Mercruiser ne vžiga
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mercruiser ne vžiga
Imam motor Merc 5.0 efi. ko je hladen vedno vžge takoj, ko je segret pa zna nagajati. Kaj bi lahko bilo narobe?
Če bencin brizgne ven, še ne pomeni da je OK. Pretok in nekaj tlak črpalka zagotovo ima, saj drugače sploh ne bi motor tekel. Je pa lahko ta tlak premajhen... To je seveda ugibanje. Pametno bi bilo izmerit tlak goriva v vodu z barometrom pri hladnem in toplem motorju. S tem bi lahko res izključil črpalko.
LP
LP
Injektorji imajo skupni +katerega dobijo preko releja (običajno so trije-črpaka goriva, injektorji+motorček prostega teka,tretji pa vklop ecu-ja(kontakt))
preveri releje!!!najbolje zamenjaj ker lahko da se kontakt pregreva in ko je vroč slabo prevaja in posledično prekinja,ko pa ga enkrat ornk zašmelca pa deluje do naslednjega odklopa....
lp
lado
preveri releje!!!najbolje zamenjaj ker lahko da se kontakt pregreva in ko je vroč slabo prevaja in posledično prekinja,ko pa ga enkrat ornk zašmelca pa deluje do naslednjega odklopa....
lp
lado
Če ne gre-uporabi večje kladivo!
Podobne simptome sem imel pri avtu. Izkazalo se je, da je kriv mrzel lot v releju. ki napaja praktično vse, kar gre čez kontakt (100-amperski rele). Mrzel lot nastane, ko je kakšna žica tako prispajkana, da spajka prenaša mehansko obremenitev, vse skupaj pa vibrira. Dinamična trdnost mehke spajke gre namreč pri dovolj velikem številu ponavljajočih se obremenitev proti nič, tisti rele pa je imel en kovinski kontakt prispajkan v podlago. V spajki je nastala s prostim očesom komaj vidna razpoka, ki pa včasih ni prevajala elektrike. Najraje takrat, ko si se nekaj ur vozil, nato ugasnil avto in ga hotel spet vžgati.
Preglej če najdeš kakšen zaspajkan spoj.
Preglej če najdeš kakšen zaspajkan spoj.
motorni
-
gobbi
- Viceadmiral
- Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA
mi je delalo isto 2000 kun me je stal del in servis pred 4 leti crkno je oni mali delcek na roki od preklopnika za rikverc pa brzino in ler ker ko ti das iz iz brzine v ler in rikverc more motor vedno vgasnti in nazaj vklopit no in totemu senzoru se je zmesalo
popravo pa mi je serviser sanjin na losijnu v nerezinah oprosti za kmečko razlagon takšen pač sem
popravo pa mi je serviser sanjin na losijnu v nerezinah oprosti za kmečko razlagon takšen pač sem
Kdo je na strani
Po forumu brska: jozko in 59 gostov