Hja Marchi, žal je čisto vse res... No vetra ni bilo za 9Bf ampak morje pa petica garantirano.
Pa ne mislit, da je to sranje bilo samo v zloglasnem Kvarneru. Močan jugo je 2 dni dvigal valove v celem Jadranu, še posebej pa severno od Zadra.
Mogoče moram še malo obrazložiti, kako se je vse skupaj pripetilo, kajti v tako zagotovo ne bi rinil... Ob Istrski zahodni obali sem z obilico poskakovanja prispel do Kamenjaka. Seveda sem hotel videti, kaj je še na uni strani rta in se tako, res sem bedak, odpravil skozi ozek prehod, med rtom in otočkom Fenoliga. Kdor je že kdaj plul tod mimo po malo močnejšem jugu ve, da se val ZELO dvigne, saj je voda tam globoka vsega 3 do 5 metrov... No k sreči je plitvina zelo kratka in po štirih orjaških skokih pri hitrosti cca. 12 vozlov sem bil spet na večji globini, kjer je normalen val. Ura je bila okrog 2 popoldne in z velikim olajšanjem sem zavil proti Premanturi in takoj v drugo levo uvalo na Kamenjaku. Če me spomin ne vara je to Portić... In tam sem lepo odprl pivce in v morju gladkem kot ogledalo prebral celotno Burzo nautike, ki sem jo dopoldne kupil v Novigradu. In ob šestih je začel veter popuščati. Ob sedmih se jaz "brihtol" odločim, da si želim poštene večerje v Malem Lošinju in ne konzerve v samotni uvali na Kamenjaku... Vendar večerja mi ni bila usojena. In se odločim iti na vhod v zaliv pogledati kako izgleda. Ugotovitev je bila, da je val še visok, vendar z malo poskakovanja, sem lahko do teme v Malem Lošinju. Pri hitrosti nisem pretiraval in ob močnem zalivanju preko strehe plul z cca. 18 do 20 vozli. Odlično! Nekje do tretine poti proti Unijam... Tam pa je val zopet astronomsko narasel. In začela se je prej opisana odisejada pri morju 5... Kot sem že prej napisal, sem se do mraka le nekako prebil pred Unije, kjer sem hitrost za tistih nekaj 100 metrov v zavetrju z veseljem dvignil na 30 KN. Z veseljem sem odprl ta isto konzervo, ki mi na Kamenjaku sploh ni dišala.
Ta isti dan, ko je mene napadal jugo, jaz pa njega, je naš član Gobbi izplul iz portoroške marine s popolnoma novim Atlantisom 425. Barka od skoraj 14 metrov in 11 ton. Do Novigrad-a je dečko PAMETNO premislil in raje odšel v marino...
Kot pravi Nemo. Na morju bodite vedno pripravljeni. Sranje je lahko hitro tu. Smeti v rezervoarju so v slabem vremenu res velik problem in ne boste prvi, ki bi mu odpovedal motor samo zaradi tega. No moja barka na tem "brezpametnem podvigu" je bila k sreči skoraj nova z le 40 narejenimi urami. Ravno prav preizkušeno, vendar še vedno novo, ki po tehnični plati načelno redko pušča na cedilu...