Mercury 40 402 ne vžge

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral
Kraj: Žalec-Ankaran

OdgovorNapisal/-a darkobmw » Če Sep 04, 2014 16:33

Marcel ti imaš zgornji ležaj verjetno krogljični moj pa igličasti in ga v sloveniji v trgovinah z ležaji ni za dobit le kot original rezevni del.
Moj je tak
Slika
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Sep 05, 2014 07:05

To je bolj valjčni ležaj kot igličasti. :wink:
Pa daj ti srečanje pri sebi doma naredi pa ti vsi skup ta motor zrihtamo, ker če po sedmih straneh ni vžgal, tudi po desetih ne bo. :lol: Rabiš samo par kil čevapov in kotletov. :lol:
Na WD bo bolj težko vžgal, ker je premalo eksploziven. Prej kaki start sprej ali pa sprej za armaturke npr.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Sep 05, 2014 09:33

valjčni je ja :) na ebay al pa kaki spletni trgovini se ziher dobi. Ni ležaja ki ga splet nebi ponujal! in to lahko tud do 10x ceneje kot original ;)
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Sep 05, 2014 16:00

darkobmw napisal/-a:Zdravo

dimenzije ležaja so d 38 D 62 b 25 ne vem pa mogoče bi bil hahko tudi colski
je pa igličast,ker valjčni so z notranjo kletko ta gre pa direkt na os.

Lp Darko

Nameravam iti mimo ene zadeve blizu Litostroja, kjer imajo ležaje in jim bom tam tole pokazal, če imajo. Po sliki bodo videli bolje od mene, kakšen je :wink:

Edit: Danes so bili že zaprti.
Sicer je to prodaja ležajev na Litostrojski 44D v Lj.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkobmw » Pe Sep 05, 2014 20:14

Marjan Tomki napisal/-a:
darkobmw napisal/-a:Zdravo

dimenzije ležaja so d 38 D 62 b 25 ne vem pa mogoče bi bil hahko tudi colski
je pa igličast,ker valjčni so z notranjo kletko ta gre pa direkt na os.

Lp Darko

Nameravam iti mimo ene zadeve blizu Litostroja, kjer imajo ležaje in jim bom tam tole pokazal, če imajo. Po sliki bodo videli bolje od mene, kakšen je :wink:

Edit: Danes so bili že zaprti.
Sicer je to prodaja ležajev na Litostrojski 44D v Lj.

Hvala za info bom poklical :D
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Pe Sep 05, 2014 21:08

Si pisal da ti motor vžge, če vliješ bencin v cilinder.
kaj pa če ga vliješ v uplinjač?
Mato :wink:
waterski
Poročnik bojne ladje

merc

OdgovorNapisal/-a waterski » So Sep 06, 2014 10:07

A ni tale Merc narejen na colske manire.
Najhitreje, najceneje in najbolje bo tole vžgalo če boš kose naročili po Ebayu.
Sem se lotil enkrat iskati colske vijake, semeringe in ležaje po Sloveniji. Konec je bil tak da sem v Sloveniji kupil zbirko neuporabnih kosov, prave kose pa sem na koncu kupil v Motomarine Trst.
Bil sem pa pravi entuziast saj mi je prijatelj strugar delal puše oz.distančnike, ki so imeli na zunanji strani original colsko mero, notri pa sem zaprešal metrične semeringe, ležaje.
Povem ti da se zadeva ne obnese.
Wisdom

OdgovorNapisal/-a Wisdom » So Sep 06, 2014 13:03

Hoj!

Tale zgodba o tem motorju se vleče kot jara kača. Motor enkrat dela, potem je problem v magnetu, pa spet ne, sledi problem ležaja, potem čudežno motor spet dela, če se našprica gorivo v cilindre, pa spet ne. Veljalo bi sistematično izločiti napako. Kar nekaj konstruktivnih predlogov je bilo v tej temi ampak nismo prišli dlje kot to, da motor dela kot "žmigavec". Verjamem, da na forumu sodeluje dovolj strokovnjakov, ki vedo v čem je problem. Le poslušati jih je potrebno.

Če pa drugače ne gre, pa motor odpeljati na pravi servis, ki ga bo za določeno vsoto € prav gotovo spravil v življenje.

Pa brez zamere. 8)
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Sep 06, 2014 14:36

Wisdom napisal/-a:Hoj!

Tale zgodba o tem motorju se vleče kot jara kača. Motor enkrat dela, potem je problem v magnetu, pa spet ne, sledi problem ležaja, potem čudežno motor spet dela, če se našprica gorivo v cilindre, pa spet ne. Veljalo bi sistematično izločiti napako. Kar nekaj konstruktivnih predlogov je bilo v tej temi ampak nismo prišli dlje kot to, da motor dela kot "žmigavec". Verjamem, da na forumu sodeluje dovolj strokovnjakov, ki vedo v čem je problem. Le poslušati jih je potrebno.

Če pa drugače ne gre, pa motor odpeljati na pravi servis, ki ga bo za določeno vsoto € prav gotovo spravil v življenje.

Pa brez zamere. 8)

:mrgreen: bo držalo
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkobmw » So Sep 06, 2014 15:12

Wisdom napisal/-a:Hoj!

Pa brez zamere. 8)

Če bi si prebral vse stvari nikoli ni bilo problema v magnetu samo predvidevali so in tudi ležaj ni zanič ampak bi ga preventivno zamenjal,ker se mi zdi malo glasen.Pravi problem je bil v statorju ko pa že omenjaš mehanike sem bil pri treh pa nihče ni ugotovil,da je zanič stator tako da zastonj € ne bom deval za nič.Zdaj pa je problem verjetno nekje v uplinaču in ležaj sem že tudi naročil na eBay-

Pa brez zamere :mrgreen:
Wisdom

OdgovorNapisal/-a Wisdom » So Sep 06, 2014 22:19

Hoj!

Spremljam to debato od začetka. Napisal sem samo, da je potrebno stvari pristopiti sistematično.

Upam in želim, da bi zadevo čimprej popravil za čim manj €. :D
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkobmw » Po Sep 08, 2014 20:46

Danes sem očistil vplinjač v njem je bila gosta bela sluz očistim in vže v nulo.Je možno,da je od kondenza,ki se mi je nabral že prej v cevovodu goriva.
http://youtu.be/Ypu_xPzMFt4
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 08, 2014 21:24

A si ga kar na suho, brez vode vžigal?
Wisdom

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Po Sep 08, 2014 21:32

Bela sluz bi lahko bila mešanica olja in vode, primešan bi lahko bil še etanol, ki ga je po evropskih direktivah dodan bencinom v določenem odstotku. Ker gre gorivna mešanica iz rezervoarja skozi črpalko je možno, da se tam vse dobro premeša, tako, da nastane nekakšna sluz. Lahko si pa imel nesrečo, da si na črpalki natankal usedline. Jaz sem imel lani težave, takoj po tankanju goriva na Murterju, na črpalki levo od Ine (lansko leto sem opazil, da je to na novo) in je na plavajočem pontonu. Kmalu so sezačele dogajati čudne stvari. Od tega, da sem lahko vlekel smučarja to tega, da motorja nisem spravil višje od 3500 obratov. Doma sem vse lepo očistil in sestavil. Letos je motor delal kot ura, tankal sem pa samo še na Ini.

Sem vesel, da si stvar spravil v pogon. Želim vam, da boste drugo leto uživali v plovbi.
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkobmw » Po Sep 08, 2014 21:40

H2O napisal/-a:A si ga kar na suho, brez vode vžigal?

Prej ko mi ni vžigal sem ga vžigal brez vode,ker ni vžgal zdaj pa seveda za vodo :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov