HLADILNIK

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

DTM219
Kapitan

HLADILNIK

OdgovorNapisal/-a DTM219 » Ne Sep 13, 2009 10:52

žio,
Rad bi na nek način spravil manjši hladilnik na čoln. Problem pa nastane
(kot vedno)pri izkoristku prostora.Zanima me če je kdo in kam že dal izdelat kaj podobnega.
lp jani
albint
Višji štabni praporščak
Kraj: Korena / MB

OdgovorNapisal/-a albint » Ne Sep 13, 2009 13:15

Nevem za kak čoln gre, kaj pa na hladilno torbo z električnim napajanjem na 12 V si pomoslil, za dnevne premike se meni dobro obnese, sicer pa imam jaz vklopljeno tudi po 10 dni skupaj pa vredu dela.

lp
AT
DTM219
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DTM219 » Ne Sep 13, 2009 20:38

Imam fismermana 5 m. Hladilno torbo imam že priklopljeno na 12 V. Za enodnevne izlete mi je to super, bojim pa se, da mi sprazne baterijo. Dodatne baterije pa ne bi rad imel zaradi teže. Kaj mogoče veš koliko kuri hladilna torba?
lp, Jani
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Sep 13, 2009 20:52

Moč je napisana na torbi in jo deli z 12 pa dobiš tok nato pa krat število ur,ko bo delala in je tu poraba v amperskih urah.Okvirno pije 4 ampere in če bo delala 10 ur je to za 100 amper ur močan akumulator že kar velika izpraznitev,tako da moraš vmes kaj motorirat,ne se samo sončit več dni v zalivu.. :lol:
LP Iztok
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Ne Sep 13, 2009 20:55

Jaz bom čez zimo nabavil kompresorsko torbo od Ezetila,mogočo bi tudi tebi prišla prav,zaradi izkoristka prostora in majhne porabe energije.
Tu si lahko pogledaš te kompresorske torbe.
http://www.visol.info/trg/index.php?ime ... =7&sid=145

L.P.
albint
Višji štabni praporščak
Kraj: Korena / MB

OdgovorNapisal/-a albint » Ne Sep 13, 2009 20:57

Moje ima 12V / 4,5 A / 54 W.

lp
AT
DTM219
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DTM219 » Ne Sep 13, 2009 21:30

Zgleda, da bom šel tudi jaz v nabavo kompresorske torbe.
Super,

lp, Jani
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » Po Sep 14, 2009 07:17

DTM219 napisal/-a:Zgleda, da bom šel tudi jaz v nabavo kompresorske torbe.
Super,

lp, Jani

poglrj v Hoferju če majo še prenosne hladilnike cena 80€ shladijo pa vsebino do štirih stopinj preizkušeno ,poreba pa je ista kot pri torbi samo efekt je veliko boljši
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Sep 14, 2009 09:14

sacs napisal/-a:
Super,

lp, Jani

poglrj v Hoferju če majo še prenosne hladilnike cena 80€ shladijo pa vsebino do štirih stopinj preizkušeno ,poreba pa je ista kot pri torbi samo efekt je veliko boljši

Pol pa svizec zavije čokolado......................................
Hladilna torba iz Hoferja in podobne lahko imajo vsebino ohlajeno na 4 stopinje Celzija le v primeru, če si pred pol ure vanjo položil to isto vsebino ohlajeno na 1 stopinjo !!! Ali pa, če si januarja na smučanju in je zunaj maximalno 8 stopinj :!:

Poglejte nazaj, ni mesec dni ko je bilo napisano VSE okoli hladilnikov. (kompresorski vs. čip variante )
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » Po Sep 14, 2009 12:50

kr en napisal/-a:
sacs napisal/-a:
Super,

lp, Jani

Hladilna torba iz Hoferja in podobne lahko imajo vsebino ohlajeno na 4 stopinje Celzija le v primeru, če si pred pol ure vanjo položil to isto vsebino ohlajeno na 1 stopinjo !!! Ali pa, če si januarja na smučanju in je zunaj maximalno 8 stopinj :!:

Poglejte nazaj, ni mesec dni ko je bilo napisano VSE okoli hladilnikov. (kompresorski vs. čip variante )

lej sam mam tak hladilnik je 5x do 6x cenejši kot ostali primerljivi in dela odlično
in če si pismen si lohk prebral da je to hladilnik in ne torba
drgač pa kr mešaj čokolado še naprej da bo fino rahla :mrgreen:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Sep 14, 2009 13:02

Jest zase vem, pa mešite čokolado kokr hočte :lol: , da kupm izključno samo kompresorsko hladilno torbo oz. hladilnik. Prvič dela kt ura in drugič ne pokur velik štroma
vse ostalo je pa tko kt je kr en reku, žal :!:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Sep 14, 2009 13:04

No tukaj se razvnema vroča debata.

Spet se strinjam z Kr en mu. 8) 8)

Hladilnika, za 80 eur ni in ga nikoli ne bo!!!!!!!!!! Sploh pa ne v Hoferju!! Halo!!!!

Vsaj ne kompresorskega, vse kar je pa ostalega sranja so pa hladilne torbe ali pa absorbcijski hladilniki, ki pa ti ohladijo oprostite izrazu za en kura..

Razen, če noter vtakneš zmrznjeno pivo, potem mogoče spiješ hladnega.
Plus to, malo izračunajte porabo teh kvazi hladilnikov.
Je treba imet elektrarno s seboj.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Sep 14, 2009 15:09

sacs napisal/-a:
kr en napisal/-a:
sacs napisal/-a:
Super,

lp, Jani

lej sam mam tak hladilnik je 5x do 6x cenejši kot ostali primerljivi in dela odlično

Zahvaljujem se ti za aroganco. Večina uporabnikov (iz dolgoletnih izkušenj) ve, da hladilnika/hl. skrinje ali torbe, ki bi ohladila za 30 stopinj (razlika med zunanjo temp. in temp. v hladilniku, za 80 Evrov in pri tem porabila malo elektrike NI !
Zatorej, če jo ti imaš, ti lahko povem, da si zmagal v življenju. S pomočjo globalnega reklamiranja jih boš prodal na milijone. Drugo poletje si že lahko prijatelj Billa Gatesa in Ecelstoneja in imaš svojega Sacsa privezanega poleg njiju!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Sep 14, 2009 15:26

tisti, ki cvikate za svoje akumulatorje si pač kupite hladilni box, ki laufa na plin, 12 v ali 220 v ( v obiju so jih imeli za 100 eur, velikosti cca pol metra na kubik. )

sicer pa hladilne torbe realno hladijo nekje 15 stopinj pod temperaturo okolice. seveda je hlajenje odvisno od količine in temperature piva, ki ga daste v torbo. če daš zvečer v torbo pivo, bo zjutraj imelo kakih 8 stopinj. če ga daš popoldne in je torba na soncu, ne pričakuj čudeža. taka torba mora biti v senci pa dela zadovoljivo.

tisti pa ki te torbe kritizirate...ne jamrat, če ne preberete navodil in ne veste kaj ste kupili...to pač ni zamrzovalnik za takojšnje in neomejeno zamrzovanje živil.
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » Po Sep 14, 2009 18:55

kr en napisal/-a:
sacs napisal/-a:
kr en napisal/-a:
sacs napisal/-a:
Super,

lp, Jani

Zahvaljujem se ti za aroganco. Večina uporabnikov (iz dolgoletnih izkušenj) ve, da hladilnika/hl. skrinje ali torbe, ki bi ohladila za 30 stopinj (razlika med zunanjo temp. in temp. v hladilniku, za 80 Evrov in pri tem porabila malo elektrike NI !
Zatorej, če jo ti imaš, ti lahko povem, da si zmagal v življenju. S pomočjo globalnega reklamiranja jih boš prodal na milijone. Drugo poletje si že lahko prijatelj Billa Gatesa in Ecelstoneja in imaš svojega Sacsa privezanega poleg njiju!

kaj čm ti reč kmet ostane kmet pa kukr ga obrnš tko globalno kot socialno
sm mel stero mamo k se ni mogla navadt da se putr lohk pakera tud v drugačni embalaži zgleda da si tak tud ti
sicer pa nism reku da je izdelek boljši je pa sigurno ugoden sploh za to ceno predvsem pa je zelo uporaben sploh na manjših plovilih in tko mimogrede ti veleum porabe zadeva mi je laufala cel teden non stop vožnje na dan cca dobro uro akumolator pa 100AH pa ni blo nikol problema z elektriko
in še to po tovarniških podatkih shladi zadevo 22 stopinj nižje od zunanje temperature oziroma do minimalno 4 stopinje celzija, ker ima hladilnik v predalu in se le ta nikoli ne segreje preko 30 stopinj in več dobim kar rosno zadevo ko vzamem pločevinko v roke :evil: :evil:

Kdo je na strani

Po forumu brska: Tadejko in 1 gost