Grčija 2013

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

al

Grčija 2013

OdgovorNapisal/-a al » Po Okt 15, 2012 14:37

Jadralci, penzionisti, študentje, ribiči, kajakaši, pijanci, športniki, gurmani, potapljači, kofetkarji, sanjači, električarji, ženske, izgubljenci, mačke, samotarji, sralci, davčni utajevalci, bleferji in doktorji znanosti!

GREMO!

Treba je pohiteti s sanjami, ker dan se krajša, z neba rosi...
Odpiram temo "GRČIJA 2013", da bomo lažje prespali to zimo ob nakladanju do konca in naprej, kako bomo šli na lepše!

Morda se odloči za Jonsko morje tudi kdo od hlaponarjev? Najbrž bomo imeli nafto po 3 eur in v Grčiji Drahmo, a vseeno :lol:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Okt 15, 2012 14:47

Nam hlaponarjem ne preostane drugega, kot da začnemo ŠPARAT! Jaz začenjam in čez ene 5 let bo ravno prav, da pridem do Grčije in mogoče še nazaj. :lol:
Leto 2013 je namenjeno agregatu in Webastu, leto 2014 bo pomožemu motorju, potem sem pa že READY! :lol:
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Okt 15, 2012 14:59

admin napisal/-a:Nam hlaponarjem ne preostane drugega, kot da začnemo ŠPARAT! Jaz začenjam in čez ene 5 let bo ravno prav, da pridem do Grčije in mogoče še nazaj. :lol:
Leto 2013 je namenjeno agregatu in Webastu, leto 2014 bo pomožemu motorju, potem sem pa že READY! :lol:

Rešitev ni tako daleč:
1.) webasto ti da Joško đabe :lol:
2.) agregat pa skompeziraš s kakim oglasom in ekola...

No, potem pa še kako nalepko PETROL ali OMV na bok barke, pa si dol!
Jah, potem pa še nazaj :?

Nič, bo treba na jadra! 8)
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Po Okt 15, 2012 15:05

Zgodaj si začel delat lušte. Upam spet na prvomajsko Grčijo, tokrat če že vsaj za 10 dni če ne dva tedna. :twisted:
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Okt 15, 2012 17:10

AL, ti prehitevaš samega sebe. :lol:

Jutri, če bo močno deževalo (napoved je že taka), ti bom lahko povedal moje želje. :D Ena od njih je na sliki spodaj

Vsekakor pa bom naslednje leto naredil 3000% več milj kot letos. :wink:

Želja je spet Grčija (z drahmo) in z novim članom posadke. Se že veselim :D

Slika
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

grčija

OdgovorNapisal/-a stanec » Po Okt 15, 2012 17:32

Morda vas bom razočaral vendar smo letos prepluli 1400Nm iz Pule po Italiji do konca škornja, pa potem do Korinta in nazaj čez Albanijo Črno goro na Hrvaško. Čas dva meseca.
Kaj sem videl?
Skoraj bi lahko rekel, da sem bil razočaran. Čeprav smo bili dva meseca, je to ogromno vožnje. Kamorkoli se premakneš je takoj pet ur plovbe oz. jadranja. Cene sploh niso več to kar se je govorilo. Pivo tudi
5€-Krf. Voda povsod globoka, za sidranje neugodno, privezov malo, kar je v sezoni lahko problem.
Podgano pa lahko dobiš tako kot na Hrvaškem.

Morda lahko zaključim, Grčija da se vidi še z morja ja, da bi se pa vračal, pa tam nisem našel ene zadeve, ki bi me potegnila, da se spet vrnem, sploh pa ne s svojim plovilom.
Skoraj lepša mi je bila Italija od Ancone proti Otrantu, ki je pa draga.

Če se uspeš prebiti skozi vse zaplete in težave s katerimi se srečujemo na Hrvaškem, mi je tukaj bolj všeč.
S tem pa vas ne želim odvrniti od napovedane poti,verjetno pa boste po povratku zaključili enako kot jaz sedaj. :roll:
z vetrom v laseh
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Okt 15, 2012 20:02

@joško
Pa jaz včasih srečam samega sebe!
Jutri bova nakladala v dežju, da bo še bolj scalo... pa pravijo, da babe nakladajo... :D

@stanec
Dva meseca? Mi smo imeli pa celo poletje odprto temo GRČIJA 2012 pa se nisi nič javil :o

Meni je vedno krasno slišati še pogled popolnoma drugačne izkušnje, kot sem jo imel recimo jaz.
Se pa strinjam, da Grčija (Jonsko morje) ni nič posebnega. A kot sem že pisal je ravno dolga plovba meni všeč.
Kar se pa tiče cen, so moje izkušnje, da je tako Grčija, kot Italija cenejša od Hrvaške. Spet je odvisno kako doživiš kak kraj. Za Italijo se še enkrat zahvalim @od kapitana ženi in kapitanu za lep sprejem :D

Mene nisi nič razočaral. Ostajam "fan Grčije"

Yasou!

btw: @hrošč, daj še kako fotko gyrosa nalimaj

:lol:
stanec
Kapitan

OdgovorNapisal/-a stanec » Po Okt 15, 2012 20:14

[quote="al"]@joško

@stanec
Dva meseca? Mi smo imeli pa celo poletje odprto temo GRČIJA 2012 pa se nisi nič javil :o

Ne boš verjel, res je dolgo obdobje ampak se je toliko dogajalo, da za internet sploh ni bilo časa samo za vreme in konec.

Dolge plovbe ok vendar moraš vedeti kaj ti je primarno.Rad plujem-jadram,si ogledujem,rad dobro pojem in spijem,ampak se tudi rad kopam ne sončim. To pa ne gre skupaj z dolgo plovbo.
Žal cene po moji oceni so take kot sem omenil, nič pa nimam proti, da imaš drugačne izkušnje. S cenami je tako kakor se znajdeš in so višje kot sem pričakoval. Če je pivo na Krfu tudi 5€ vse vemo.

Na hrvaškem pa se v glavnem ne poslužujem lokalov, ker so me že velikokrat nategnili
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Okt 15, 2012 20:42

Samo na Hrvaškem za pivo ne boš dal 5 EUR kar tako... To mora biti že res tisto orto drago. Pri nas na otoku je blizu temu Casa del Padrone in pa vrt od Volsonisa... Oboje zna kvalitetno usekat po denarnici. :evil: Čeprav ambient je pa vsaj pri drugem super. :lol:
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Okt 15, 2012 20:52

Stanec je dal primer Krfa, ki je drag in tudi kava v Listonu (promenada Krfa) je 4eur a to so ekstremi.
Kot je npr Hvar.
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Po Okt 15, 2012 22:16

Tudi jaz grem v Grcijo (in tudi plan Turcija). Upam, da koncno s svojo barko (jadrnica).

V kolikor ne bo lastniska, grem z rentom. 7 tednov.

Vec pa junija 2013.
stanec
Kapitan

OdgovorNapisal/-a stanec » Po Okt 15, 2012 22:52

al napisal/-a:Stanec je dal primer Krfa, ki je drag in tudi kava v Listonu (promenada Krfa) je 4eur a to so ekstremi.
Kot je npr Hvar.

Tudi to je Grčija. 8)
So tudi polovične cene, ampak je tudi to drago po tako opevani in poceni državi, vsaj po mojih podatkih, ki sem jih imel preden sem šel na pot.
Sicer pa si vsak kroji svojo usodo sam.
Brez strahu in kar na pot takoj ko bo mogoče. :lol:
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Okt 16, 2012 18:38

Po uspešnem današnjem čveku z Alom, kjer sva ugotovila, da imava veliko skupnih želja, še njegova zadnja želja :D :

Slika

Res je, Krf je drag. Ampak, kjerkoli drugje, vključno z Zakhyntosom nisem imel občutka, da drago plačujem. Ravno nasprotno. Še celo po otokih ne, kot je Meganisi ali Ithaka.
Vsekakor je potrebno uskladiti želje z debelino denarnice in s trajanjem plovbe.
Osebno mi je Grčija najbolj ostala v spominu po izjemni svobodi, ki sem jo doživel. Na morju, v mandračih, na mestnih privezih, v marinah; nikjer nikogar, ki bi ti težil zaradi papirjev, plačila ali pa kar tako.
Danes sem vesel, da sem sledil Luftarju in Primuli. In da sem jima verjel!! Hvala kerlca :D :D :D

Mi gremo sigurno nazaj!!
Nazadnje spremenil Joško, dne To Okt 16, 2012 18:53, skupaj popravljeno 1 krat.
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Okt 16, 2012 18:50

Joško napisal/-a:Po uspešnem današnjem čveku z Alom, kjer sva ugotovila, da imava veliko skupnih želja, še njegova zadnja želja:

Slika

Bomba, kalorična bomba!

Še tole pa četudi bo po meni.

Kaj pa eko, bio, zdravo!

Ni čudno, da greste primorci po kosilu malo poležat.

Slika

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Okt 16, 2012 18:53

Evo Al, še ena :d

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov