- Žal fotke z 'fejstbukovih' galerij nimajo končnic jpg, png... in jih tale forum ne zna prikazati; so pa slike iz galerije organizatorja na povezavi pod naslovom.
- To je bila dvodnevna regata, razpisana za kup vrst plovil, bili pa so optimisti (veliko, tudi iz Pule, Trsta in okolice, Gradeža...), fireball-i (kakih 10) in flying juniorji (trije) in 2 laserja (istega dne naj bi bila še ena regata za laserje v Kopru, zato tu le dva).
Če/ko bo še kdo še kaj objavim, prilepim (po možnosti bom dal povezavo pod kako sliko, sicer samo povezavo, kot je zdaj pod naslovom zgoraj).
Vreme sobota: Čez dan sončno z nekaj oblaki na raznih koncih (nisem imel dosti časa gledati), pozno zvečer in čez noč dež.
Nič nisem meril, a dovolj vetra, da sem občasno na roki visel na vrvi za trapez, ni pa to bilo toliko časa, da bi trapez zares rabil oziroma da bi bil problem brez njega, fireballi pa so kar precej viseli na trapezih.
Veter za dva plova v zaliv (približno zahodnik), potem pa je postal tako spremenljiv - in občasno čisto pojel - tako da se ni dalo postaviti jadralnega polja glede na veter in smo ta dan ostali na dveh plovih.
Vreme nedelja: Zjutraj le komaj opazni prameni v velikih višinah, sicer jasno od obzorja do bozorja, do koder sem lahko videl.

Pod popoldne zanimivo oblačno nad kopnim, samo nisem utegnil dosti gledati.
Veter podobne smeri in jakosti, kot v soboto, le da je ostalo tako precej dlje tako, da so bili lahko 4 plovi.
Opomba: na tej barki sem imel tokrat toliko opravka sam s sabo, da za kup drugih reči enostavno ni bilo proste pozornosti...
Tekmovalno polje
- Fireballi, FJ in laserja so pluli skupaj, optimisti skupaj. Z Fireball-i in klapo je nekaj plovov štartalo in plulo tudi nekaj - morda 5 - jadrnic dinghy 12. Bilo je zanimivo videti, kako plovejo in na tistem vremenu za večino niso nič zaostali.
Načrta tekmovalnega polja in razporeditve boj trenutno nimam tu - bom opisal, ko pogledam, kako so bile številke boj.
Sobotni del
- Prvi dan dva plova, vsakič najprej štart nas (FB, FJ, laser), pret-šest minut za nami optimisti.
Bil sem neroden s tangunom (pa še s čim) - vsaj 10 sekund preveč sem porabil vsakič, ko je bilo treba kaj z njim, kar pri 10 m zamude vsakič pomeni pri 10 manevrih 100 m kasneje na cilju.
Po prvem plovu sva poskušala najti, kje kvačkam in to poštimati. Tako mislim da je bilo pri naslednjem štartu, da sva bila ob znaku za pripravo na naslednji plov predaleč nizvetrno, tako da je bilo 5 minut do štarta malček prekratko, da pravočasno prideva nazaj. Po štartnem signalu sva bila šele kakih 20-30 sekund za ostalimi čez štartno črto.
Ne glede na to sva pri tistem plovu uspela biti pri cilju le 10 m za enim od ostalih FJ, kar pomeni, da se je moje 'štrikanje' s tangunom malo ugladilo.
Po drugem plovu v soboto se je začel veter tako spreminjati, da do takrat, ko je potekel predvideni čas, niso mogli postaviti pravilne razporeditve boj glede na veter (torej štart proti vetru in vse ostalo v skladu s tem) za še kak plov.
Otročad je - večinoma v neoprenih - na koncu večinoma malo poskakala v morje. Jaz sem šel v kopalkah - malo je trajalo, preden sem se privadil - in obplaval tistih 100-200 m od priveza pomorske šole do začetka kopališča, in potem ko sem bil že v vodi, 'stauhal' še ena očala, ki so padla v vodo.
Obed po koncu dneva tokrat ni bila pašta, ampak pljeskavica v lepinji z ajvarjem in čebulo, za dovolj lačne čisto OK - pivo me pa ni zanimalo.
Nedelja
- Štirje plovi. Večina fireballov in ostala dva FJ je malo (oziroma kar precej) zamudila z obale, zato so tokrat optimisti štartali pred nami.
Kljub temu, da sem zdaj vedel, kaj sem prejšnji dan počel s tangunom narobe, na prvem plovu špinaker še ni bil OK - lahko da je bil res tako zelo spremenljiv veter, ali pa jaz nisem dovolj hitro prepoznaval, zakaj mi ga je zaprlo, ampak to bomo vadili izven tekme.
Drugi plov - in naslednje - se je Boštjan strinjal, da sva plula tudi nizveter brez špinakerja. Ker sem floka veliko bolj vajen kot špinakerja, je zaostanek pri vseh naslednjih plovih je bil bistveno manjši.
Prostor za izboljšave je še precej, najbrž bolj pri meni kot pri nastavitvah jadrnice, čeprav se je nekaj reči, ki sva jih poskusila, pri tistem vetru dobro izkazalo.
Ker smo nameravali še iti iskat enega optimista, da ga sproti odpeljemo v Lj, je plavanje za ta dan odpadlo, čeprav tistega optimista na koncu nismo mogli prevzeti. Tisti, ki bi naj nam ga dal, se je namreč zadržal na internautiki, je pa rekel, da v naslednjih dneh pelje skozi Ljubljano in bo on pripeljal.
Nedeljski topli obrok - rižota z morskimi sadeži, so rekli - sem žal zamudil, ker je bilo toliko vrste za sprati barke pred pospravljanjem. Nič hudega, še imam dovolj viška kg, da mi bo prej koristilo kot škodilo.