Sea Ray
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
- Viceadmiral
-
- Admiral
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:55, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Admiral
Sori, ampak takšno razmišljanje je čudno.. Če bi napisal da mi je 2.5 litra no-go, 2 pa ok, bi mi napisal enako?
Vedno si za določeno stvar nekje postaviš mejo. Prav zaradi nepredvidenih stroškov nočem prevelik del budgeta namenit gorivu. Če bi vedel, da bom celo sezono samo palil in vozil, konec sezona pa samo menjal redni potrošni material, bi mi tudi s 3litri zneslo.. Če bi imel čoln na komunalcu pa bi lahko pela dva motorja s takšno porabo..
Vedno si za določeno stvar nekje postaviš mejo. Prav zaradi nepredvidenih stroškov nočem prevelik del budgeta namenit gorivu. Če bi vedel, da bom celo sezono samo palil in vozil, konec sezona pa samo menjal redni potrošni material, bi mi tudi s 3litri zneslo.. Če bi imel čoln na komunalcu pa bi lahko pela dva motorja s takšno porabo..
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Admiral
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Admiral
H2O napisal/-a:Moj nasvet je bil dobronameren in nisem te hotel užalit, ali se kregat s tabo. V navtiki se vedno pojavijo nepredvideni stroški in bojim se, da boš razočaran, če boš imel budget preveč na knap.
No, saj nisem tako vzel tvojih postov. Pač debatiramo.
Tisti moj post zgoraj pa je namigoval na "svete vojne", ki se ponavadi pričnejo, ko je govora o porabi in stroških - se navadno vključi širši krog forumašev.
navtik_borut napisal/-a:Imaš na ZS, ker sem prevečkrat videl, da so se podobne debate prelevile v kregarijo. Že tisto glede porabe zgoraj je nevarno Wink
-
- Admiral
Ma kakšna 2 litra po milji, kdo je pa to spet pritresel??? Fantje ne ga srat! Notranji motor ni požeruh, je čisto spodoben in njegova specifična poraba je ponavadi nižja kot najsodobnejša japonska konjenica za uničevanje prostora na krmi! Ne nasedat nakladačem prodajalcem, pa tistim, ki berejo članke na netu in mislijo da vse vedo (o ja, takih je veliko)...
Seveda bo poraba 2 litra po milji, če se misliš vozit potovalno na 35 kn, samo upam da si to kdaj poskusil in veš kaj to pomeni... Preko 1.5 l/NM boš šel samo v slabem morju, ko boš plul na 18 vozlih z mučenjem motorja preko valov... Poraba nekaj preko 2 litra po milji je bila na mirnem morju na mojem, s polnim tankom 4 tone in potovalko 24 Kn...
Seveda bo poraba 2 litra po milji, če se misliš vozit potovalno na 35 kn, samo upam da si to kdaj poskusil in veš kaj to pomeni... Preko 1.5 l/NM boš šel samo v slabem morju, ko boš plul na 18 vozlih z mučenjem motorja preko valov... Poraba nekaj preko 2 litra po milji je bila na mirnem morju na mojem, s polnim tankom 4 tone in potovalko 24 Kn...
Ko sem ga kupil, sem prvič v življenju delal zaščito proti algam. Bilo je tako-amatersko, pa pete tudi nisem tikal. Drugo leto pa je bilo že skoraj profesionalno narejeno in tudi peto sem zaščitil. Motorja še nisem tikal, razen rednega servisa ker prede kot singerica. Poraba pa je drugo sezono padla za skoraj 20%.
Ljubitelj narave
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov