Koncesije
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
V seznamu Ministarstva za ... med koncesijami Bobovišča nisem našel.
Si zapisal njuno registracijo? Tu imaš naslove od kapetanij, pa jih pokliči in vprašaj, kaj ti je storiti.
Lučka kapetanija Split
Naslov: Obala Lazareta 1, P.P. 317 21000 Split
Tel.c. 021/355-488, Fax. 021/361-298
Luški Kapetan: Boris Matošić
Tel.021/341-438
Načelnik oddelka za inšpekcijske posle: Milan Staničić
Tel.021/345-656
Pomorski promet - delovni čas 0 - 24
Tel.021/362-436 Fax. 021/346-555
Bol
Naslov: 21420 Bol, Loža 18
Tel.021/635-903 Fax:021/635-903
Kapetan izpostave: Drago Jerkin
Si zapisal njuno registracijo? Tu imaš naslove od kapetanij, pa jih pokliči in vprašaj, kaj ti je storiti.
Lučka kapetanija Split
Naslov: Obala Lazareta 1, P.P. 317 21000 Split
Tel.c. 021/355-488, Fax. 021/361-298
Luški Kapetan: Boris Matošić
Tel.021/341-438
Načelnik oddelka za inšpekcijske posle: Milan Staničić
Tel.021/345-656
Pomorski promet - delovni čas 0 - 24
Tel.021/362-436 Fax. 021/346-555
Bol
Naslov: 21420 Bol, Loža 18
Tel.021/635-903 Fax:021/635-903
Kapetan izpostave: Drago Jerkin
--
Nazadnje spremenil EDO, dne Pe Dec 07, 2012 19:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
admin napisal/-a:Evo danes sem si tole na gmapsu ogledal malo bolj podrobno, pa tudi spisek koncesionarjem od MMPI sem si prebral...
Pa a je možno, da so koncesije na samo teh ozkih področjih? Torej če si recimo v istem zalivu 100 metrov stran ti ne sme zakasirat?
Točno na tole vprašanje iščem tudi sam odgovor. Ali izven teh označenih polj tudi lahko kasirajo sidranje na lastnem sidru, ali ne?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Moje mnenje je, da ne smejo kasirat izven področij koncesije, na drugi strani pa tudi, da moramo označena področja vzeti malo širše oz. jim dati svoj prostor, ne protestirati ravno na meji območja. Jaz dojemam neko koncesijo v zalivu, kot koncesijo nad zalivom in se temu zalivu pač izognem, če že nočem plačevati in predvsem če želim imeti miren dopust.
Čeprav 100m stran bi pa že morala biti free cona, to je pa tudi res.
Čeprav 100m stran bi pa že morala biti free cona, to je pa tudi res.
Takšne primere jaz večkrat primerjam s prehodom za pešce. Ja, res je, pešec ima prednost. A kaj mi pomaga moj prav, če me povozi avto... Zato sem raje previden.
In podobno je tudi na Jadranu. Hrvaška, še posebej pa Dalmacija sta v težki situaciji. Ljudje so zaradi drugih težav, ne zaradi nas, razdražljivi in raje nisem povod, da svojo jezo / nemoč izlijejo name. Kaj mi pomaga moj prav, če imam jaz pokvarjen svoj dopust, poškodovano plovilo... in kup nepotrebnih poti.
P.s.
Sicer pa, vsaj po mojem mnenju, je Piranski zaliv peskovnik, kamor tako naša kot hrvaška politika usmerjata pozornost svojih državljanov, ko nastanejo notranji problemi. A ni to priročno. Ljudje se namesto s stvarnimi težavami ukvarjajo s Piranskim zalivom, pa marsikdo niti ne ve kje je in še sploh ni bil tam...

In podobno je tudi na Jadranu. Hrvaška, še posebej pa Dalmacija sta v težki situaciji. Ljudje so zaradi drugih težav, ne zaradi nas, razdražljivi in raje nisem povod, da svojo jezo / nemoč izlijejo name. Kaj mi pomaga moj prav, če imam jaz pokvarjen svoj dopust, poškodovano plovilo... in kup nepotrebnih poti.
P.s.
Sicer pa, vsaj po mojem mnenju, je Piranski zaliv peskovnik, kamor tako naša kot hrvaška politika usmerjata pozornost svojih državljanov, ko nastanejo notranji problemi. A ni to priročno. Ljudje se namesto s stvarnimi težavami ukvarjajo s Piranskim zalivom, pa marsikdo niti ne ve kje je in še sploh ni bil tam...
Artist napisal/-a:In podobno je tudi na Jadranu. Hrvaška, še posebej pa Dalmacija sta v težki situaciji. Ljudje so zaradi drugih težav, ne zaradi nas, razdražljivi in raje nisem povod, da svojo jezo / nemoč izlijejo name. Kaj mi pomaga moj prav, če imam jaz pokvarjen svoj dopust, poškodovano plovilo... in kup nepotrebnih poti.
Ja Artist, to je res. Ne bom razpredal o tem kako se turisti obnašamo v deželah kamor gremo in npr. v Egiptu v hotelu zahtevamo svinjski šnicel ali v Sahari bazen vode, ne prevroče seveda ipd.
Mislim, da je prav, da opozarjamo na nepravilnosti glede zaračunavanja privezov, po možnosti tudi kakšen mail na inšpekcijske službe in podobne organe, prav pa je tudi da se sami ne vedemo provokativno.
Glede kulturnega šoka sem že enkrat nekje pisal. Vedno imam pred očmi staro mamco, ki na Premudi sedi pred svojo hišo in izven sezone meditira ob pogledu na morje, miren zaliv, ribiški čoln svojega moža ali sina v daljavi ipd.
Ko pride sezona, pridejo "marsovci", niti je ne pozdravijo, ko glasno drvijo mimo njene hiše, na "zasluženo" pivo in se pozno zvečer skotalijo nazaj na svoje barke, po možnosti še z "do daske" navitim radiem s Francijem na balanci ali Anton aus Tirol ali pa tuc tuc ipd.
Pa ne mi zdaj pisat, saj plačamo in imamo pravico do tega. NE NIMAMO! Gre za spoštovanje lokalnega prebivalstva in njihove kulture, navad, običajev. Ne govorim o spoštovanju Hrvatov, ker je to, bolj ali manj, političen pojem, ampak za spoštovanje prav tiste stare mamce in vsakega posameznika s katerim imamo opravka.
Letos so bili vsi koncesionarji s katerimi sem se srečal normalni in prijazni. Še več, vedno so mi zaračunali meter manj, ker sem jih pač lepo pozdravil, vprašal kako kaj "život", se pozanimal, če boja dobro drži in kakšno bo vreme, katero konobo priporočajo... Smeti na otokih ne oddajam koncesionarjem, ker imajo tam velike težave z smetišči. Kako je že tista alpska "Prosimo, da smeti odnesete v dolino." Z morja jih odnesemo na kopno, celino (neplavajoči bio v morje, ostalo v kontejner na celini)!
Nazadnje spremenil Marchi, dne To Avg 30, 2011 23:29, skupaj popravljeno 8 krat.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Marchi imaš kar prav, kar se spoštovanja tiče.
Letos na srečo nisem imel niti ene slabe izkušnje, res pa je tudi, da sem se na daleč izogibal področjem blizu koncesij. Samo eno noč smo bili na boji pa nam je nenehno trkala ob trup tako, da nismo nič spali. Z mojo družino se počutimo najbolj varne in udobno prav na sidru. Najraje sidramo na področjih, ki še niso pretirano okupirana.
LP NT
Letos na srečo nisem imel niti ene slabe izkušnje, res pa je tudi, da sem se na daleč izogibal področjem blizu koncesij. Samo eno noč smo bili na boji pa nam je nenehno trkala ob trup tako, da nismo nič spali. Z mojo družino se počutimo najbolj varne in udobno prav na sidru. Najraje sidramo na področjih, ki še niso pretirano okupirana.
LP NT
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Marchi,
Moje izkušnje so praviloma podobne, lepa beseda (in dejanje) lepo mesto najde. Recimo, če sem se motal po kakem otoku (ponavadi zgodaj pomladi ali pozno jeseni) in je kdo prčkal kaj po kaki barki na suhem, in je bilo treba kaj dvigniti ali kaj pridržati, me ni nič bolelo in nič stalo, če sem dvignil ali pridržal.
In ko zvedo, da si Slovenec, ima lahko naslednji Slovenec tudi pri lokalnem koncesionarju v dobrem dobro besedo in prijazen nasmeh...
Če je kje izjema, da je kdo res nesprejemljiv pa pogledam, če lahko naredim kaj, da se mu to ne bo splačalo predvsem zato, da ga za naslednjič izuči in da po možnosti izuči tudi tiste, ki bi ga sicer morda posnemali.
Moje izkušnje so praviloma podobne, lepa beseda (in dejanje) lepo mesto najde. Recimo, če sem se motal po kakem otoku (ponavadi zgodaj pomladi ali pozno jeseni) in je kdo prčkal kaj po kaki barki na suhem, in je bilo treba kaj dvigniti ali kaj pridržati, me ni nič bolelo in nič stalo, če sem dvignil ali pridržal.
In ko zvedo, da si Slovenec, ima lahko naslednji Slovenec tudi pri lokalnem koncesionarju v dobrem dobro besedo in prijazen nasmeh...
Če je kje izjema, da je kdo res nesprejemljiv pa pogledam, če lahko naredim kaj, da se mu to ne bo splačalo predvsem zato, da ga za naslednjič izuči in da po možnosti izuči tudi tiste, ki bi ga sicer morda posnemali.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
POREČ - BOJE IN SIDRANJE
Pozdravljeni,
V popisu koncesij nisem našel boj, ki so pred Porečem. Najverjetneje so pod koncesijo, saj tudi tam pobirajo pristojbino. Dodali bi še tole; v Poreč sem prišel ponoči, boje nisem iskal saj nisem hotel z motorjem in hrupom motiti tiste ki so uživali spanec zato sem se sidral. Seveda tako, da nikogar nisem oviral ali nikomur nisem bil napoti. Zjutraj ob 9.00 je prišel čoln luške kapetanije in možakar ( ki se je predstavil kot uslužbenec luške kapetanije ) je najprej lepo pozdravil, nato pa je želel plačilo za sidranje. Povedal sem mu, da bi plačal, če bi bil na boji, na sidru pa ne bom. Ko je to slišal, mi je rekel, da moram odpluti. Iz tega dogodka sklepam, da se tudi v Poreču plačuje koncesija.
V popisu koncesij nisem našel boj, ki so pred Porečem. Najverjetneje so pod koncesijo, saj tudi tam pobirajo pristojbino. Dodali bi še tole; v Poreč sem prišel ponoči, boje nisem iskal saj nisem hotel z motorjem in hrupom motiti tiste ki so uživali spanec zato sem se sidral. Seveda tako, da nikogar nisem oviral ali nikomur nisem bil napoti. Zjutraj ob 9.00 je prišel čoln luške kapetanije in možakar ( ki se je predstavil kot uslužbenec luške kapetanije ) je najprej lepo pozdravil, nato pa je želel plačilo za sidranje. Povedal sem mu, da bi plačal, če bi bil na boji, na sidru pa ne bom. Ko je to slišal, mi je rekel, da moram odpluti. Iz tega dogodka sklepam, da se tudi v Poreču plačuje koncesija.
Re: POREČ - BOJE IN SIDRANJE
NIL napisal/-a:Pozdravljeni,
V popisu koncesij nisem našel boj, ki so pred Porečem. Zjutraj ob 9.00 je prišel čoln luške kapetanije in možakar ( ki se je predstavil kot uslužbenec luške kapetanije ) ...
Verjetno luške uprave, ne luške kapetanije. V navodilih Ministrstva morja, prometa in infrastrukture piše "Na sidrištima koja nisu na ovom popisu ne smije se naplaćivati pristojba za sidrenje brodova i jahti u nautičkom turizmu."
Tudi sam nisem našel npr. sidrišča z bojami na O. Prvič (luka), kjer je polno boj in seveda inkasant. Ni mi jasna ta zmeda. Najbolje bi bilo, da naredimo seznam takih "bojišč" in ga z vprašanjem pošljemo na MMPI, da bodo vedeli, kaj je praksa in da smo na drugi strani zakonov, pravil in navodil, morjeplovci, ki nam zadeve kravžljajo dneve.
BTW Odgovora LK Split glede koncesije nad Boboviščem, o kateri je sporočil EDO, do danes še nisem dobil. Če ima kdo izkušnje in kakšen kontakt glede prijavljanja nepravilnosti na MMPI, bi bilo fino, da se oglasi, da se organiziramo.
Marchi, bil je čoln luške kapetanije in to je bilo na boku gliserja tudi jasno napisano. Možakarja sem tudi vprašal, če imajo koncesijo pa mi je lepo povedal, da oni ne potrebujejo koncesije... Žal pa mi je, da nisem slikal njihovega gumenjaka.
Neglede na to; strinjam se z predlogom, da se naredi seznam takšnih "bojišč" tako da bomo vsi vedeli, kje lahko mirne duše rečemo:"Ne plačam".
Neglede na to; strinjam se z predlogom, da se naredi seznam takšnih "bojišč" tako da bomo vsi vedeli, kje lahko mirne duše rečemo:"Ne plačam".
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov