UVELAVLJANJE GARANCIJE PRI VIO.IT

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

zene
Desetnik
Kraj: KRANJ

UVELAVLJANJE GARANCIJE PRI VIO.IT

OdgovorNapisal/-a zene » Če Okt 17, 2024 20:38

Pozravljeni,
mika me nakup preko VIO.IT, pa me zanima ali kdo ve ali garancijo uveljavljaš lahko pri katerem koli servisu v Sloveniji ali moraš pri pri pooblaščenih servisih v Italiji (https://www.vio.it/officine/officine-au ... da-marine/), ter kako je s servisi pri nas ali v ITA (ti garancija pade, če ne voziš k njim)? (govorim o Honda BF20 in gumenjaku honda wave). lp
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: UVELAVLJANJE GARANCIJE PRI VIO.IT

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Okt 17, 2024 22:46

Postavi se v kožo prodajalca, kajti stroški za reševanje garancije večinoma ne pokrijejo dejanskih stroškov reševanja garancije.
Osebno raje kupim doma prav zaradi suporta še posebej, če gre za izvenkrmni motor. Mojo Yamaho vozim na letni servis v Trzin k Rožeju. Za sevis mi zaračunajo zgolj material in minimalno urno postavko prav zato, ker sem redna stranka in ker sem vse nove izvenkrmne motorje kupil pri njih.
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Če Okt 17, 2024 23:54

Če imaš račun in garancijo od pooblaščenega prodajalca, lahko uveljavljaš garancijo pri katerem koli pooblaščenem serviserju v EU!
Seveda pa se lahko vsak pooblaščeni serviser izmika z raznimi, nimam časa, imam gužvo, ne vem kdaj bom utegnil.... ravno iz razlogov, ki jih navaja Nikola.
Biti pooblaščeni serviser ima poleg prednosti tudi slabosti.
Kako si nekdo predstavlja, če bi nekdo bil pooblaščeni prodajalec in serviser za Volvo Penta in bi odklonil vse garancijska popravila za motorje, ki jih ni sam prodal ali servisiral?
zene
Desetnik
Kraj: KRANJ

OdgovorNapisal/-a zene » Pe Okt 18, 2024 20:24

ja italjan prodajalec pr motorju zasluži cca 500€ pr nas pa 1000€+ to me žre :evil: .... sam k bom pa garancijo hotu uveljavljat me pa nebo hotu vzet
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Pe Okt 18, 2024 23:36

A ni logicno?
Nikola ima posteno prav.
Vsi bi neke krivine hvatal, pa hebal delovni narod.
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » So Okt 19, 2024 08:33

Da ne bo prevec zahajanja v politiko, tu je grobo napisanih 500 eur...

Pod dvojno crto pa italijan zasluzi vec kot janez kranjski, cnej ma hrano ( spet so romanja slovnecekov v trst) manj ma davka za firmo na koncu pa se manj osebnega davka, vecji trg ima in ne drkajo ga za razna navodila za 1mio folka v lokalnem jeziku, nadrkanega na slovencino (pardon tud teh je vec) na slovenščino; ker so narejena za 60mio trga.

Op. Ni pa vse cnej da ne bi kdo zgrabu generalno

Jbtg, vsakemu kar in česar je vreden ocitno.
Po hrckih pluvamo pa vse smo ze in še jim prodamo vse, potem bo pa zopet takle jok kot zgoraj in vsi sosedje so bolj zavedni do svojega trga kot slovenčeki, ki se bo za 2 vijaka v Graz pelal za 10 eur lufta. Pa naj kdo iskreno rece da tole slednje ni res, ....

pa ne mislm zato k majo hrcki povsod fane ubešene. Tko pac je.

Sparat je treba pa nj stane kolkr hoce je rekla kranjska cebela ( btw tud u izumiranju, fyi)

Fajn se mejte to dezevno suboto

Lpp
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » So Okt 19, 2024 11:27

kot mi je poznano stroške garancije in potrebnih delov vsak serviser kjer opraviš popravilo v garanciji zaračuna proizvajalcu in dobi nadomestilo na podlagi izdanega računa oz zapisnika in nikakor ne odpravlja garancije na lastne stroške!
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » So Okt 19, 2024 12:18

Delno tocno igorb ( btw zivjo;-).
Stvar aranzmaja in urne postavke ki jo doloci proizvajalec in verjemi da balkanu pol nizjo kot taljanu.
Dobi nekaj , vedno pa ne vse,pol je pa kalkulirana zguba naprej...
pojdi se z bikom bost!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta