Pozdravljeni, v ribolovu sem dokaj nov, vendar precej časa preživim na morju v Rovinju. Zanima me kakšni so vaši predlogi za lovljenje rib iz obale, kraji, čas? Imam D.A.M. palico dvodelno in D.A.M. špulo, ki je po mojem mnenju bila prevelika zato sem kupil Shimano špulo.
Prosim tiste, ki ste v tem že dokaj specializirani da mi prilepite tudi kakšne slike ali kaj podobnega kako se lotiti celotne zadeve. Se pravi od načina kako zvezati trnek, debelina laksa...
Hvala že v naprej.
Ribolov v Rovinju
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
.
Ajde, predno te "spucam":D
, ker imamo uporabno funkcijo išči.
Tole sem spisal jaz.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=566
Žal so vmes posodobili server in zato ni fotk.
Glej, imaš cele štiri strani postov , vsebin , inkajvemkajševse.
Pojdi na forum in čitaj.
Pojdi za-na vodo in preiskušaj.
Potem pa sprašuj. Če si iz LJ, ali okolice ti posodim nekaj knjig na temo morskega ribolova.
LP
.
Ajde, predno te "spucam":D
Tole sem spisal jaz.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=566
Žal so vmes posodobili server in zato ni fotk.
Glej, imaš cele štiri strani postov , vsebin , inkajvemkajševse.
Pojdi na forum in čitaj.
Pojdi za-na vodo in preiskušaj.
Potem pa sprašuj. Če si iz LJ, ali okolice ti posodim nekaj knjig na temo morskega ribolova.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
odg
No ok, zanimivo si spisal tole zadevo, sej nekaj takega sem tudi sam planiral, nabavil sem že morske črve sicer konzervirane ampak dobro je za začetek se mi zdi. No drugače sem iz maribora in sem do zaj lovil samo na silk sepravi brez špuule. In sem imel kr dosti uspehov, ampak to je bilo mogoče tak parkrat letno. Sedaj pa bi rad nekaj več. Kupil sem že tut svince od 15 do 40g in one zajlice z uhicami .. tako da bi dejansko dal svinec na zajlico na dnu in na zgornjo uhico zajlice bi zvezal trnek ampak še nevem kak se naj tega lotim. Dejstvo pa je da more bit ( vsaj po moji logiki ) dolžina vrvice na kateri je trnek takšna da ni na tleh? ali se morda motim. Na školjke sem lovil dozdaj vendar je majhen problem ker se hitro strgajo s trnka. Tako da, mislim da bo tole z črvi kar dobra ideja. No kaj sem še mislil. Se pravi, običajno se lovi brez štopla? če sem prav razbral? No drugače pa hvala da si se sploh odzval na moj post.
Lp
Lp
Ribe
Roks...
Škoda, da nimaš 3 delne D.A.M ove palice in Shimano rolo in Platil najlon in bla...bla...bla...
To sploh ni tako pomembno.
Vse vabe, ki boš dajal na trnek, ali so to dagnje, druge školjke, girice itd....pred ribolovom dobro nasoli z grobo morsko soljo in bodo postale bolj kompaktne....lahko uporabiš tudi elastiko, ki jo dobiš v vsaki trgovini z ribiškim materialom in pritrdiš vabo na tnek.
Malo že moraš približno vedeti kaj boš lovil in se v tem smislu pripraviti....
Če boš malo več prebiral ta forum, boš v zgodovini objav od Pajer 1 in ostalih ribiških mojstrov našel številne koristne nasvete.....
Samo brati je potrebno....potem pa probati....
l.p. b9
Škoda, da nimaš 3 delne D.A.M ove palice in Shimano rolo in Platil najlon in bla...bla...bla...
To sploh ni tako pomembno.
Vse vabe, ki boš dajal na trnek, ali so to dagnje, druge školjke, girice itd....pred ribolovom dobro nasoli z grobo morsko soljo in bodo postale bolj kompaktne....lahko uporabiš tudi elastiko, ki jo dobiš v vsaki trgovini z ribiškim materialom in pritrdiš vabo na tnek.
Malo že moraš približno vedeti kaj boš lovil in se v tem smislu pripraviti....
Če boš malo več prebiral ta forum, boš v zgodovini objav od Pajer 1 in ostalih ribiških mojstrov našel številne koristne nasvete.....
Samo brati je potrebno....potem pa probati....
l.p. b9
D:A:M:
V Rovinju je dober ribolovni teren v okolici Crvenega otoka.
l.p. b9
l.p. b9
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti