat. Če dela tk tk, potem pumpa gorivo. Ob prvem startu lahko traja tudi nekaj ciklov po 10-15 minut, preden pride gorivo do grelca, odvisno od dolžine instalacije. Probaj večkrat zagnati in čakaj, čakaj ... Lahko tudi z usti potegneš, da napolniš cevko do pumpe. Pazi na ujet zrak v kakšnem ovinku.
Če je pumpa mrtva, potem ali si slabo priklopil, mogoče je konektor na pumpi, kabel, konektor na conrol panelu.
Potem pa, ko se bo zagnal se ne ustrašit, ker zna lepo kadit (dekonzervacija) in pa tudi malo zna preveč špricnt goriva na začetku. Samo dvigni temperaturo na 30°, da bo pognal na full in po par minutah bo vse BP.
Vsakemu ki vgrajuje kitajski grelec priporočam, da naredi doma bench test in ga doma lepo našpona in dekonzervira in tudi preveri če vse deluje. Sestaviš in priklopiš hitro in si ziher da je vse ok. Pa barka ne bo smrdela ob prvem zagonu.
Pumpa dela, dela ck,ck,ck,...ko pritisneš dva knofa za hiter transport nafte. Tudi ko sem pri grelcu snel cev je porivalo nafto naprej. Tudi vse zračne mehurčke sem spravil ven. Torej pumpa in nafta sta OK. Grelec pa ko prižgem sploh ne zalaufa. Zavrti turbino za zrak in po nekaj sekundah vklopi alarm in začne utripat tisti znak za mislim da pumpo. Nekaj sem raziskoval na YT in sumim, da je zanič vžigalna tuljava.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov