Zaposlitev pri Splošni Plovbi

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Jadranc
Naddesetnik
Kraj: Oplotnica
Kontakt:

Zaposlitev pri Splošni Plovbi

OdgovorNapisal/-a Jadranc » Ne Maj 04, 2008 15:31

Bogdaj !

Sem no tu, in nisem vedel, kam dati teme, tako da če koga moti jo lahko prestavi.

No, zanima me kako je zdaj z Splošno Plovbo. Moj oče je bil pri Splošni Plovbi mornar 2 leti in nato 5 let kelnar, nato je zaradi materine bolezni šel domov, drugače, pravi, bi bil še tam. In mu čisto verjamem, ker mene tut fejst vleče na morje, oče me podpira, ampak vseeno sem malo v dvomih.

Namreč, šel bi v srednjo pomorsko šolo v Portorož, in računam, da bi se kasneje zaposlil pri Splošni Plovbi. Zanima me, kako je kaj z štipendijami ?
In glede šole, ko opraviš ti srednjo šolo, včasih je bojda bilo tako, da si rabil 1 leto delovne dobe kot mornar, in potem si neke izpite naredu in si bil najprej 3. častnik in pol 2. itd. Rabiš zdaj kakšno šolo še al kako je s tem ?

In kakšne so kaj plače pri Splošni Plovbi ? Bojda res niso več glih lepe, ampak nevem... Tut nisem nikjer zasledil tega. :? Poslal sem jim mail, pa mi niso odgovorili.

Najlepša hvala za pomoč . :P

lp, Jadranc.
Pašteka
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Maj 04, 2008 18:08

Če misliš imeti spodobno plačo bo treba po srednji šoli narediti še Fakulteto za pomorstvo in tam tudi diplomirati. Potem greš na ladjo in lahko začneš napredovati. Neki znanec je začel pred cca 6 leti in je sedaj kapitan! Mislim, da je celo najmlajši kapitan v SLO, je pa dečko pravi entuziast in je na morju prebil 95% časa v teh 6 letih...
Če pa misliš na barko samo z narejeno srednjo šolo, pa mislim, da kruh ne bo lahek, pa tudi prav veliko ga ne bo od plače.

Je kdo kaj bolj na tekočem okrog tega?

LP
Jadranc
Naddesetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Jadranc » Ne Maj 04, 2008 19:14

Ja, za kapitana vem, da moraš met še neke šole in to, za častnka pa nisem ziher zdaj kako je. Al rabiš sam neke izpite al tudi fakulteto za pomorstvo ...

Drugače pa glede plač... Veš slučajno neke približne številke ? To mislim za mornarja pa pol za kakšne častnike .
Pašteka
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Maj 04, 2008 21:39

Jadranc
Naddesetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Jadranc » Ne Maj 04, 2008 21:54

Kaj maš to za eno stran ? :?
Pašteka
aksle
Kraj: koper

OdgovorNapisal/-a aksle » Sr Maj 14, 2008 20:44

Ojlla,

Mmm...vsekakor ni slaba odlocitev - kolikor vem na naj bi na Srednji pomorski Splosna plovba delila neke stipendije - tocno mi ni znano, ampak nekje sem zasledil. Nic lazjega poklici na solo pa povprasaj - kolikor vem so kar vredu ekipa in ti bodo vsekakor znali pomagat oz svetovat.

Z srednjo pomorsko + 1 leto plovbe kot kadet(pripravnik) opravis izpit za castnika (krov ali stroj) - z tem izpitom lahko plujes kot 3 in 2 castnik krova oz stroja dolge plovbe ; vse krajse plovbe pa si poveljnik z lahkoto... Za se visje bo treba narediti se Visoko pomorsko + 1 leto kot castnik , delas izpit za prvega castnika in pol avtomatsko po 2 letih kot castnik pridobis naziv kapitan dolge plovbe ; to je zaenkrat samo izpit kdaj pa postanes poveljnik ladje je pa vpasanje koliko morja bos prevozil, kako priden bos , malo srece in veliko zaupanje lastnika ladje - in ze bos plul kot Kap dolge plovbe z ladjo in tovori vrednimi na desetine miljonov.... skratka alfa in omega - ni ga visjega :) ... No, skratka najprej sola, pol pa praksa....nic pa ni nemogoce... je pa trenutno nekje sem prebral pomanjkanje kadrov - naj bi majkalo cca 15.000 castnikov - tako, da za sluzbo se ti sploh ni potrebno bati....

Pol pa izbira Splosne plovbe ali katerega drugega ladjarja - no tvoja izbira ampak vsi mi delamo za denar in Plovba ni neka top firma ceprav so zadnje objavljene place dokaj bajne ; na pamet mislim, da dobi 3.= 2000 , 2. = 2500, 1 = 3500 , kapetan cca 5500 EUR + placajo prispevke doma - kar sploh ni tako slabo; no drugi tuji ladjarji placajo se boljse, boljse pogoje nudijo - novejse ladje, krajsi ukrcaji, vec casa doma..itd - predvsem tankerji itd,- in ko to okusis - probas delat na kopnem - v tujini so kar spodobne place za tiste ki znajo prenest ladijsko znanje na kopno - pol bos ze na nivoju top slovenskih managerjev - no ni jih dosti ampak je kar nekaj slovencev ki sluzijo veeeelik denar z delom v kaki pisarni priznanega ladjarja....

Skratka - ce gres na pomorsko pa ce bos uspesen se nimas cesa bat - za karijero in finance bo zelo dobro poskrbljeno - mal bos mogel stisnit zobe , mal vec si od doma...

all the best :)
lojze1234

DELO NA LADIJI

OdgovorNapisal/-a lojze1234 » Po Feb 20, 2012 20:30

Zanima me kakšno je delo na ladiji in kakšna je plača?
Ali ste se šolali na srednji pomorski šoli v portorožu?
Kakšno je delo na ladiji za častnika kako hitro napreduješ?
Kakšna je zaposlitev v Italiji in Sloveniji?
Koliko časa si na ladiji in koliko na kopnem?
Ali takoj dobiš službo?
Vse me zanima v zvezi dela častnika na ladiji?

Pišite mi prosim na janez.prvinsek@gmail.com

Hvala
Slootack
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

Re: DELO NA LADIJI

OdgovorNapisal/-a Slootack » To Feb 21, 2012 10:24

lojze1234 napisal/-a:Zanima me kakšno je delo na ladiji in kakšna je plača?
Ali takoj dobiš službo?

Hvala

Na brzino.
Delo častnika se razlikuje od čina do čina. Prvi krova ureja raznorazno dokumentacijo, drugi skrbi za vse v zvezi s tovorom, tretji za varnost itd.
Poleg tega so tu še častniki stroja...
Izmene so navedene v delovni pogodbi. Moj sosed na primer je bil do novega leta 4 mesece zaposlen na Splošni plovbi, sedaj je 4 mesece prost. Sicer pa so izmene lahko še veliko daljše ali krajše...
Kot zanimivost moj sorodnik je v petih letih po diplomiranju na Fakulteti v Portorožu postal kapitan in sedaj dela v Mehiškem zalivu na neki platformi. Če imate kakšne hude zdravstvene težave, na primer slabovidnost (min. +/- 2,5 za krov), barvno slepoto, hepatitis MadeinTaiwan ipd., se prej pozanimajte v zdravstvenem domu za pomorce. No, pomorski inžinir seveda dobi delo tudi na kopnem, če pač ne opravi zdravniškega pregleda za pomorce...
Dajte se zavedat, da delo na primer v Italiji bo po vsej verjetnosti zahtevalo tudi znanje italijanske terminologije.

.
lojze1234

OdgovorNapisal/-a lojze1234 » Ne Feb 26, 2012 11:11

kakšna je pa šolo v portorožu ali je zahtevna kako se maš tam dol ali ti je kja dougcas?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 26, 2012 15:26

.

lojze1234 napisal/-a:kakšna je pa šolo v portorožu ali je zahtevna kako se maš tam dol ali ti je kja dougcas?

Mladi gospod, ti moraš še v osnovno šolo, ne pa na fakulteto, ker ne znaš pisat.
Velika začetnica, ločila, ime kraja z malo, .... in vse to v eni vrstici, pa še ta ni cela.
Se bo treba še kaj naučiti!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Feb 27, 2012 07:35

pajer1 napisal/-a:.

lojze1234 napisal/-a:kakšna je pa šolo v portorožu ali je zahtevna kako se maš tam dol ali ti je kja dougcas?

Mladi gospod, ti moraš še v osnovno šolo, ne pa na fakulteto, ker ne znaš pisat.
Velika začetnica, ločila, ime kraja z malo, .... in vse to v eni vrstici, pa še ta ni cela.
Se bo treba še kaj naučiti!

LP

.

:lol: :lol: :lol:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
marko88
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a marko88 » Ne Nov 03, 2013 11:05

Slootack napisal/-a:
lojze1234 napisal/-a:Zanima me kakšno je delo na ladiji in kakšna je plača?
Ali takoj dobiš službo?

Hvala

Na brzino.
Delo častnika se razlikuje od čina do čina. Prvi krova ureja raznorazno dokumentacijo, drugi skrbi za vse v zvezi s tovorom, tretji za varnost itd.
Poleg tega so tu še častniki stroja...
Izmene so navedene v delovni pogodbi. Moj sosed na primer je bil do novega leta 4 mesece zaposlen na Splošni plovbi, sedaj je 4 mesece prost. Sicer pa so izmene lahko še veliko daljše ali krajše...
Kot zanimivost moj sorodnik je v petih letih po diplomiranju na Fakulteti v Portorožu postal kapitan in sedaj dela v Mehiškem zalivu na neki platformi. Če imate kakšne hude zdravstvene težave, na primer slabovidnost (min. +/- 2,5 za krov), barvno slepoto, hepatitis MadeinTaiwan ipd., se prej pozanimajte v zdravstvenem domu za pomorce. No, pomorski inžinir seveda dobi delo tudi na kopnem, če pač ne opravi zdravniškega pregleda za pomorce...
Dajte se zavedat, da delo na primer v Italiji bo po vsej verjetnosti zahtevalo tudi znanje italijanske terminologije.

.

Hvala za super koristne informacije!
Sea storm
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Sea storm » To Nov 05, 2013 19:14

Pozdravljen marko88,

Če boš potreboval še kakšne informacije glede zaposlitve na ladji, se lahko obrneš tudi na mene.

Lep pozdrav
_commandos_
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a _commandos_ » Če Nov 07, 2013 17:47

Trenutno stanje na splošni plovbi je za kadete/asistente slabo.
Na če nisi njhov štipendist se na ukrcaj dolgo čaka, kadetom so od lani znižane plače iz 914€ na 600 in na ladji se samo slovencem ne izplačuje del plač v gotovni. Dela se težka fizikala 12 in več ur na dan. Kot kadet si na ladji najbolj gonjena stranka z najmanj pravicami.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Nov 08, 2013 08:33

Ma ja. Kadeti pa trpijo. Polovico šihta delajo(naj bi ) kot mornarji, drugo polovico pa na mostu, pri navigaciji. Noštromoti , "delovodja", kadete "šparajo", ker vedo, da bo čez čas terco , pa sekondo, in ga bo lahko zajebaval v glavo. Sploh pa ko bo čif, prvi oficir. Eno leto kadetovanja hitro mine.
Pa še nekaj. Kadetovanje je kot obvezna praksa . Nisem slišal da bi dijak kateri opravlja obvezno prakso pri X podjetju ali firmi, dobil mesečno nagrado 914 € oz 600€. Nasprotno. Vse več je v praksi, praksa pro bono, torej džabe. V tem znesku pa tudi ni vštet devizni dodatek, nekateri zmotoma to imenujejo dnevnica, kateri začne pritekat takoj naslednji dan, ko ladja zapusti SLO območje. In tudi tukaj se nabere nekaj evronov.

Delovni dan pa traja sedem ur in to v dveh delih. Seveda je potem vsaka sobota delavna. Le redko se zgodi, da bi se delale nadure. Vsako naduro, je vsaj takrat, morala odobrit firma, SPP.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti