Daki napisal/-a:Malo več informacij za nas laike, prosim.
Jaz sem od upokojitve aprila 2016 dalje bistveno več na in okoli vode kot za računalnikom, zato tole - in še marsikaj v drugih temah - šele zdaj.
Na prvi sliki zgoraj sta bila skupaj in hkrati na morju
29-er - sodobna mladinska tekmovalna jadrnica - in
Dinghy-12 - nastala pred prvo svetovno vojno in olimpijska kategorija z okrog konca prve svetovne vojne pred približno sto leti.
Obe sliki - poleg še nekaj ostalih, ki jih ni tu - sta moji izpred marine v Portorožu.
Fanta na tej sliki - na 29-erju - sta tisto popoldne večino časa čisto resno trenirala, ampak vmes sta se tudi malo igrala, in od tega je tale slika, kako sta svojo jadrnico postavila 'na rep' oziroma 'potegnila ročno zavoro'.
Pa tudi to ni bilo - tudi kar zadeva vadbo - brez smisla: tako sta ob igrivosti hkrati izboljšala občutek za mejne položaje in avtomatizirala svoje odzive na to, če ju položaj med plovbo ali tekmo postavi v kako podobno skrajno lego. Še nekaj - dejansko sta skoraj na mestu ustavila jadrnico - in če bi kdaj bila taka hitra ustavitev potrebna, da preprečita trčenje, zdaj tudi to - čeprav na nenavaden način - znata.
Pa tudi njunemu občutku samozavesti in suverenosti v izjemnih in nepričakovanih položajih ta igra ni popolnoma nič škodovala.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...