V bljižini Pirana ali Portoroža sta baje potopljeni dve ladji (pojma nimam).
Ena malo bližje obali in ena malo bolj "stran ".
Ali mi lahko kdo napiše koordinate za ta - drugo bolj oddaljeno.
Hvala.
l.p. b9
Ena malo bližje obali in ena malo bolj "stran ".
Ali mi lahko kdo napiše koordinate za ta - drugo bolj oddaljeno.
Hvala.
l.p. b9
odvisno od plime in oseke ....
ne vem če je dovoljeno linkat z druge strani, glede na to da je potapljaška, upam da ni kaj narobe.
KEC
Globina: 23m
Koordinate:
N 45°33.253' E 13°34.774'
Dolžina ladje: 46m
Vidljivost: 0,5-10m
Tokovi: slabi
Opombe: Narobe obrnjena razbitina
je pa www.slodiver.net , od koder sem prekopiral zgornji podatek, še kaka razbitinica več z nekaj podatki.
Drugače je p apred bernardinom potopljeno še manjše letalo, ki se počasi ugreza v mulju.
ne vem če je dovoljeno linkat z druge strani, glede na to da je potapljaška, upam da ni kaj narobe.
KEC
Globina: 23m
Koordinate:
N 45°33.253' E 13°34.774'
Dolžina ladje: 46m
Vidljivost: 0,5-10m
Tokovi: slabi
Opombe: Narobe obrnjena razbitina
je pa www.slodiver.net , od koder sem prekopiral zgornji podatek, še kaka razbitinica več z nekaj podatki.
Drugače je p apred bernardinom potopljeno še manjše letalo, ki se počasi ugreza v mulju.
GILDA
Lep pozdrav še 1 x.
Zanimajo me koordinate za potopljeno ladjo GILDA .
Od rta Savudrija ven...... je pa v SLO morju.
Koordinate sem dobil prav tako iz SLODIVER.net in sicer:
N : 45 31 702
E: 13 27 281
VENDAR NISO TOČNE ....
Ladje nisem našel.
Če ima kdo točne koordinate .......PROSIM?????
B9
Zanimajo me koordinate za potopljeno ladjo GILDA .
Od rta Savudrija ven...... je pa v SLO morju.
Koordinate sem dobil prav tako iz SLODIVER.net in sicer:
N : 45 31 702
E: 13 27 281
VENDAR NISO TOČNE ....
Ladje nisem našel.
Če ima kdo točne koordinate .......PROSIM?????
B9
Ko prebereš kakšne koordinate, moraš nujno poznati koordinatno izhodišče (map datum). Če imaš koordinate z izhodiščem Bessel 1848 (hr oglasi za pomorce, hr pomorske karte) in jih vpišeš v GPS, nastavljen na WGS84, boš naredil kakšnih 300m napake, povsem dovolj, da razbitine ne najdeš.
motorni
motorni napisal/-a:Ko prebereš kakšne koordinate, moraš nujno poznati koordinatno izhodišče (map datum). Če imaš koordinate z izhodiščem Bessel 1848 (hr oglasi za pomorce, hr pomorske karte) in jih vpišeš v GPS, nastavljen na WGS84, boš naredil kakšnih 300m napake, povsem dovolj, da razbitine ne najdeš.
cca 600m boš preveč SZ
Tole so koordinate Gilde, ki jih imam jaz:
45•31',710N
013•27',277E
Gilda je bil tovorni parnik, prevažal je premog. Potopljena zaradi naleta na mino. Razbitina leži rahlo nagnjena na desni bok na muljastem dnu, na globini 26 m. Premec je odlomljen in leži cca 50 m od glavne razbitine. Na razbitini so še lepo vidni parni kotl del nadgradnje, ter krmilo s propelerjem.
Če se imaš namen potapljati na tej razbitini, ti svetujem, da kontaktiraš DC Manta iz Izole, pa te oni zapeljejo.
Če se boš lotil iskanja razbitine sam, je vse skupaj jalovo početje v kolikor nimaš tudi globinomerja, s katerim določiš točno lokacijo razbitine. Ko si točno nad njo, odvržeš utež z vrvjo in bojo na drugem koncu. Ta vrv ti služi kot vodilo dol in gor, ter opora za dekompresijo, da te ne odnese tok.
L.P.d.
45•31',710N
013•27',277E
Gilda je bil tovorni parnik, prevažal je premog. Potopljena zaradi naleta na mino. Razbitina leži rahlo nagnjena na desni bok na muljastem dnu, na globini 26 m. Premec je odlomljen in leži cca 50 m od glavne razbitine. Na razbitini so še lepo vidni parni kotl del nadgradnje, ter krmilo s propelerjem.
Če se imaš namen potapljati na tej razbitini, ti svetujem, da kontaktiraš DC Manta iz Izole, pa te oni zapeljejo.
Če se boš lotil iskanja razbitine sam, je vse skupaj jalovo početje v kolikor nimaš tudi globinomerja, s katerim določiš točno lokacijo razbitine. Ko si točno nad njo, odvržeš utež z vrvjo in bojo na drugem koncu. Ta vrv ti služi kot vodilo dol in gor, ter opora za dekompresijo, da te ne odnese tok.
L.P.d.
Če različni ljudje delajo isto, ni isto
Napaka, ki jo narediš pri vnosu koordinat z izhodiščem (map datum) bessel 1848 na karto, ki je narejena z izhodiščem WGS 84, je cca 320m. Primer:
leva točka je rt v zalivu Krivica na Lošinju prebran s tiskane hr. pomorske karte 44 st 30 min severne širine in 14 st 30 min vzhodne dolžine, vnešen na karto z izhodiščem bessel 1848, desna točka pa so te iste koordinate, vnešene na karto z izhodiščem (map datum) WGS 84
leva točka je rt v zalivu Krivica na Lošinju prebran s tiskane hr. pomorske karte 44 st 30 min severne širine in 14 st 30 min vzhodne dolžine, vnešen na karto z izhodiščem bessel 1848, desna točka pa so te iste koordinate, vnešene na karto z izhodiščem (map datum) WGS 84
motorni
gilda
Koordinate....
oprostite....koordinate potopljene gilde so precej drugje...
So že v območju, ki ga nadzira hrvaška policija.....
Iz prve roke....
l.p. b9
oprostite....koordinate potopljene gilde so precej drugje...
So že v območju, ki ga nadzira hrvaška policija.....
Iz prve roke....
l.p. b9
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov