Mobilni internet na Hrvaškem

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
vanja
Poddesetnik

Mobilni internet na Hrvaškem

OdgovorNapisal/-a vanja » Po Avg 08, 2011 09:57

Pozdravljeni morjeplovci!

Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem izbrskala informacijo o najcenejšem surfanju na Hrvaškem. Po nekaj urnem raziskovanju net-a in po zbranih predlogih hrvaških uporabnikih po socialnih omrežjih sem se odločila za hrvaškega ponudnika BonBon, ki uporablja T-mobile omrežje.
Ker med jadranjem ne bom potrebovala net čisto vsak dan, se mi zdi njihova opcija dnevni paket več kot sprejejmljiva.
Za 3 kune na dan dobite 300MB, kar zadostuje za celo barko;)
Aktivacija je enostavna (SMS), bone pa lahko kupite na vseh kioskih.
Internet kartice sicer ne pošiljajo v Slovenijo, jo pa vam z vključenih 3GB (10dni) pošlje Sebastjan Artič, ki sem ga našla na tem blogu :

http://www.had.si/blog/2011/07/07/najcenejsi-mobilni-internet-na-hrvaskem-bonbon-internet/

Zraven sem dobila tudi (gratis) voice SIM kartico, na kateri sem si številko izbrala sama. Tako imam zdaj isto hr in slo številko (razen pozivne) :)

Naročeno sem dobila naslednji dan in priporočam vsem, ki hočejo rešit problem gostovanja na Hrvaškem za 10 eurov.

Uživajte!
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » To Avg 09, 2011 12:07

Na nekaterih delih Hrvaške obale je problem pasovna širina podatkovnega prenosa. Se sicer lepo sliši 300mb na dan, če pa je pipica bazne postaje majhna, pa težko realiziraš še 30MB. Jaz internet uporabljam za vreme, veter in radar - za to pa zadostuje tudi 1MB na dan.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Avg 09, 2011 12:13

Maš čist prav. Na obali dela kot šus. Tam nekje za Bračem pa je že švohizem. No, Aladina že nekako polouda.

Sam uporabljam VIPme internet na IPAD-u in sem plačal za micro kartico v Trogirju cca 125 kun, nato še dokupil za 100 kun in je bilo za cel julij dovolj.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
maestro9
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a maestro9 » Sr Avg 17, 2011 02:24

No, da boste vedeli kaj se najbolj splača:
VIPNET opcija 'dnevni internet'. 10kn za 24h dostop (prenos do 1gb, potem pa se hitrost do poteka 24h zmanjša - ne vem na koliko).

Kupite si usb sim sticke, potem pa preden napolnite pojdite pod opcije in aktivirajte to opcijo. Preden aktivirajo lahko pretece do 3 dni se mi zdi... Potem pa si napolnite racun z bonom in ob vsaki aktivaciji se odsteje 10kn (razen v okviru 24ur od prejsnje aktivacije se nic ne odsteje). Torej 24h dostop za 10kn.

To se veliko bolj splaca (vsaj nam, 3 uporabniki), kot pa pay as you go - po prenesenih podatkih.

Lp Matej
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Avg 17, 2011 08:34

Js sem nabavu tak USB od VIPNET-a sam nisem tolk študiral teh opcij. Sem naložu 75 kun gor, kar je dalo 1GB prenosa. In je bilo dovolj za cel dopust. Pol je še ostalo, s tem da sem to rec sharal da so še sosedje imeli net.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » So Jul 07, 2012 11:24

Evo koristna informacija!

Poslal sem povpraševanje za tujce kako in kaj je z bonbon sim karticami.

Dobil ta odgovor!

Bok!

Bonbon sim kartice možeš kupiti jedino u Hrvatskoj, i to na kioscima Tiska, Slobodne Dalmacije, iNovinai na prodajnim mjestima Konzuma. Dodatne informacije možeš potražiti i na našoj stranici namijenjenoj stranim državljanima. http://tourist.bonbon.com.hr/en

Ukoliko imaš još koje pitanje, stojimo na raspolaganju. :)

MareC tebi pa hvala za odgovor, ker me je potisnil v nadaljnje raziskovanje! :D :D :D :oops:
Uporabniški avatar
p4pe
Kapitan bojne ladje
Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj

OdgovorNapisal/-a p4pe » So Jul 07, 2012 12:19

Tale Bonbon je pa ugodna varianta, se mi zdi. Ali kdo ve čigavo omrežje koristijo in kakšna je kej pokritost na vodi, otokih, itd.? Predvsem me zanima zaradi interneta. 8)
animal
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a animal » So Jul 07, 2012 13:04

Če bi prebral, bi opazil v prvem postu. Uporablja omrežje T mobila. Za pokritost pa poglej t mobilovo stran.
Uporabniški avatar
p4pe
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a p4pe » So Jul 07, 2012 13:09

animal napisal/-a:Če bi prebral, bi opazil v prvem postu. Uporablja omrežje T mobila. Za pokritost pa poglej t mobilovo stran.

Se opravičujem, ampak sem že zadnjič enkrat celo to temo prebral, pa si nisem butl zapomnil, danes sem pa samo zadnji post prebral. :oops: :D
Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » Po Avg 13, 2012 10:03

pa je možno koristiti samo internet?
pa kako je s tem ko moraš poslati sms s besedo hoču - neću? to je za internet da ti potem aktivirajo?
pa če si sam ne podaljšaš aktivacijo vidim da ti sami avtomatsko aktivirajo - ti aktivirajo sami brezplačno ali plačaš?

pa nekaj me zanima:

Če ne porabiš dobroimetja na kartici v obdobju veljavnosti, se ti ta ponovno aktivira ob naslednji polnitvi. - to velja tudi če vnesem čez recimo pol leta/eno leto?

ter tole:
Če SIM kartice ne napolnite v 90 dneh po preteku veljavnosti zadnjega vnešenega vrednostnega bona, se kartica avtomatsko deaktivira in je neuporabna. - 90 dni pa ni važno imaš kaj gore ali ne?
Uporabniški avatar
Purly
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Vrsi Mulo

OdgovorNapisal/-a Purly » Po Avg 13, 2012 10:40

Sam uporabljam VIP internet. Letos sem napolnil račun za 100 HRK, in takoj po aktivaciji kode kupil opcijo 1Gb za 70 HRK, 30 pa je še ostalo. Porabil sem v 14 dnevih malo manj kot 800 Mb.
Nazadnje spremenil Purly, dne Po Avg 13, 2012 14:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » Po Avg 13, 2012 13:09

potem bi te ceneje stal bonbon paket. za 160 HRK dobiš za celo leto internet in imaš 300 mb na dan.
kako pa je če presežeš teh 300mb na dan? sploh ni možno presečti ali lahko preokoračiš?
Uporabniški avatar
p4pe
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a p4pe » Po Avg 13, 2012 13:42

Jest sem kupil kartico (20 hrk), bon za 160 hrk in aktiviral 4GB internet za 45 hrk (je bilo ravno 50% popusta). Porabil sem 2.3GB, ostali GB mi potečejo jutri, za klice pa mi je ostalo še okoli 60 hrk. Veljavnost kartice imam pa do 09.07.2013. Meni se zdi vse skupaj ugodno, samo bom pa vseeno drugo leto vzel manj GB, ker sem se prav matral, da sem čim več porabil. 8)
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Avg 14, 2012 02:59

Za primerjavo...

Mobitel 'instant internet' dan na dan
(podobno kot mobilnik brez naročnine, na polnjenje računa).

mislim da €39 za ključek (soliden, nezaklenjen, če daš noter SD kartico do 36GB - jaz dal 8 GB mislim za €7 - je lahko tudi za hranjenje in prenašanje kakega SW, literature, glasbe... med prenosniki (meni je en prenosnik 'crkni'l po dveh dneh in mi je prišlo prav, da je bilo to na tem SD))
podatkovni SIM čip s tel številko, PIN in PUK
Malo navodil in škatla...

Brez modema bi bilo €15

Prednaloženih €5, naložil še €20.
Cenik:
1 dan 'neomejeno' €5
3 dni 'neomejeno' €10
10 dni 'neomejeno' €20

'neomejeno' nima kakšne grozne zveze z ničemer, verjetno je beseda tu iz kakih zgodovinskih razlogov (da stari naročniki ne bi popenili ali kaj podobnega).

Dejansko je se določena količina (mogoče 1 GB) na dan pretaka z maksimalno hitrostjo, ki jo omogoča signal in tehnoslogija bazne postaje, od tam dalje pa s kakih 460 kbit/s - temu rečejo princip pravične rabe omrežja ali nekaj podobnega; naslednji dan spet jovo na novo.

Od zadnjega polnjenja računa je SIM čip veljaven nekaj več kot eno leto - 13 ali morda 15 mesecev in do tega časa je mogoče polniti poljubno. Če ta čas poteče od zadnjega polnjenja, se SIM onesposobi (trdijo, da ga ni več mogoče 'obuditi'; telefonska številka in morebinto dobroimetje na 'računu' nepreklicno zapadejo.

V glavnem, mislim da je dražje od najugodnejših CRO variant.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
MARKO1977
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MARKO1977 » Če Avg 16, 2012 23:19

no prijetel je kupil od Vip sipa kartico sa mobilni internet.Priklopu jo je v naš USB ključ od Mobitela. Stvar ne deluje.
A je kdo že rešil to težavo ?
Al je treba imet njihov USB

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov