Dostop do interneta iz plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 24, 2012 07:32

SeaFun napisal/-a:Evo se moja izkusnja ....na barki (trenutno ne ker je v prihodu....) VIP podatkovna kartica za Ipad in tarifa 10 kun za 1giga prometa na dan.

Še boljša varianta je 70 kun za 1 giga (aktiviraš na VIP-ovi internetni strani, ali prek njihove brezplačne telefonske številke 091 7700). Letos sem tri tedne uporabljal internet po par ur vsak dan, pa nisem porabil celega gigabajta.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 24, 2012 07:59

SeaFun napisal/-a:Evo se moja izkusnja ....na barki (trenutno ne ker je v prihodu....) VIP podatkovna kartica za Ipad in tarifa 10 kun za 1giga prometa na dan.

Še boljša varianta je 70 kun za 1 giga (aktiviraš na VIP-ovi internetni strani, ali prek njihove brezplačne telefonske številke 091 7700). Letos sem tri tedne uporabljal internet po par ur vsak dan, pa nisem porabil celega gigabajta.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Jul 24, 2012 12:42

T-mobile nova kartica 20kn, 200MB + 500MB če se registriraš. Teh 700MB skoraj ne moreš porabit v mesecu dni, kolikor velja.
Vendar pazite, kako nalagate. Takoj morate aktivirat opcijo MB, sicer vam takoj pobere teh 20kn in morate ponovno naložit dobroimetje za aktivacijo.
Vsekakor pa se splača dobroimetje pretvorit v opcijo MB.
Dodatna prednost T-mobile je, da se lahko brezplačno prijaviš v njihov Hot spot omrežje, če imaš kakšno njihovo opcijo (tetefon, internet). Pošlješ SMS in dobiš username in password ter surfaš zastonj, kjer so Hot spot točke. Te pa so kar dobro pokrite.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 24, 2012 12:52

Admin prosim če zbrišeš moj podvojen komentar. Sploh mi ni jasno, kako se je dvakrat objavil v razmaku pol ure...
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Jul 24, 2012 13:03

brane40 napisal/-a:Admin prosim če zbrišeš moj podvojen komentar. Sploh mi ni jasno, kako se je dvakrat objavil v razmaku pol ure...

Ja tok maš še dobroimetja da kr samo laufa :wink: :wink:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 24, 2012 13:09

He, he... to pišem že od doma :wink:

A ti si še na morju?
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » To Jul 24, 2012 15:05

Kupil kluček za VIP net in dokupil kartico z neomejenim dostopom do interneta do preklica za 68 kun na mesec. Plačaš preko vise. Ko ga rabiš ga zopet aktiviraš. Edino kar je da to moraš opravit v vip poslovalnici.
pomisli in zgodilo se bo
ludwe
Kapitan
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » To Jul 24, 2012 15:08

zlatko83 napisal/-a:T-mobile nova kartica 20kn, 200MB + 500MB če se registriraš. Teh 700MB skoraj ne moreš porabit v mesecu dni, kolikor velja.
Vendar pazite, kako nalagate. Takoj morate aktivirat opcijo MB, sicer vam takoj pobere teh 20kn in morate ponovno naložit dobroimetje za aktivacijo.
Dodatna prednost T-mobile je, da se lahko brezplačno prijaviš v njihov Hot spot omrežje, če imaš kakšno njihovo opcijo (tetefon, internet). Pošlješ SMS in dobiš username in password ter surfaš zastonj, kjer so Hot spot točke. Te pa so kar dobro pokrite.

kako se pa registriras?
zahteva neki OIB pa pojma nimam kaj je to
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Jul 24, 2012 15:52

ludwe napisal/-a:
zlatko83 napisal/-a:T-mobile nova kartica 20kn, 200MB + 500MB če se registriraš. Teh 700MB skoraj ne moreš porabit v mesecu dni, kolikor velja.

kako se pa registriras?
zahteva neki OIB pa pojma nimam kaj je to

OIB je hrvaška davčna številka. Dobiš jo na poreznem uradu.

L.P.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Jul 24, 2012 19:44

Moraš v poslovalnico telekoma, zraven imej potni list ali osebno (vedno je ne vzamejo) in uzateži, naj ti vse razložijo. Ta paket je njihova finta, da te nategnejo, če v prvem koraku ne napraviš pravilno registracije, ker je teh 20 kn ravno za registracijo. Če se zmotiš, že moraš kupit nov bon za naložit kartico.

Za Hot spot pa pošlješ SMS iz telefona ali računalnika in dobiš brezplačen dostop.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jul 25, 2012 11:01

Naposled sem zrihtal tale kur... Vipme. Ni pa ni hotel konektat na GPRS/ EDGE ampak samo na UMTS, ki pa je le redko kje dostopen. Kdor ima podobne težave mora uporabiti (ponavadi priložen) dvojni USB kabel, ker imajo PCji limitiran tok na USB in je premalo toka, da bi deloval.
Več glav.... več zelja :)

LP NT

Trenutno na Žutu
Daniel
Kapitan fregate
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a Daniel » Ne Jul 29, 2012 12:18

Tudi meni ne deluje EDGE preko Asusovega modema, dela pa 3G prav fino, le omrežje je včasih problem najti. Verjetno bi Huawei namenska dostopna točka rešila tudi ta problem nedelovanja na EDGE, le cene so tam nekje okrog 100 EUR.
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » To Jul 31, 2012 08:23

brane40 napisal/-a:

..tudi sam to uporabljam,dodal bi samo da ko račun napolniš z bonom moraš na spletu aktivirati to opcijo(katera se vključi v roku 24ur),drugače ti zaračunavajo normalno ceno po MB!!

Lp.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Če Nov 22, 2012 22:14

Imam eno vprašanje. Ali je kdo že probal na modemu 3G ali GPRS omrežju na Hrvaškem, ki ga ima priključenega na WIFI router uporabiti "port forwarding"? Skratka zanima me ali je kdo v praksi probal, če lahko iz WAN omrežja prideš do WIFI routerja, povezanega preko hrvaškega mobilnega omrežja?
Razmišljam, da bi si na Hrvaškem priklopil IP kamero, do katere bi dostopal od doma. Kamera mi že na mail pošlje zunanji IP naslov mojega modema, nisem pa prepričan, da bi lahko v resnici dostopal do nje.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Feb 17, 2013 23:17

Ali kateri od morjeplovcev uporablja kakšen 3G modem z zunanjo GSM/GPRS/HSPA anteno z sim kartico ,ki deluje kot Wifi hot spot ?
Iščem kaj takega, da bi lahko ojačal z dobro anteno tudi HSPA signal.
LP NT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti