admin napisal/-a:Jaaoooooo, veš zakaj ne dela? Zato ker sam šraufaš!!!
Vem da si jezen sedaj ko pajk, ker sem te pokritiziral, samo prijatelj glasbe, daj tole raje pusti nekomu ki se spozna!!!
Pa pejmo po vrsti, komu sem vse že pustil:
-Roman Vrtačnik
-Serđo-valkanela
-Ferelli Funtana
-Ferelli červar
Pa še kakšen član foruma je tuhtal.
4 leta brez uspeha 10 ljudi ni doseglo nič. Kaj ti ostane? Sam se poglobiš, enako je bilo z zaganjačem kjer se nikomur ni posvetilo, da je keč v pravih vijakih.
Nikakor nism jezn, vsak ima svoje mnenje, kolikor informaciji mu daš tako bo odgovoril.
admin napisal/-a:1. Tole stikalo ima samo 2 kabla in pa res 3 kontakte!!! Tisti trije kontakti so tam samo zato, ker je to navadno mikro stikalo, ki ga lahko kupiš v vsaki trgovini!
2. V tem stikalu ni nobenega, ESA, ABS, EBD, EPS, ASC+T in ne vem kakšne elektronike! Je čisto navadno stikalo!
3. Tista plošča na katero je pritjen bovden pletenice, ki gre v nogo (leva pletenica) in proži stikalo MORA skočiti nazaj v nulti položaj! Tudi seveda skoči, če je vse OK. Stikalo samo za trenutek prekine vžig (ma kakšno sekundo, precej manj!!!), saj takoj v tem trenutku parkljasta vez v peti popusti in takrat plošča že skoči v nevtralo... Pri prestavljanju v prestavo pa itak nikoli ne proži stikala!!!
Tako so mislili vsi zgoraj omenjeni, ampak dokler nisem videl OMC čolniča, kjer dela to stikalo drugače se tudi meni ni posvetilo, da je lahko drugače. Poglej video, kako to pravilno deluje:
https://www.youtube.com/watch?v=vLE_tMJfSFk1.drži zgleda res tako po moje pa ni pravo, glede na tale video po moje rezumeš kaj mislim?
2.drži
3.ne drži, poglej video in isto je pri meni
FWD je prvi položaj in tako ostane dokler se fijakaš naprej in stikalo ima tisti kolesček na hribčku, kjer pa je to navadno stikalo iz točke 1. sklenjeno, kar pa pomeni ugasnjen motor.
Ko daš v 0 gre ta kolešček s stikalom v dolino in stikalo ni sproženo, ker je pri meni to samo stikalo potem motor dela-logično.
Nazaj, kolešček gre na hribček in stikalo iz točke 1 je spet sklenjeno, kar spet logično pomeni ugasnjen motor.
admin napisal/-a:Kaj je narobe???
1. Vzmet na plošči je preslabotna oziroma je nekaj narobe zmontirana in ne skoči samo nazaj v nulo...
Imam več vzmeti, da se jo kriviti prednastaviti da je to tako našponano, da se ne premakne ali zelo lahko, ampak kot probam dopovedati sem na enakem čolnu videl, da je to razmišljanje zmotno. Tudi video to kaže, da ne bo to krneki.
admin napisal/-a:2. Pletenica, ki gre v nogo je zanič oziroma je močno zaribala in tako ne more delat in nikoli ne bo delovalo!!! Menjaj to pletenico!
Pletenico je zamenjal že drugi ali tretji serviser, ki je rekel, da je to trivialno in je problem v tem, ampak stara in nova imata izmerjen pomik, ki je skladna z originalnim manualom 2.5 lbs oz. 1,1kg ali 110N, zmerjeno z newtonmetrom

admin napisal/-a:3. Motor med takim testom MORA DELOVATI!!! Na "suho" pri ugasnjenem motorju to početi je totalni idiotizem in na vsakem čolnu bo tako kot na posnetku... Torej samo še en dokaz da tale, ki je tole snemal nima pojma kaj dela, ti pa žal isto ne!
Vsekakor kako pa češ to probat kot prižganem, saj drugače ni obratov, ampak z vsem dolžnim spoštovanjem o temu zgleda veliko ljudi nima pojma. Mislim, da bom čez en mesec imel priložnost posneti še en takle OMC delujoč, da bo še malo hrupa zraven, da boš z videom zadovoljen, tale dečko pa je pač snemal v tišini kako se mu je prej zatikalo stikalo, ko je očistil pa se ne zatika. Še video z zatikanjem:
https://www.youtube.com/watch?v=6-0l9lWKGUoV prvem koraku je celo tako kot si ti in tisti strokovni predhodniki predstavljajo.
admin napisal/-a:4. Narobe sestavljen menjalnik in se puša od parlklje ali pa nek vzvod, vilice ne premikajo prosto...
Tudi to je bilo preverjeno in preventivno zamenjan ta t.i. sliding clutch, pretika vse krasno le če mu na roke zmanjšaš obrate za trenutek kot ti praviš, ampak ročno tapneš to mikrostikalo.. če trofiš.
admin napisal/-a:Zakaj ni bilo odgovora???
Zato ker je zadeva kompleksna in vsak vaški mehanik tega res ne zna dati skupaj, tudi redko kateri avtomehanik bo to spravil skupaj, če nima izkušenj s čolni! Kaj šele povprečen navtik... Še enkrat nasvet, pusti pri miru, ker res ne veš zakaj se gre. Tukaj nas je nekaj, ki vemo v čem je fora, samo tudi nismo non-stop online in nekaterim se je verjetno zdelo tudi butasto odgovarjati.
Evo zadeva ej očitno kompleksna ker še vedno vsak pomisli le na stikalo s prekinjanjem, ki skoči nazaj, tako je mogoče pri sorodnem Mercruiserju, ampak edini OMC, ki sem ga videl, da dela to tiptop je imel še eno električno reč, ki je vidna na tem videu in počne še nekaj električnega.
admin napisal/-a:Še enkrat, ne zamerit, samo pri takih rečeh me malo odnese. Daj rajši pusti na miru nekaj kar ne znaš. Pač nismo vsi mehaniki, pa dohtarji, pa odvetniki in računovodje... Tudi jaz se spoznam malo na računovodstvo, pa imam vseeno raje zunanje, ki mi to profesionalno zrihtajo!
Tudi jaz znam prebrati zakon, samo še vseeno raje vprašam odvetnika za nasvet... Itd itd...
Treba si je priznati, da vsega pač ne znamo!
Nikakor nisem zamerljiv, tudi če me kdo napizdi, ponavadi ne počnem stvari, ki jih ne poznam, ampak če na vrhu pogledaš seznam mojstrov, pa če ugotoviš, da tudi ti zmotno misliš, da bi to moralo drugače delati... Pol se mirno deklariram, da znam... še vedno pa dopuščam tudi svojo zmoto, dokler moja reč ne dela tip top je to le ena izmed možnih teorij.
Kaj pa zdej? Sva še vedno vsak na svojem bregu?