Pri nas - LJ - je sneg že ponehal.
Večjega 'kidanja' na roko tam kjer stanujem ne bo, ker so tu okoli že splužili z nekim malim plugom.
Grem pa strest sneg s krovov in krovnic jadrnic na Zbiljskem jezeru ter skidat plavajoči pomol in splav, ki jih tam uporabljamo - malo telovadbe, ki mi je ne bo treba plačati
Je pa dobro, da sem predvčerajšnjim zamenjal še sprednjo gumo, ki je bila že precej obrabljena, na Scott-u (polnovzmeteno gorsko kolo; meni je kolo osnovni prevoz tudi pozimi).
Edit:
Plavajoči pomol so skoraj v celoti že skidali čolnarji (katerih pomol smemo uporabljati). Vodo in sneg s krovnic smo spravili z jadrnic že s potegom za jambor, s čimer dovolj nagneš barko, da voda in neprimerznjen sneg zdrsneta v vodo, na krovih pa je bil sneg primrznjen, tako da je bilo treba izumiti postopek, ki spravi primrznjeno v vodo, ne da poškoduješ gel coat. Šlo je izmenično z lopato iz mehke plastike in metlo ter nagibanjem barke.
Popoldne je bilo sončno in je bilo nekaj sapice, tako da je eden od članov kluba - tisti, s katerim
sva šla po Ljubljanici - primerno oblečen, čeprav ga je še zeblo v roke - jadral ne le do sončnega zahoda, ampak še kako uro po tem.
Na koncu je bilo treba kar precej paziti pri privezovanju jadrnic, tako zato, kje je bil plavajoči pomol mestoma po sončnem zahodu spet poledenel in se teh mest v temi ni videlo, kot zato, ker so bile vrvi trde od mraza in je bilo potrebno pobrskati za baterijo, da pogledamo, če so vsi na otip narejeni vozli OK.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...