Jadralna regata-Dan pomorstva

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

Jadralna regata-Dan pomorstva

OdgovorNapisal/-a Jean » Po Mar 09, 2015 21:52

Nekaj slikovnih utrinkov iz sobotne jadralne regate-Dan pomorstva v Portorožu.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Mogoče se kdo prepozna?
LP Dani
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Mar 09, 2015 22:15

Zdravo! Super za tole reportažo. Lepo je videti zimsko spomladanske aktivnosti na morju.
Prosim te edino, da pred objavo zmanjšaš slike na največ 550 pikslov širine, ker drugača vse uide iz ekrana in ni gledljivo.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Mar 09, 2015 22:39

Marchi napisal/-a:Prosim te edino, da pred objavo zmanjšaš slike na največ 550 pikslov širine, ker drugača vse uide iz ekrana in ni gledljivo.

Pri meni je vse lepo gledljivo, tudi če so fotke take kot v tej temi; nič mi ne popači, samo malo raztegne. Trend na web-u gre v smeri čimvečjih fotk (poglejte zgodbe tule: https://exposure.co/categories oz. https://stewartbarr.exposure.co/goatfell) in nima smisla težit s 550px.

Super reportaža, sezona se začenja (in čas da se neha sanjat :) ).
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Mar 09, 2015 22:50

Mogoče je na povezavah, ki si jih prilepil uporabljen novejši software, ki dela avtomatski resize glede na uporabljeno resolucijo monitorja, tako da na vsakem zgelda ok.
Tale forum je pa malo trd v svoji osnovi in dogovor je pač tak, da lepimo slike max cca 550 pikslov širine, tako da imamo vsi kaj od tega.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Mar 09, 2015 23:05

Marchi napisal/-a:Tale forum je pa malo trd v svoji osnovi in dogovor je pač tak, da lepimo slike max cca 550 pikslov širine, tako da imamo vsi kaj od tega.

Ampak a dejansko komu kaj popači ali gre pač zgolj za pravilo in pika?
Meni samo malo raztegne forum, čisto nič ne popači in super je gledat te mal večje fotke.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Mar 09, 2015 23:10

Jaz pa vidim 2/3 slike za ostalo moram pa scrolat v desno.
Imam 1920x1080, res pa je da okno mimam čist full screen.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Mar 09, 2015 23:13

Marchi napisal/-a:Jaz pa vidim 2/3 slike za ostalo moram pa scrolat v desno.
Imam 1920x1080, res pa je da okno mimam čist full screen.

OK, potem vzemam nazaj. Pri meni je res vse OK.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Mar 09, 2015 23:39

pri meni je tudi ok a res je, da raztegne temo....
bolj pregledno (lažje gledljivo) je če so fotke enake velikosti in manjše kot so te.

mislim pa, da jabčk to lepš porihta (mogoče se pa motim)...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Mar 10, 2015 10:10

Lepe fotke... Škoda, da ni zraven še malo zgodbe (in mogoče kaka povezava na stran prireditelja).

Zanimivo je videti cel oblak optimistov, zraven pa za več ko 45° položeno veliko jadrnico, na kateri so najbrž zamudili s popuščanjem škote pri refulu.

Mi smo imeli v soboto drugo delo - ampak o tem drugje, ko bo malček časa.

Velikost slik
    Trenutno gledam na širokem monitorju in je OK, na manjšem (recimo prenosnik) mi je pa problem, ker ne vidim več dobro drobnih črk in če povečam te, razrine tudi slike in tekst pod njimi čez robove.

Slike tu so 1000 pikslov širine, 600 širine praviloma še gre lepo.

Ideja je - že nekaj let - posodobiti forumov SW, ki bi potem lahko znal tudi prilagajati prikazano velikost slike velikosti okvira zanjo.

Imam ponudbo enih od jadralcev tako za naš klub (stran JKB crknila - zgodba) kot za forum, da pri tem pomagajo, samo se je seveda za forumu treba slišati z adminom...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

OdgovorNapisal/-a Jean » To Mar 10, 2015 16:14

Pozdravljeni!Sem avtor teh slik,ki pa so namenoma shranjene v res.1000x600,zaradi jasne slike,pri vsem tem pa še ne zavzema preveč prostora (lahko popravim na manjšo velikost).Posnetki so narejeni z obale,rta Lepe Vide,z 200mm objektivom.Slikal sem z razlogom,ker mi je sin jadral,pa sem poskusil jih ujet v objektiv.
Regata pa je bila organizirana za jubilejni Dan pomorstva v Sloveniji,mislim pa da je s strani ministrstva za promet,organizirala Kapetanija,sodelovale pa so šole GEPŠ,Pomorska fakulteta,Splošna Plovba,..
Vreme je bilo kot nalašč za jadralce.Posebaj pa moram pohvalit fante z Srednje pomorske šole,ki so kljub začetnim težavam z jadrom(se jim je vtrgalo), uspeli uvrstit na odlično 3.mesto(v drugem poskusu)in na njihovo veselje premagat profesorje in fante z fakultete za pomorstvo.Mladi fantje z pomorske šole so se veselili uspeha z tole jadrnico,ne poznam lastnika,pohvalno je ,da jo je zaupal najstniški -mladi ekipi navdušenih jadralcev. :D :)
BRAVO!
Slika
LP Dani

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost