Mnenje o predelavi vozila na plin

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

Mnenje o predelavi vozila na plin

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Nov 27, 2013 09:44

Sem kupil bencinskega požeruha (10l/100km)in me zanima strokovno mnenje (mehanikov s foruma) o predelavi bencinskega motorja na plin in kateri sistem oz . monterja priporočate.(glede na to da so se masovno spravili vsi montirat plinske naprave)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Nov 27, 2013 10:10

Moje mnenje je, da je to vse skup en kurc. (cena predelave, prostor v vozilu, varnost, negativni vplivi na motor...)
Nazadnje pa poglej rabljene, ki so že predelani. Njihova cena ni nič višja od nepredelanih.
V primeru, da res delaš veliiiiko kilometrov je po moje edina rešitev za poceni kilometer ŠKODA OCTAVIA TDI !!!
Pod poceni kilometer ne računam samo stroška goriva :!:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Sr Nov 27, 2013 10:49

kr en napisal/-a:Moje mnenje je, da je to vse skup en kurc. (cena predelave, prostor v vozilu, varnost, negativni vplivi na motor...)
Nazadnje pa poglej rabljene, ki so že predelani. Njihova cena ni nič višja od nepredelanih.
V primeru, da res delaš veliiiiko kilometrov je po moje edina rešitev za poceni kilometer ŠKODA OCTAVIA TDI !!!
Pod poceni kilometer ne računam samo stroška goriva :!:

Sam sem imel ze nekaj avtomobilov na plin vedno velike pozeruhe 8-12 cil. vendar neke pozitivne racunice nisem iztrzil. Kr en ti je odgovoril pravilno "dober diesel" in to je to. Kar se pa tice cistoce izpusnih plinov pa je plin v prednosti.
Plinske instalacije so mi montiral v treh razljicnih takrat najvecjih delavnicah v SLO in z nobeno nisem bil popolnoma zadovoljen - vedno neka mala pi...ija in vozi naprimer na stajersko pa cakaj... :evil:

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Nov 27, 2013 10:54

sedaj si dobil 2 odgovora, od enega,ki plina še ni imel in ga ne mara, in od drugega,ki je zaljubljen v dizla :twisted: :twisted:

Pa ti odgovorim še jaz, malo bolj subjektivno... Plin je IN ;)

Fantje zavedajte se, da moramo kaj tudi vrniti naravi,pustiti zanamcem, ne pa misliti samo na danes,obstaja tudi jutri, zato skrbimo za čistejši jutri !

No pa še malo bolj resno... kocka, zelo važno je premisliti, v kakšen avto boš vgrajeval plin, v nekatere se splača, v nekatere NE !

uf 10l litrov.....šparovček, bi rekel brane40 :wink:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Nov 27, 2013 12:59

Tex napisal/-a:uf 10l litrov.....šparovček, bi rekel brane40 :wink:

Sem hotel že napisat, pa ne vem če se spodobi zdaj, ko imamo novega strogega moderatorja 8)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Nov 27, 2013 13:01

Hvala za odgovore!
V to me je napeljalo razmišljanje, kakšen bo trend cen goriva. :cry:
Prej sem imel JTD 2,0 in moram reči 200K brez vsakih problemov(poraba 6lcvička/100km), sedaj sem vzel Tuscona 2,0 bencin pa je povprečje 10l/ pa se mi zdi, da sem skoz na pumpi. Predelava je 1300eur, plin po 0,72 eur/l. Sem preklical pol Slovenije in hvalijo vsak svojo napravo, le eden mi je nekako vlil zaupanje, ko je dejal naprave so že vse dobre-odvisno je kako jo zmontiraš. Po moji računici imam napravo v 1,5-2 letih plačano s plinom. Glede prostora, pa mi gre v prostor rezervne gume 64l rezervoar.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Nov 27, 2013 13:08

kocka napisal/-a:Po moji računici imam napravo v 1,5-2 letih plačano s plinom.

Pa si upošteval, da je poraba plina višja in da hladen motor še vedno potrebuje bencin?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Nov 27, 2013 13:44

Ej, samo baje je plin za kuhat,nafta za gret, bencin pa za vozit :twisted:

Brane, ne bodi tako pikolovski, tisto je "zanemarljivo" :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Nov 27, 2013 14:04

Tex napisal/-a:Brane, ne bodi tako pikolovski, tisto je "zanemarljivo" :wink:

Niti ni zanemarljivo, če se večinoma voziš na kratke razdalje. Preden se motor segreje kuriš becin...

Ne rečem da ni računice, ampak treba je pač upoštevat vse skupaj.

Odvisno tudi od tega, koliko let misli imet avto. Nima smisla vgrajevat plin, če ga misli prodat preden ali malo zatem, ko se mu bo strošek plinske naprave povrnil. Zaradi plinske naprave itak ne bo dobil dosti več za avto... nekatere celo moti, da je avto preluknjan.
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Sr Nov 27, 2013 14:19

brane40 napisal/-a:
Tex napisal/-a:uf 10l litrov.....šparovček, bi rekel brane40 :wink:

Sem hotel že napisat, pa ne vem če se spodobi zdaj, ko imamo novega strogega moderatorja 8)

Ja.............10 litrov je res bolj mala poraba. :)

Če že daš plin notr daj Prins in ne fališ nič. Ker za njih še nisem slišal slabe kritike. Ostali pa mislim,da so vsi tam-tam..........zmetana oprema iz vseh vetrov skupi pol pa upat a bo OK al ne.

HA HA...............vidim,da nimam samo jaz problemov z moderatorjem. :)
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Sr Nov 27, 2013 15:40

Tex napisal/-a:Ej, samo baje je plin za kuhat,nafta za gret, bencin pa za vozit :twisted:

Brane, ne bodi tako pikolovski, tisto je "zanemarljivo" :wink:

Tex lih to je bistven problem, da v primeru da imaš kratke razdalje se veliko voziž na benz ker enostavno ne preklopi na plin, spet ko ga pohodiš voziš na benz in lih pri mrzlem avtu in preganjanju avta so porabe največje. Tudi poraba plina cca 30% več ni zanemarljiva in servis letno cca 80 - 100 eur. Sam sem ime v dekovcu W12 250 lit plina in 85 lit benza kar je bilo za cca 1300-1600 km pa zračunaj koliko to danes košta po moji rač. okoli 300 eur. Z istim avtom samo da je diesel naredim z 300 eur. 2000 km ali več in sigurno manj pazim ker mi poraba 8-10l/100km proti prejšni 15-20l/100km z benzom predstavlja velik prihranek pri mojih 70-100 jurjih na leto :D

Ko samo pomislim da sem ob polnih rezeruarjih visu nazaj kot da bom poletu :idea: se zavedam da sem bil res BUMBAR :!:
Dober diesel je res TOP-ŠIT :wink:

Frik
Nazadnje spremenil frikmusic, dne Sr Nov 27, 2013 15:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Frajtonerca je prava stvar...
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » Sr Nov 27, 2013 15:41

pa sej 10l ni velika poraba.... teh 1,5k jurja za plin pa tud ne dobis kr tko nazaj.... sej tak avto ce je dizl pa pozabi da pije 6 litrov....
--Bodybanger--
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Nov 27, 2013 17:00

Evo, še nekaj na to temo iz "mojega" foruma: Klik!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Nov 27, 2013 17:18

Sam sem imel 4.7 V8 na plin. Poraba bencina je bila okoli 15 litrov plina pa recimo slabih 17. Torej razlika je okoli 10 obljubljenih procentov.
Je pa res, da obstaja kar nekaj različnih sistemov. Sam zagovarjam 100% polno elektronskega s svojimi dizami itd... Takega sem tudi sam imel. Obvezno je dodatno mazanje ventilov. Lahko je elektronsko ali mehansko. Jaz sem imel mehansko.

Pri tej moči razlike v moči ni opaziti. Pri tašvohcanih pa se malo pozna, da je bolj len. Avto je tišji, servisi so lahko bolj na redko, saj recimo po 10.000km je olje komaj kaj rjavo.

Še preklapljanje. Meni je VEDNO preklopil na plin v max 2km, to vem zato, ker je bilo od mene stran 2km križišče. Pa lahk tud povem, da je bilo včasih -20°C. Zavisi pa to precej od avtomobila.

Sam osebno plin priporočam, prihranek je siguren. Pumpe pa so že povsod. Na Hr pa je plin še cenejši...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Nov 27, 2013 18:05

jebeš to, ko dizla zjutraj vžgeš :

http://www.youtube.com/watch?v=1mFKnOM9Olg
SlikaSlika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov