Tema o dogodkih okrog jadrnic tega tipa na tem forumu.
Malo manj ko 4 m dolg regatni in šolski dvosed iz stekloplastike. Monotip (tekmovalni razred s predpisanimi lastnostmi). Domamična (ne balastna) kobilica, glavno jadro, flok, špinaker, trapez.
Zgornji vir ima kako napako v podatkih - recimo v kategoriji Displacement (izpodriv => nosilnost) je zares masa (62 kg). Tudi podatkov o tem, kdo jih je delal (ali jih še dela) kaže da nima popolnih (v Ita Wikipediji so med izdelovalci poleg Špancev še Poljaki, Francozi, Italijani, jaz pa sem nekje slišal tudi za nekaj pri Dancih...
Slike s Sailboat data tu ne morem prikazati (ne da jo kopiram) in zato ni risbe barke. Torej načrt, mere in morda tudi več podatkov pride, ko najdem oziroma bom utegnil iskati.
Opis tipa na JK Neptun, kjer so nabavitli tri rabljene jadrnice te vrste (in ki sem jih jaz imel čast pomagati 'štimati', da bodo uporabne).
JK Neptun napisal/-a:L'Equipe je monotrupa obillka jadrnice, ki je bila ustvarjena 1982 izpod rok arhitekta Marc-a Laurent-a. Povod za izdelavo je na strani francoskega športnega časnika L'Equipe. Časnik je organiziral regate, kjer so lahko pomerili tudi zelo mladi tekmovalci. Posadka je sestavljena iz krmarja in flokista. Jadrnice slovijo kot zelo hitre ter težje za manevrirati.
Pod to sliko je povezava na stran francoske zveze za jadranje s tem tipom - slike, podatki, dogodki...
Kako to lahko gre, ko znaš in piha (pri nas še ne čisto tako)