Ker sem v pogajanjih za nakup Elanke 36 letnik 1997 me zanima, ali je komu znano naslednje:
- konstrukcija palube: namreč ker ima teak deck in ker je gospodična že v letih je verjetno puščanje ob katerem od vijakov že veselo začelo namakati morebitni? les v sendviču palube. Torej ali je komu znano, ali so 36ke takrat še delali z balzo ali vezano ploščo med plastema plastike? V pogajanjih za ceno sem predvidel menjavo teaka z umetnim ampak mi problem ne da spati. Teak sicer zgleda pretirano preveč pobrušen s strani prejšnjega lastnika, kar pomeni da se je sicer z le tem ukvarjal in ni videti nekih večjih težav, ampak kaj dolgo mi ne bo zdržal in bi ga raje menjal preden se začno resne težave. Ker pa denar ne prihaja s plimo (to bi lahko bil nov slovenski rek), bi za leto ali dve menjavo teaka odložil, v kolikor je Elan že v tistih letih ugotovil, da teaka ni pametno vijačiti v palubo, v kateri se skriva les...
- konstrukcija kalupa: samo iz firbca me zanima, če je komu znano, s katerimi materiali so takrat gradili in za kak sendvič gre.
- splošno mnenje o jadrnic bo tudi dobrodošlo, sam sem sicer zelo navdušen nad prvimi serijami elank s pod načrtov Humphreysa... bi si privoščil 45 če ne bi bile marine in navtika na sploh tako nenasitno draga
Lp