Suzuki Hrvaška-kako se ne dela

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

boki
Kapitan
Kraj: Krk

Suzuki Hrvaška-kako se ne dela

OdgovorNapisal/-a boki » To Okt 02, 2012 17:21

Rad bi opisal svojo izkušnjo z uradnim zastopnikom Suzuki na Hrvaškem in njihovim servisom. Leta 2011 sem kupil čoln z zunanjim motorjem Suzuki 300 pri našem uradnem zastopniku. Čoln sem pripeljal na Hrvaško,konkretneje na otok Krk kjer preživljam svoj dopust in prosti čas. Podjetje, ki mi je prodalo čoln in motor mi je tudi naredilo nulti servis in pa prvi servis kot ga predpisuje proizvajalec(zelo korektno). Letos spomladi pa se mi je začela pojavljati težava in sicer ko je bil motor v nevtralnem položaju je piskal alarm. Zato sem se obrnil na najbližji poblaščen servis in sicer v mesecu maju( Motomore Krk) da odpravijo težavo. Tu pa so se začele težave. Najprej so skupaj z uradnim zastopnikom Suzuki Hrvaška tri tedne ugotavljali ali je motor pod garancijo,kar je seveda bil. Po treh tednih so prišli serviserji,bili na čolnu dve uri in seveda niso ugotovili kaj bi bilo narobe,plačati pa sem jim moral prevoz(50Euro),seveda računa nisem nikoli dobil. Mine nekaj tednov(baje so se pozanimali v tujini,kaj bi lahko bila napaka),nakar ponovno pridejo na čoln tam preživijo nekaj časa in ponovno nič. Mine poletje(mi smo čoln seveda uporabljali,bil je moteč samo alarm) nakar dobim mail od njihovega uradnega zastopnika Motonavis Rijeka,da bi bilo najbolje,da se obrnem na slovenski servis,ker baje nisem naredil prepisanih servisov(to ni res,servisna knjiga je potrjena) in bla bla bla in to po štirih mesecih od prijave napake. Še po nekaj dopisovanja z njimi sem obupal,se obrnil na podjetje ki mi je prodalo čoln in motor(Navigator Ptuj) ki bo poslalo serviserja na Krk da reši problem.
Iz vsega tega sem potegnil sklep da mene servisi za Suzuki na Hrvaškem ne bodo videli več,se pa čudim zastopniku Suzukija za Evropo(tudi njim sem poslal pritožbo),da ne ukrepa.
Nazadnje spremenil boki, dne Sr Okt 03, 2012 11:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Sr Okt 03, 2012 10:32

Evo moja izkušnja:
Nov motor Yamaha pred parimi leti peljem k serviserju Nautico v Novigradu na nulti servis (po 20-ih urah). Motor je deloval brez problemov ko sem dal čoln iz vode.
Nautico me je med servisom poklical da je impeler fuč in da ni kontrolnega curka. Pravi, da sem verjetno povozil kakšno vrečko ki je zamašila dotok vode.
Ker se mi je zdelo to neverjetno sem ga zasliševal kako je ugotovil da ni kontrolnega curka ko pa je na morju kontrolni delal. Zagovoril se je da je motor pustil vžgan brez slušalk !!!!! Ko sem ga povlekel za besedo je ubral drugo vižo češ da je tovalniška napaka na impelerju.
Minilo je par dni pregovarjanj in pogajanj, telefonski račun mi je skočil v višave. Rezultat: plačal sem celotno popravilo, plačal telefonski račun in bil 5 dni brez plovila.
BlueSky
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Sr Okt 03, 2012 11:01

Obe izkušnji je dobro 2-3x prebrati, kajti ne gre mi v glavo kako ti taki šalabajzerji zagrenijo dober del dopusta, da ne bi še o stroških :o
Ko ti taki "majstori" začnejo prčkati po motorju, nikoli več ne veš kaj je res :!: novi ali skoraj novi motorji, pa take trapaste diagnoze :!: :!:
Hvala bogu, da mi doslej ni bilo treba iskati pomoči pri hr-serviserjih in se jih bom tudi vnaprej izogibal na daleč

LP
no rain, no rainbow
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Okt 03, 2012 13:42

Boki, kateri alrm ti piska?
Sprašujem zato, ker tudi pri meni občasno piska alarm "chek engen" (prva lučka z desne). K meni je prišel mojster iz Punata, naredil računalniško diagnostiko in ni pogruntal nič le račun izstavil.
Če pridejo serviserji iz Slovenije na Krk, se priporočam, če mi javiš da pogledajo še mojega (suzuki 70, let.2006)
mirno morje
boki
Kapitan
Kraj: Krk

OdgovorNapisal/-a boki » Sr Okt 03, 2012 13:53

Na displayu piše, da ni napak, tako da mislim,da je samo kakšna manjša napakica na stikalu ali pa softveru.. Alarm se pa oglaša samo takrat ko je motor v neutralnem položaju. Seveda tega "mojstri" iz njihovega servisa ne znajo ugotoviti. Glede serviserja pa se obrni na Simona iz podjetja Navigator Ptuj.
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Okt 04, 2012 09:14

Tudi Slovenski serviserji niso vsi taki kot bi morali bit. Preberi tukaj

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=5153
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Če Okt 04, 2012 09:47

Dobra in poučna zgodba, ekipa v Nautic Service, Koper so pa res "perle",
ne vem če bi znali nastaviti predvžig na metli

LP
no rain, no rainbow
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Okt 04, 2012 11:36

marcus napisal/-a:Dobra in poučna zgodba, ekipa v Nautic Service, Koper so pa res "perle",
ne vem če bi znali nastaviti predvžig na metli

LP

a to za ženo rabš? :twisted:
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Okt 04, 2012 11:54

Mike napisal/-a:Tudi Slovenski serviserji niso vsi taki kot bi morali bit. Preberi tukaj

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=5153

Na koncu tega prispevka je tudi moja izkušnja s Suzuki servisom na HR, skupaj z linkom na še eno temo. Pa veselo branje.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Okt 04, 2012 12:02

Da pristavim lonček:
Če ima kdo mojstra na Krku, bi se priporočal, da pogleda še moj motor (zakaj se občasno vklaplja chek engen) Klicat serviserja samo za mene iz Slovenije je pa veliko predrago. Čoln je na hr registriran, zato ga ne morem pripeljat v Slovenijo
mirno morje
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Okt 04, 2012 12:22

Check Engine
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Okt 04, 2012 21:09

Mike napisal/-a:Check Engine

Roman pa Check engine, to je isto kot če te na telefon kliče low battery, se pač oglasiš. :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Okt 04, 2012 21:14

gregor.n napisal/-a:

Roman pa Check engine, to je isto kot če te na telefon kliče low battery, se pač oglasiš. :lol:

:lol: :lol: :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Okt 04, 2012 21:24

gregor.n napisal/-a:

:D :D :D :lol: :lol: :lol:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
matijat
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a matijat » Pe Okt 05, 2012 21:27

Glede servisiranja v garanciji je le ena resitev....jeb.t jih je treba u nulo. Ce je kupljeno v sloveniji imas kar ornk pravice. Jaz nisem zelo zahteven, hocem le da dela.

Tako to poteka takole:

Ko recejo, da imajo cas za popravilo cez tri dni in da bo trajalo dva dni, recem ok, kje lahko dobim nadomestno plovilo? Nimate, ok potem bom rental, posljem racun vam kot pooblascenemu prodajalcu ali proizvajalcu?. Pa brez skrbi, da malo pohitijo.

Ko recejo, da naj coln nalozim na prikolico in naj ga pripeljem na 100 km oddaljen servis, jih spomnim, da je po Zakonu o varstvu potrosnikov dajalec garancije dolzan placati stroske prevoza, jim povem, da sem v sluzbi in vprasam, ali bodo oni narocili Intereuropo ali jo jaz. Pa vidijo da je bolje, da se en serviser v kangooju pricjazi do colna.

Pa tako naprej...

V avto industriji so ze izsolani, tu pa mislijo, da lahko za drag denar prodajajo polizdelke. Potem pa se obnasajo, kot da sem zahtevna stranka in da kao delajo uslugo, ko popravljajo zadeve, ki bi morale biti pri novem colnu popedenane.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost