Larson All American 5000
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Larson All American 5000
Ne bi se zdaj šel z tabo kdo ima bolj dlakavega psa.
Napisal sem večina, nisem napisal vsi. Poglej npr. najbolj nobl bass boats firmo Allison, ki je že desetletja mušter za vse ostale.
Napisal sem večina, nisem napisal vsi. Poglej npr. najbolj nobl bass boats firmo Allison, ki je že desetletja mušter za vse ostale.
Nazadnje spremenil SR 290, dne Ne Sep 12, 2021 19:05, skupaj popravljeno 1 krat.
En bass prosm navedi, ki ima ob krmi 22, samo enga, ok?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Mislim, da sem ti ga že napisal. Pa 23 stopinj imajo.
https://www.wavetowave.com/home/2018/5/ ... is-allison

https://www.wavetowave.com/home/2018/5/ ... is-allison
A bass boat is a small boat that is designed and equipped primarily for bass fishing or fishing for other panfish, usually in freshwater such as lakes, rivers and streams.
Kermu parametru bass boata točn ustreza to kar si prilepil?
Preberi, lepo piše, da ima dno pri Allisonovih bass boatsih 23 stopinj.
Brez veze imej se fajn.
Brez veze imej se fajn.

Ti si res model. Bass je ribiški čoln cela poanta so ribiški turnirji z bassi, dirka kjer se umes ribe lovi. Eden od če ne najhitrejši bass boat je nitro 21 in ma deadrise 16°.
Brez veze, da se ven vlečeš. Peberi si članek o Allisonu iz priloženega linka in Allisoni so že desetletja najhitrejši gliserji te velikosti, ne glede na to ali je to bass ali drag ali sport izvedba. V enem članku si dobil odgovor na vse o čemur teče ta debata in nimam niti volje, niti časa, da se grem z tabo kdo je bolj trmast in konec koncev forum ni najin, zato naj bo po alkimistično: Manjši je V kot dna, hitrejši je gliser. Jebeš fiziko, jebeš prakso. 

SR 290 napisal/-a:No ja, večina hitrih bass boatsov ima med 18 in 22stopinj ob krmi
Js se vn vlečem? A nek dirkalni čoln kjer model z motoristično čelado vozi je večina hitrih bass boatov?
https://letmegooglethat.com/?q=fastest+ ... bass+boats
Flah čolni gredo s 30 konji 50mph. A gre kšn V 50mph s 30 konji?
Tle maš enga k je 55 mph dobil s 30 konji.
http://www.boatracingfacts.com/forums/a ... 14098.html
Tile bass boatsi so najhitrejši na trgu in so mušter za vse ostale in imajo 23 stopinjsko dno. To ti poizkušam že ves čas dopovedat in, če bi prebral članek ne bi omenjal čelad. Verjetno bi mrknil iz teme, saj ti piše vse kar ti želim povedat in imaš odgovore na vsa tvoja vprašanja iz te teme. Ne vem kaj je tu tako hudega. Se članka morda ne da odpret?
Pomoč za lenuhe: Na vrhu članka je ena dobra slika. Pojdi dol po strani in tik nad isto sliko v manjšem merilu boš našel omembo kota dna za njihove bass boate.
Tu https://www.allisonboats.com/ si poglej te šmentane dirkalne ribiške čolne.
Sicer pa še vedno velja, da imajo najhitrejši glisrji te velikosti dno pri krmi med 18 in 22 stopinjami, celo več jih imajo nekateri. Žal ga z več stopinjami le redki obdržijo na paadu, zato je okrog 22 gornja meja, bi pa bolj letelo, če bi bil ostrejši kot. In turnirski bass boatsi imajo zelo podobno dno kot monotrupni dragsterji kakršen je Allison.
In ja, za male moči je ploščato dno res najboljše, ampak za hitre gliserje pa sploh ne.
Pomoč za lenuhe: Na vrhu članka je ena dobra slika. Pojdi dol po strani in tik nad isto sliko v manjšem merilu boš našel omembo kota dna za njihove bass boate.
Tu https://www.allisonboats.com/ si poglej te šmentane dirkalne ribiške čolne.
Sicer pa še vedno velja, da imajo najhitrejši glisrji te velikosti dno pri krmi med 18 in 22 stopinjami, celo več jih imajo nekateri. Žal ga z več stopinjami le redki obdržijo na paadu, zato je okrog 22 gornja meja, bi pa bolj letelo, če bi bil ostrejši kot. In turnirski bass boatsi imajo zelo podobno dno kot monotrupni dragsterji kakršen je Allison.
In ja, za male moči je ploščato dno res najboljše, ampak za hitre gliserje pa sploh ne.
Nazadnje spremenil SR 290, dne Ne Sep 12, 2021 22:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Mja kevlar specialka pol lažja od vseh ostalih. To je EN čoln.
Veš ti kaj pomeni večina, sej si napisal večina ne? A greva povprečje deadrise-a desetih najhitrejših serijskih bass boatov izračunat?
270mph čoln ma kakšen poden?
Aha se pravi alkimija deluje. Zdej pa pri malih močeh je hidrodinamika taka pol se pa popolnoma spremeni a tko, al kako? A to je po kom po tebi ta zakon?
Tale je pol ful napako naredil da je dal 1000+ konjski motor na flah banjo, ni dobil tvojega mema da je to sam za male moči...

Veš ti kaj pomeni večina, sej si napisal večina ne? A greva povprečje deadrise-a desetih najhitrejših serijskih bass boatov izračunat?
270mph čoln ma kakšen poden?
SR 290 napisal/-a:, zato naj bo po alkimistično: Manjši je V kot dna, hitrejši je gliser. Jebeš fiziko, jebeš prakso.
SR 290 napisal/-a:In ja, za male moči je ploščato dno res najboljše, ampak za hitre gliserje pa sploh ne.
Aha se pravi alkimija deluje. Zdej pa pri malih močeh je hidrodinamika taka pol se pa popolnoma spremeni a tko, al kako? A to je po kom po tebi ta zakon?
Tale je pol ful napako naredil da je dal 1000+ konjski motor na flah banjo, ni dobil tvojega mema da je to sam za male moči...

- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Nekje na Štajerskem v hladnem jutru, trava, spodaj ilovica, zgoraj slana… kolikor je lahko potegnila leva roka štrik.
Boljše od mačka nedvomno
https://youtu.be/p7h0Zt4pssw
Boljše od mačka nedvomno

https://youtu.be/p7h0Zt4pssw
- SebastjanM
- Admiral
Tako,
Odločitev je padla.
Prodaja se moj Larson.
Letnik 1980, 16 ft, Mercury 80.
Če koga podrobneje zanima več informacij,naj si obrne temo nazaj, ali pa zavrti 031/339-660
Lahko prodam samo čoln, čoln z motorjem, ali vse komplet s prikolico.
Vse kar sem dal in vložil vanj ne bom še enkrat opisoval, par klikov po straneh nazaj in vse je napisano.
Če kdo pozna koga, ki bi ga zanimal tak čoln, se priporočam za posredovanje informacije, čez tri tedne gre pa še oglas na mornarja.
Je pa na novo registriran, tudi prikolica, vsi dokumenti, vse kot mora bit. Je pri meni doma, okolica Celja.
Lp
Odločitev je padla.
Prodaja se moj Larson.
Letnik 1980, 16 ft, Mercury 80.
Če koga podrobneje zanima več informacij,naj si obrne temo nazaj, ali pa zavrti 031/339-660
Lahko prodam samo čoln, čoln z motorjem, ali vse komplet s prikolico.
Vse kar sem dal in vložil vanj ne bom še enkrat opisoval, par klikov po straneh nazaj in vse je napisano.
Če kdo pozna koga, ki bi ga zanimal tak čoln, se priporočam za posredovanje informacije, čez tri tedne gre pa še oglas na mornarja.
Je pa na novo registriran, tudi prikolica, vsi dokumenti, vse kot mora bit. Je pri meni doma, okolica Celja.
Lp
Zaključil al je večji škaf na poti? 

- SebastjanM
- Admiral
Večji škaf, je že dal sezono tut skozi. Sem počakal, da sem se prepričal če je to zame in se je potrdilo, zdaj lahko Lars gre.
Zakon. Dej mal predstavi noviteto..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov