Suzuki Hrvaška-kako se ne dela
Moderatorji: moderator2, moderator
Suzuki Hrvaška-kako se ne dela
Rad bi opisal svojo izkušnjo z uradnim zastopnikom Suzuki na Hrvaškem in njihovim servisom. Leta 2011 sem kupil čoln z zunanjim motorjem Suzuki 300 pri našem uradnem zastopniku. Čoln sem pripeljal na Hrvaško,konkretneje na otok Krk kjer preživljam svoj dopust in prosti čas. Podjetje, ki mi je prodalo čoln in motor mi je tudi naredilo nulti servis in pa prvi servis kot ga predpisuje proizvajalec(zelo korektno). Letos spomladi pa se mi je začela pojavljati težava in sicer ko je bil motor v nevtralnem položaju je piskal alarm. Zato sem se obrnil na najbližji poblaščen servis in sicer v mesecu maju( Motomore Krk) da odpravijo težavo. Tu pa so se začele težave. Najprej so skupaj z uradnim zastopnikom Suzuki Hrvaška tri tedne ugotavljali ali je motor pod garancijo,kar je seveda bil. Po treh tednih so prišli serviserji,bili na čolnu dve uri in seveda niso ugotovili kaj bi bilo narobe,plačati pa sem jim moral prevoz(50Euro),seveda računa nisem nikoli dobil. Mine nekaj tednov(baje so se pozanimali v tujini,kaj bi lahko bila napaka),nakar ponovno pridejo na čoln tam preživijo nekaj časa in ponovno nič. Mine poletje(mi smo čoln seveda uporabljali,bil je moteč samo alarm) nakar dobim mail od njihovega uradnega zastopnika Motonavis Rijeka,da bi bilo najbolje,da se obrnem na slovenski servis,ker baje nisem naredil prepisanih servisov(to ni res,servisna knjiga je potrjena) in bla bla bla in to po štirih mesecih od prijave napake. Še po nekaj dopisovanja z njimi sem obupal,se obrnil na podjetje ki mi je prodalo čoln in motor(Navigator Ptuj) ki bo poslalo serviserja na Krk da reši problem.
Iz vsega tega sem potegnil sklep da mene servisi za Suzuki na Hrvaškem ne bodo videli več,se pa čudim zastopniku Suzukija za Evropo(tudi njim sem poslal pritožbo),da ne ukrepa.
Iz vsega tega sem potegnil sklep da mene servisi za Suzuki na Hrvaškem ne bodo videli več,se pa čudim zastopniku Suzukija za Evropo(tudi njim sem poslal pritožbo),da ne ukrepa.
Nazadnje spremenil boki, dne Sr Okt 03, 2012 11:36, skupaj popravljeno 1 krat.
- bluesky
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana Šentvid
- Kontakt:
Evo moja izkušnja:
Nov motor Yamaha pred parimi leti peljem k serviserju Nautico v Novigradu na nulti servis (po 20-ih urah). Motor je deloval brez problemov ko sem dal čoln iz vode.
Nautico me je med servisom poklical da je impeler fuč in da ni kontrolnega curka. Pravi, da sem verjetno povozil kakšno vrečko ki je zamašila dotok vode.
Ker se mi je zdelo to neverjetno sem ga zasliševal kako je ugotovil da ni kontrolnega curka ko pa je na morju kontrolni delal. Zagovoril se je da je motor pustil vžgan brez slušalk !!!!! Ko sem ga povlekel za besedo je ubral drugo vižo češ da je tovalniška napaka na impelerju.
Minilo je par dni pregovarjanj in pogajanj, telefonski račun mi je skočil v višave. Rezultat: plačal sem celotno popravilo, plačal telefonski račun in bil 5 dni brez plovila.
Nov motor Yamaha pred parimi leti peljem k serviserju Nautico v Novigradu na nulti servis (po 20-ih urah). Motor je deloval brez problemov ko sem dal čoln iz vode.
Nautico me je med servisom poklical da je impeler fuč in da ni kontrolnega curka. Pravi, da sem verjetno povozil kakšno vrečko ki je zamašila dotok vode.
Ker se mi je zdelo to neverjetno sem ga zasliševal kako je ugotovil da ni kontrolnega curka ko pa je na morju kontrolni delal. Zagovoril se je da je motor pustil vžgan brez slušalk !!!!! Ko sem ga povlekel za besedo je ubral drugo vižo češ da je tovalniška napaka na impelerju.
Minilo je par dni pregovarjanj in pogajanj, telefonski račun mi je skočil v višave. Rezultat: plačal sem celotno popravilo, plačal telefonski račun in bil 5 dni brez plovila.
BlueSky
Obe izkušnji je dobro 2-3x prebrati, kajti ne gre mi v glavo kako ti taki šalabajzerji zagrenijo dober del dopusta, da ne bi še o stroških
Ko ti taki "majstori" začnejo prčkati po motorju, nikoli več ne veš kaj je res
novi ali skoraj novi motorji, pa take trapaste diagnoze
Hvala bogu, da mi doslej ni bilo treba iskati pomoči pri hr-serviserjih in se jih bom tudi vnaprej izogibal na daleč
LP
Ko ti taki "majstori" začnejo prčkati po motorju, nikoli več ne veš kaj je res
Hvala bogu, da mi doslej ni bilo treba iskati pomoči pri hr-serviserjih in se jih bom tudi vnaprej izogibal na daleč
LP
no rain, no rainbow
Boki, kateri alrm ti piska?
Sprašujem zato, ker tudi pri meni občasno piska alarm "chek engen" (prva lučka z desne). K meni je prišel mojster iz Punata, naredil računalniško diagnostiko in ni pogruntal nič le račun izstavil.
Če pridejo serviserji iz Slovenije na Krk, se priporočam, če mi javiš da pogledajo še mojega (suzuki 70, let.2006)
Sprašujem zato, ker tudi pri meni občasno piska alarm "chek engen" (prva lučka z desne). K meni je prišel mojster iz Punata, naredil računalniško diagnostiko in ni pogruntal nič le račun izstavil.
Če pridejo serviserji iz Slovenije na Krk, se priporočam, če mi javiš da pogledajo še mojega (suzuki 70, let.2006)
mirno morje
Na displayu piše, da ni napak, tako da mislim,da je samo kakšna manjša napakica na stikalu ali pa softveru.. Alarm se pa oglaša samo takrat ko je motor v neutralnem položaju. Seveda tega "mojstri" iz njihovega servisa ne znajo ugotoviti. Glede serviserja pa se obrni na Simona iz podjetja Navigator Ptuj.
Tudi Slovenski serviserji niso vsi taki kot bi morali bit. Preberi tukaj
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=5153
V8 + Jet drive
-
al
Mike napisal/-a:Tudi Slovenski serviserji niso vsi taki kot bi morali bit. Preberi tukaj
Na koncu tega prispevka je tudi moja izkušnja s Suzuki servisom na HR, skupaj z linkom na še eno temo. Pa veselo branje.
Glede servisiranja v garanciji je le ena resitev....jeb.t jih je treba u nulo. Ce je kupljeno v sloveniji imas kar ornk pravice. Jaz nisem zelo zahteven, hocem le da dela.
Tako to poteka takole:
Ko recejo, da imajo cas za popravilo cez tri dni in da bo trajalo dva dni, recem ok, kje lahko dobim nadomestno plovilo? Nimate, ok potem bom rental, posljem racun vam kot pooblascenemu prodajalcu ali proizvajalcu?. Pa brez skrbi, da malo pohitijo.
Ko recejo, da naj coln nalozim na prikolico in naj ga pripeljem na 100 km oddaljen servis, jih spomnim, da je po Zakonu o varstvu potrosnikov dajalec garancije dolzan placati stroske prevoza, jim povem, da sem v sluzbi in vprasam, ali bodo oni narocili Intereuropo ali jo jaz. Pa vidijo da je bolje, da se en serviser v kangooju pricjazi do colna.
Pa tako naprej...
V avto industriji so ze izsolani, tu pa mislijo, da lahko za drag denar prodajajo polizdelke. Potem pa se obnasajo, kot da sem zahtevna stranka in da kao delajo uslugo, ko popravljajo zadeve, ki bi morale biti pri novem colnu popedenane.
Tako to poteka takole:
Ko recejo, da imajo cas za popravilo cez tri dni in da bo trajalo dva dni, recem ok, kje lahko dobim nadomestno plovilo? Nimate, ok potem bom rental, posljem racun vam kot pooblascenemu prodajalcu ali proizvajalcu?. Pa brez skrbi, da malo pohitijo.
Ko recejo, da naj coln nalozim na prikolico in naj ga pripeljem na 100 km oddaljen servis, jih spomnim, da je po Zakonu o varstvu potrosnikov dajalec garancije dolzan placati stroske prevoza, jim povem, da sem v sluzbi in vprasam, ali bodo oni narocili Intereuropo ali jo jaz. Pa vidijo da je bolje, da se en serviser v kangooju pricjazi do colna.
Pa tako naprej...
V avto industriji so ze izsolani, tu pa mislijo, da lahko za drag denar prodajajo polizdelke. Potem pa se obnasajo, kot da sem zahtevna stranka in da kao delajo uslugo, ko popravljajo zadeve, ki bi morale biti pri novem colnu popedenane.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost