Z Webasto grelnikom je barka v celoti enako temperirana, če so usmerniki zraka v vsaki kabini (usmernik zraka je izhod za topli zrak). Običajno se v salon montira dva usmernika zraka, v kabine pa po enega.
Značilnost ogrevanja z Webastom je da zelo dobro osuši barko, vlage ni.
Na prvo mesto pa bi postavil varnost, saj gre v celoti za zaprt sistem. Izgorevalni plini gredo direktno iz barke preko gibljive nerjaveče cevi in preko izpušnega nastavka.
Tudi sam sem testiral kombinacijo ogrevanja z Webasto in električnim grelcem (nikakor pa ne s kakšnim kaloriferjem), ker je elektrika pač plačana z letnim vezom. Ugotovil sem, da sem pri ogrevanju z Webastom lahko spal pri 14st. C, medtem ko mi električni grelec nikoli ni toliko ogrel barke in me je preveč zeblo.
Seveda pa ti sistem ogrevanja z Webastom tudi zelo hitro ogreje barko. Grelnik deluje preko temperaturnega sensorja, na polno ogreva toliko časa, dokler ne doseže nastavljene temperature. Zatem se delovanje upočasni, ponoči in proti jutru, ko zunanja temperatura še bolj pade pa pojača delovanje. Regulacija delovanja je popolnoma avtomatska in ne zahteva posebne pozornosti. Ko prideš na barko, nastaviš delovanje na 20 ali 22st C in ti grelnik sam vzdržuje toploto.
Velja poudariti, da proizvajalci bark ne izolirajo posebej, zato so izgube kar velike.
Za boljše počutje na barki pa sem si naredil tudi debele tepihe po meri, ki jih v tem času položim na tla.