Dostop do interneta iz plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Sr Mar 23, 2011 11:50

Aha, hvala za razlago.

Se pravi, moram ponovno za tako ceno 1 MB napolniti račun ponovno z 200 kn in šibamo naprej 30 dni :)

Dobro, ni tako bleščeče, kakor se zdi, ampak še vedno je kar dobra cena :)

Lep pozdrav,
Matej
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Mar 23, 2011 12:35

Živjo.

Kaj uporablja kdo hvraški internet na krku ki gleda proti crikvenici? Namreč gledal sem na obeh ponudnikih vip in tmobile in je Šilo orisano za največjo hitrost.

Zanima me če ima kdo praktične izkušnje sz internetam v okolici Šila?

Hvala
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Mar 23, 2011 14:26

Uporabljam Simpa Internet in zaenkrat je ok. Neizkoriščeni podatki se ne brišejo. Seveda pa je dobro prebrati drobni tisk in roke.

http://www.t-mobile.hr/1/10-10-20-00-00.asp

Simpa opcije Internet:

* S 30 MB za 10 kn
* M 100 MB za 20 kn
* L 300 MB za 40 kn
* XL 1,5 GB za 75 kn*

U slučaju da korisnik nije potrošio sve uključene MB iz Simpa opcije Internet, a nakon što je prošao vremenski period od 30 dana od dana aktivacije, neiskorištena količina podatkovnog prometa uključena u opciju neće se izbrisati, već će se ponovno aktivirati prilikom reaktivacije nove Simpa opcije Internet.

Nakon isteka roka upotrebe, svoj Simpa Internet račun možete obnoviti u naknadnom roku od 270 dana i ponovno rabiti ovu uslugu.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Apr 22, 2011 17:37

T-mobile, VIP ali Tele2?
Cene so podobne, ali zanemarljive razlike.
Še velja, da T-mobile ne pobere neizkkoriščenega dela?
Kaj pa pokritost, zlasti otoki?
Če vse drži, potem je odločitev T-mobile?????
Kaj pa telefon? Je internet kartica tudi za telefoniranje?
Mogoče res otroška vprašanja, ampak... :?:
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Apr 22, 2011 17:42

Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » So Apr 23, 2011 11:38

Lansko leto sem nababil Simpa paket. Dobil sem Nokio, neki osnovni model ter slušalko za prostoročno telefoniranje (blu tuth). Slušalko lahko rabiš tudi z drugim telefonom v avtu. Cena je bila 198 kn. Prednaloženo je bilo 20 kn dobroimetja. Za vsakih nadalnjih 50 kn, ki jih naložiš dobiš še 20 kn, do skupne vrednosti 200 kn. Se pravi: plačaš 198kn, dobiš 200kn. Preko blu tooth povezave se povežem na prenosni računalnik, ter grem na internet, tako da imaš vse v enem- telefon in internet.
Jadranje je odklop
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » So Apr 23, 2011 16:12

Meni tudi po svoje "diši" ta možnost, da bi imel mobitel, s katerim bi klical po HR in se preko tega telefona povezal na net ... Ali so cene prenosov v tem primeru enake, ali je torej mogoče pri tem paketu s telefonom doseči enake cene prenosa podatkov?

Lep pozdrav,
Matej
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Apr 23, 2011 17:53

Pakete prenosov moraš aktivirati in to je to. Če jih ne aktiviraš je drago, če jih, je ugodno. Preberi na njihovi spletni strani.
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » So Apr 23, 2011 21:03

Jst mam tud simpo za telefonirat, za internet sem si pa kupil vodafone s kljucom, pa je blo mal nerodn z laptopom, sploh ker moji toshibi baterija zdrzi pol ure, zdej sm pa kartico razrezu pa v ipada, to je pa zmagovalna kombinacija, pa se zdrzi baterija ogromno.

lp iz Martinsnice;)
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Apr 24, 2011 10:20

Še en nasvet.
Predno se z note bookom povežete na internet izven SLO, obvezno izključite vse posodobitve programov, kateri imajo avtomatsko posodabljanje. To so v večina primerov Windows update, Internet Eksplorer, Mozila Firefox, Protivirusni programi, Divx, Corel...
Vse te posodobitve vam lahko poberejo veliko več dobroimetja kot vremenske napovedi.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Apr 25, 2011 12:18

Še dodatek od mene:
    pred odhodom na roko posodobite, kar je za posoodobiti (protivirusni program, recimo)
    jaz imam itak vedno večino reči, ki bi se posodabljale, nastavljene na opozorilo, posodobim pa ko jaz hočem
    Nekatere meteo strani se je vsaj včasih dalo v brskalniku gledati v offline načinu; v tem primeru za nekaj minut vzpostaviš povezavo in za vse odprte strani (več odprtih tabov) rečeš update all, potem pa pri prekinjeni povezavi gledaš, kar te zanima; to zlasti pride prav, če je kje slaba pokritost s signalom

O priliki moram malo preskusiti, katere povezave tak način dela še omogočajo.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Apr 25, 2011 21:07

Z vsem mogočim brskanjem ,z namernim trošenjem megabajtov,preprosto 1 GB na vipu nisem mogel potrošiti.
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Po Apr 25, 2011 22:13

val napisal/-a:Z vsem mogočim brskanjem ,z namernim trošenjem megabajtov,preprosto 1 GB na vipu nisem mogel potrošiti.

Tudi jaz ne. Sedaj pa še koristna informacija: VIP ima akcijo 1 Gb do konca maja za 55 kun. Kar je bagatela proti lanskim 191 kunam.

Lep pozdrav iz Čikata, preko Vipa. :)
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Apr 25, 2011 23:31

No jaz pa sem kupil Tmobil Simpa startni paket za 20 kun in imam v paketu 20 kun dobroimetja, ter 500 Mb, ki jih moram pokuriti v enem mesecu, potem pa vse propade. Je samo kartica brez ključka, tega pa imam svojega in sem samo spremenil nastavitve. Ko to porabim, vržem kartico stran in kupim spet novo številko za 20 kun. To je pa res bagatela, pa še 500 Mb lažje porabim kot 1 Gb. Se pa da nafilati ta kartica s 75 kun in dobiš 1,5 Gb, pred iztekom enega meseca pa lahko od doma nafilaš kartico in ti nič ne propade. To imajo nekaj v akciji, lahko pa se pogleda na njihovi strani.
jaz to uporabljam že nekaj dni in je prav super. Upam le, da mi ne zmanjka dobroimetja....

LP iz Poreča
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Apr 26, 2011 09:05

Je morda kdo probal vstaviti kartico v ključek kupljen pri VIP-u? Mislim, da so ga zaklenili ti klinčevi lopovi od VIPa.

Lani so mi na VIPu ukradli kompletno dobroimetje skoraj 900Mb pa čeprav sem vse plačal pošteno in celo dokupil kartico zaradi podaljšanja. Navodila so bila zavajajoče napisana, tako, da si mimogrede kaj narobe razumel in tako tudi 99% vseh uporabnikov vključno s prodajalci, ki so vsi trdili eno in isto pa ni držalo. Po izteku enega meseca so pobrali VSE neizkoriščeno dobroimetje. LOPOVI!!! Nikoli več ne kupim pri VIPu.
LP NT

Levo jaz, desno VIP
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov