http://www.enavtika.si/novice/503-tevil ... mone-burje
Reševalne akcije
Moderatorji: moderator2, moderator
-
matejofski
- Viceadmiral
Reševalne akcije
Toliko naenkrat pa že dolgo nisem videl kje poročil o nesrečah in težavah plovil
Jadrnico Helena pa poznam. Smo letos dvakrat pri tem čarteristu na Murterju (Betina) rentali barko. Škoda, lepa in ohranjena barka Cyclades 39.3. Mi nismo rentali Helene, sem jo pa opazil in planiral za prihodnje.
Ali se take barke pač zrihta in naprej oddaja?
Koliko je pa bilo vetra, da je bilo toliko brodolomov? Ali je pač toliko nerodnih kapitanov?
LP
Koliko je pa bilo vetra, da je bilo toliko brodolomov? Ali je pač toliko nerodnih kapitanov?
LP
LP, Sodnick
V letošnjem letu se je povečalo število skiperjev, ki prihajajo iz vzhoda. Poplava čehov, rusov ....., ki resnično nimajo že osnovnim pomorskih veščin. Naletel sem na čarteriste, ki se niso znali privezat na bojo v mirnem morju. Da o sidranju niti ne govorim oziroma kaki plovbi. Enkrat sem se tudi odsidral in premestil na drugo mesto, kersosedu čehu nisem moral dopovedat, datako ne more bit zasidran zraven mene. In če pogledate večina je takih žal mi je, da smo tudi slovenci med njimi.
pomisli in zgodilo se bo
sodnick napisal/-a:Jadrnico Helena pa poznam. Smo letos dvakrat pri tem čarteristu na Murterju (Betina) rentali barko. Škoda, lepa in ohranjena barka Cyclades 39.3. Mi nismo rentali Helene, sem jo pa opazil in planiral za prihodnje.
LP
Barka je odpisana, se že uveljavlja kasko.
Guma je guma, zaenkrat.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Jutri učim osnove jadranja (na mini-12) kup Rusov. Mini-12 je praviloma idealna za tako učenje (en-dva-tri dobiš občutek...) - ampak...
Njihova agencija predvideva 10 vsako uro par ur zaporedoma in kao se okrog tega ne da nič zmeniti. Saj bomo poskusili naučiti največ, kar se bo dalo (in jutri kaže, da bo v Bohinju čez dan pihalo raje malo premalo kot preveč), tako da jim bo zanimivo, ampak naučili se pa najbrž ne bodo dosti.
Meni ni problem 'splozati' uvod v 10 minutah in potem kup solate vsakemu v 5 minutah - ampak zagotoviti, da si bo vsaj večina od njih od tega do takrat, ko bodo poskusili, kaj zapomnila, se pa ne da.
In ni problem vsakemu od njih, ko se zapelje, reči naj naredi en krog v vsako stran (torej en obrat proti vetru ali prečenje - tack - in en obrat z vetrom ali kroženje - gybe) v petih minutah na enega, ampak če v tistih petih minutah veter ne sodeluje...
In potem naj bi pa v tisti uri še odpeljali eno regato - s pravili za izogibnaje trčenjem iz RRS pravil vred.
To je skoraj podobno, kot če bi ljudje pričakovali, da mora otrok shoditi v petih minutah po rojstvu namesto v letu ali malo več...
Če imajo na splošno takšno šolanje (in glede na pogosto raven alkohola) se še presneto dobro znajdejo...
Njihova agencija predvideva 10 vsako uro par ur zaporedoma in kao se okrog tega ne da nič zmeniti. Saj bomo poskusili naučiti največ, kar se bo dalo (in jutri kaže, da bo v Bohinju čez dan pihalo raje malo premalo kot preveč), tako da jim bo zanimivo, ampak naučili se pa najbrž ne bodo dosti.
Meni ni problem 'splozati' uvod v 10 minutah in potem kup solate vsakemu v 5 minutah - ampak zagotoviti, da si bo vsaj večina od njih od tega do takrat, ko bodo poskusili, kaj zapomnila, se pa ne da.
In ni problem vsakemu od njih, ko se zapelje, reči naj naredi en krog v vsako stran (torej en obrat proti vetru ali prečenje - tack - in en obrat z vetrom ali kroženje - gybe) v petih minutah na enega, ampak če v tistih petih minutah veter ne sodeluje...
In potem naj bi pa v tisti uri še odpeljali eno regato - s pravili za izogibnaje trčenjem iz RRS pravil vred.
To je skoraj podobno, kot če bi ljudje pričakovali, da mora otrok shoditi v petih minutah po rojstvu namesto v letu ali malo več...
Če imajo na splošno takšno šolanje (in glede na pogosto raven alkohola) se še presneto dobro znajdejo...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: miranK in 5 gostov