čiščenje notranjosti plovila

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Sr Jan 04, 2017 20:13

MareC napisal/-a:
aleks09 napisal/-a:Mi vse madeže s skaja, usnja in plastike pucamo z italijanskim SGRASSATORE UNIVERZALE http://www.chanteclair.it/prodotti/puli ... -superfici

-- pri nas ga dobite v trgovinah Fama Vipava.. pucajo pa vse tri dišave (Marsiglia, Lavanda in Limone ) enako.
http://www.fama.si/

meglio v drugi preobleki :roll:

Ne vem :roll: :shock: :? , ker meglia še nikoli nisem probal... če pa si ga ti ali tvoja pa lahko napišeš kakšna je razlika, ne pa kar na suho da je nekaj isto .. a kapiš :roll:
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Sr Jan 04, 2017 20:16

kocka napisal/-a:Maščobo od krem itd. ja, plesni pa ne.

Tudi sledi plesni po usnju na sedežih so šle lepo stran .. a ti si to probal, pa ti ni šlo, al tudi ti govoriš na pamet :?:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jan 04, 2017 20:25

kocka napisal/-a:Maščobo od krem itd. ja, plesni pa ne.

točno tako, @kocka
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jan 04, 2017 21:12

Ko je enkrat močno zaržto ne gre ven, kvečjemu ko razbeliš se manj ali ne vidi. Drugo je, ko je še površinsko.
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Sr Jan 04, 2017 23:02

Aceton. Industrijski, če dobiš kje kakšno kanto. Za zunanje sedeže je exilento.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Če Jan 05, 2017 07:34

jaz sem zadevo spucal kar z zadevo, ki odstrani plesen na stenah, mislim da je bilo tole.
http://www.merkur.si/vse-za-dom/ciscenj ... alko-0-5-l

in je šlo vse stran...
lp
Veritas et Aequitas
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Jan 05, 2017 09:58

Aceton je topilo.....sicer se spuca, ampak se bojim, da poškoduje zgornjo plast. Z kloksom pa sem odlično očistil plesen na stenah.....kot pravi mareC, probaj na manjši manj opazni površini.
mirno morje
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Jan 05, 2017 10:10

Pa klox, če boš z njim čistil, samo namaži in pusti delovati, ne rabiš nič drgnit. Čez nekaj časa bo plesen izginila.
Guma je guma, zaenkrat.
Matej123
Poročnik bojne ladje
Kraj: Rečica ob Savinji

OdgovorNapisal/-a Matej123 » Če Jan 05, 2017 13:54

nuvolari napisal/-a:jaz sem zadevo spucal kar z zadevo, ki odstrani plesen na stenah, mislim da je bilo tole.
http://www.merkur.si/vse-za-dom/ciscenj ... alko-0-5-l

in je šlo vse stran...
lp

Bom šel v Merkur in vzel ta izdelek in klox pa ni hudič da se ne bo odstranilo. :) Hvala vsem, ko poizkusim bom naredil sliko prej-potem :)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jan 05, 2017 15:11

Tale odstranjevalec plesni je navadna V -A rekina, daj gor prsilko in pospricaj. Zaprn je vonj , če je zaprt prostor- dokler klorovodiki ne izhlapijo. Kaj je v Klox-u ne vem sklepam po imenu da je gotovo Klor-Cl.
Nazadnje spremenil kocka, dne Če Jan 05, 2017 19:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Če Jan 05, 2017 15:24

Sem čistil in varekino in ravno tako s kloxom, ker sem poslušal razne pompe okrog kloxa kako je dober. V glavnem je to isti ku... enega proizvaja Šampionka enega pa ne vem točno kdo. Osnova ista. Ti daj eno šprico gor in gasa. Vso plesen bo čez čas pojedlo.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jan 05, 2017 15:57

Ejej...
Samo se peskanja ni nihce predlagal...

Clox je v luci plesni isti ku... kot varekina, edino da je drazji. Razlika pa je v prisotnosti kislin, kar pa za ciscenje textila ni prednost...
Delal sem test 1 na 1 varekina in knauf proti pleano. Varekina je gladko zmagala ker je moc ejsa koncentracija natrijevega hipoklorita
Sgrasatore je isto kot meglio, teo in vsa cistila, ki so praviloma rumene barve in pise gor sgrasatore, odmascevalec, razmascevalec. Tisti cenejsi so edinole malo svohnejsi.
Sgrasatore je mocna baza - lug. Unicuje textil in se najbolj gelcoat. Ce ne ves tocno kako uporabiti bi bilo bolje da ga prepovejo za uporabo na barki. To je u nulo samo za masten sporhet.
Aceton, kot je napisal roman1 je topilo. On ne odtopi plesni, ampak odtopi kar del sedeža - skaja. In to dobesedno. To uporabis le pred prodajo barke... najmanj kar unicis je zgornji sloj skaja, tako da se naslednjic umazanija in plesen malo bolj primeta...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Mathias Barbarosa
Poročnik fregate
Kraj: Od Trsta do Devina

OdgovorNapisal/-a Mathias Barbarosa » Če Jan 05, 2017 16:09

Televizijo in lučko dobro zaščiti (pravzaprav zaščiti vse okrog), ker Klox povzroča korozijo kovin, Sgrassatore pa topi ABS plastiko.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jan 05, 2017 16:58

Mathias Barbarosa napisal/-a:Televizijo in lučko dobro zaščiti (pravzaprav zaščiti vse okrog), ker Klox povzroča korozijo kovin, Sgrassatore pa topi ABS plastiko.

in iz tega vidika je neumno uporabiti clox, ker varekina pa nima kislin, aktivna snov za beljenje in dezinfekcijo pa je ista v obeh
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jan 05, 2017 17:38

@MM

Kako so lahko v Klox-u katerega osnova je varekina - torej baza zraven kakršne koli kisline?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov