trim ne drži pozicije
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
trim ne drži pozicije
Motor toh90 2t.
ko ga dvignem, se sam počasi počasi a preko noči spusti do dol.
Na gumb gre dol in gor brez problema.
Je pa motor bil letos razstavljen zaradi mazanja glavne osi za premikanje levodesno.
trima načeloma nisem nič dotikal, je ostal na ohišju.
je pa res, da sem ponesreči med demontažo vsega odvil en vijak pri trimu tisti ki drži električni kabel na njem iz katerega je procurilo za par pljunkov olja a sem takoj zavijačil nazaj in ni potem nikjer več nič puščalo.
je to morda vzrok da je premalo olja?
LP, G
ko ga dvignem, se sam počasi počasi a preko noči spusti do dol.
Na gumb gre dol in gor brez problema.
Je pa motor bil letos razstavljen zaradi mazanja glavne osi za premikanje levodesno.
trima načeloma nisem nič dotikal, je ostal na ohišju.
je pa res, da sem ponesreči med demontažo vsega odvil en vijak pri trimu tisti ki drži električni kabel na njem iz katerega je procurilo za par pljunkov olja a sem takoj zavijačil nazaj in ni potem nikjer več nič puščalo.
je to morda vzrok da je premalo olja?
LP, G
Re: trim ne drži pozicije
cibro napisal/-a:je to morda vzrok da je premalo olja?
Navadno je temu kriv zrak v napeljavi, ali še večkrat puščanje kakega spoja, oziroma ventila.
Pozdravljen Cibro prijatel je imel enak problem pri Yamahi.
Zanič je bilo tesnilo na batu hidravličnega cindra.
Motor je normalno dvigoval in spuščal, le čez noč ali med vožnjo po cesti je cilinder popuščal. Po zamenjavi tesnila si je umisli leseno kajlo katero je med transportom po cesti vtaknil med krmo in motor, da je razbremenil cilinder oz. tesnilo. Olje ni nikjer puščalo.
Zanič je bilo tesnilo na batu hidravličnega cindra.
Motor je normalno dvigoval in spuščal, le čez noč ali med vožnjo po cesti je cilinder popuščal. Po zamenjavi tesnila si je umisli leseno kajlo katero je med transportom po cesti vtaknil med krmo in motor, da je razbremenil cilinder oz. tesnilo. Olje ni nikjer puščalo.
Poglej vijak pod številko 9:
http://www.boats.net/parts/search/Tohat ... parts.html
Če je z vijakom vse ok je lahko tudi to kar pravi enco.
L.p.
http://www.boats.net/parts/search/Tohat ... parts.html
Če je z vijakom vse ok je lahko tudi to kar pravi enco.
L.p.
v bistvu sem letos razdrl cel motor v smislu, agregat ven, in ostalo vse razstavil, da sem prišel do glavne osovine, za premikanje motorja levo desno.
Vmes sem mislil, da moram dati trim dol(no potem sem ugotovil da ni treba razstaviti) in sem vijakec ki drži elektriko malce losal in je zacurilo ven a sem ga takoj pritegnil nazaj in pustil.
Verjetno je takrat nastal luft.
A zacurilo je res zelo zelo malo okoli roba kjer je ta"konektor" pritrjen na trim.
Lp
Vmes sem mislil, da moram dati trim dol(no potem sem ugotovil da ni treba razstaviti) in sem vijakec ki drži elektriko malce losal in je zacurilo ven a sem ga takoj pritegnil nazaj in pustil.
Verjetno je takrat nastal luft.
A zacurilo je res zelo zelo malo okoli roba kjer je ta"konektor" pritrjen na trim.
Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti