Dobri pregovori in misli

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Jan 08, 2016 20:05

Sashs napisal/-a:ti maš pa 6 strani monologov tukaj

hahaha :roll:

Je pa najbolj obiskana tema! :P MT je edin, k ma cajt 24/7 tle gor viset. Po moje je samostojni podjetnik. :lol: :lol: :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jan 08, 2016 20:40

Sashs napisal/-a:ti maš pa 6 strani monologov tukaj

hahaha :roll:
Mogoče...

Ampak, prispevki tu so praviloma kratki (tudi moji), in ko je že gregor.n začel o statistiki
  1. število prispevkov v tej temi je - ko to pišem - 225, število ogledov pa nekaj čez 32733, torej približno 140 ogledov na prispevek.
  2. v najbolj priljubljeni temi statistika trenutno kaže, da je 1378 in 144074 ogledov, torej približno 104 oglede na prispevek.

Če je ona tema 'najbolj priljubljena', pa je po številkah videti, da tudi tale ni čisto brez veze.

@kr en
    Kar zadeva mene in "k ma cajt 24/7 tle gor viset", si pri tem že spet pihnil mimo. Jaz namreč - za razliko od marsikoga od ostalih - za do sedaj namenoma še vedno nimam ne mobilnega interneta ne interneta doma.

Edit. po upokojitvi 2016 zdaj imam prenosni računalnik mobilni internet, čas na internetu in računalniku pa je še vedno daleč od omenjenega 24/7 'visenja na forumu.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Jun 17, 2016 16:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Če Jan 14, 2016 01:04

:D :D :D
Debata ni končana dokler nasprotna stran ne prizna da imam prav.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jan 26, 2016 17:08

Žal vredno razmisleka :cry:

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Jun 19, 2016 00:52

Aleš Strojnik napisal/-a:Če kdajkoli koga ne razumete, je razlog praviloma eden izmed naslednjih treh:
    Nima pojma o tistem, kar razlaga
    Ne zna razložiti
    Noče, da bi ga razumeli.

Tisti, ki nakladate o prepisovanju iz wikipedije: lahko povem zgodbo, kdaj in v kakšnih okoliščinah nam je to povedal.

Aleš Strojnik
Tisti, ki nakladate o 'strokovnjakih, ki se na vse spoznajo' in se pohvalite, da se spoznate na googlanje, malo poguglajte, kako dober je bil ta človek na toliko področjih, s katerimi se je ukvarjal.

Če je mnogo 'vseznalcev' samo nakladačev, še ni nujno, da so taki vsi.

So pa taki nakladači na prazno in brez osnove dejansko često tisti, ki za druge ('teoretike', Hrvate, Čehe, blondinke...), trdijo, da nimajo pojma, izkušenj... in sicer vedno takrat, ko o tistih ljudeh, o katerih izražajo mnenje, sami nimajo pojma - in jim tudi ni mar, da bi o njih znanju, izkušnjah... kaj izvedeli. Nekateri se celo ponašajo s tem, da o tem, o čemer izražajo tako mnenje, nič ne vedo.

To ne pomeni nujno, da niso bistri (dober hardware); največkrat pomeni, da bi njihov način razmišljanja lahko bil boljši (software z napakami...).

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Avg 20, 2016 10:29

He was never fond of axiomatic systems and declared repeatably: 'Everything I say must be understood not as an affirmation but as a qestion.'

Nikoli ni bil naklonjen izražanju 'dokončnih resnic' in je večkrat zatrdil: "Vse kar rečem, je treba razumeti ne kot trditev, ampak kot vprašanje."

Fritjof Capra o Nielsu Bohru, Uncommon Wisdom, l. 1988, str. 16

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Avg 20, 2016 10:30

Slika

weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » So Avg 20, 2016 16:45

Lepo marjan tomki...?eni so to vedeli že 2500 let nazaj.....nekateri pa si še danes zatiskajo oči
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Sr Avg 24, 2016 19:14

Ne pozabimo da smo v navtičnem forumu...tu ni demokracije...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Avg 25, 2016 10:45

Kadar ima admin čas, tu ni takih napak zaradi take demokracije,

Ampak admin ima premalo časa, in potem se na tem forumu včasih najde tudi taka demokracija.

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Sep 12, 2016 10:52

Z wtf.tw
You can't change anything from outside it. Standing apart, looking down, taking the overview, you see the pattern. What's wrong, what's missing. You want to fix it. But you can't patch it. You have to be in it, weaving it. You have to be part of the weaving.
—U. K. Le Guin

Velja za kup tehničnih reči - kjer 'biti v zadevi' lahko pomeni zares razumeti, verjetno pa še posebej za vse družbene zadeve.

Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Po Sep 19, 2016 22:58

Življenju ne moreš dodati niti enega dneva, dnevu pa lahko dodaš več življenja.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Jasno, kot to, da je 1+1=2 (kadar pač je)

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Okt 07, 2016 00:01

Jasno, kot to, da je 1+1=2 (kadar pač je)

Kako kadar pač je?

Na veliko načinov je mogoče praktično pokazati, kdaj je in kdaj ni, in tudi naravna števila (na katerih je bilo to najbrž začetku opaženo in opredeljeno, čeprav se potem izide tudi za druga števila), da je to res le pod pogojem, da gre seštevanje le pri množici istovrstnih reči (objektov, entitet...):
    en kamen in še en kamen sta dva kamna,
    en palec in en kazalec sta dva prsta,
    eno jabolko in ena hruška sta da sadeža,
    eno jabolko in en zaboj za jabolka sta dva predmeta
    en ženski klobuk in ena cvetlica sta dva predmeta
    en ženski ali moški klobuk in eno pero sta dva predmeta
    ena ženska in en moški sta dva človeka
    en človek in en konj sta dve živi bitji...
Toda 1+1 je lahko tudi 1. Primeri:
    en zaboj in eno jabolko je lahko en zaboj z jabolkom
    en ženski klobuk in ena cvetlica je lahko en s cvetlico okrašen ženski klobuk
    en ženski ali moški klobuk in eno pero je lahko s peresom okrašen klobuk
    ena ženska in en moški sta lahko en par(ček)...
    en človek in en konj je lahko en jezdec na konju

Zadeva se še malce zaplete, če imamo zaboje z več jabolki, klobuk z več cvetlicami, zaboj z mešanim sadjem, klobuk z različnim okrasjem...

Ko preideš na stvarnosti, ugotoviš, da le pri majhnem delu naravne stvarnosti velja, da je 1+1=2 - in še to le zato, ker namenoma zanemariš (ali skušaš odstraniti) razlike.

Dober matematik ve, kdaj je kaj zanemaril - in če mu kje začne kaj 'štekati', se med ostalim vrne tudi na opredelitev tega, s čimer se je ukvarjal (universe of discourse). Isto velja za dobrega statistika oziroma vsakega, ki zna zares uporabljati matematiko.

In zelo zelo ga lomi tisti, ki skuša katerikoli del stvarnosti prisiliti, da ne sme biti zapletenejši, kot je on sposoben doumeti. Pa bil politik, pridigar (ali papež), učitelj, podjetnik...

Zemljevid - katerekoli vrste, pa naj bo kakorkoli podroben - namreč ni svet.

Tokrat ni virov, velja pa moj 'podpis'.

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Okt 07, 2016 10:19

Število nobelovcev v ZDA...

Po mojem drži predpostavka, da jih imajo toliko, ker so dovolj bistrih (ekvivalent hardware) ljudi (in ne nujno rojenih Američanov) pustili intelektualno zrasti (razviti programsko opremo), ne da bi jih zatrli.

Teoretiziram? Nimam bistrosti Alberta Einsteina, lahko pa poskušam imeti razgledanost in - tudi čez forum - delovati kot Max Talmud. In če mislim, da bi bilo dobro kaj narediti (ali delati) in to lahko naredim, potem pač to delam.

Še en vir: The New York Times

'Glupost'? Mogoče, ampak vedno zanimiva - in mogoče tudi ne čisto brezkoristna - 'glupost'.

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

'Podpis' člana z avtoforuma; velja tudi na morju

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Okt 12, 2016 07:19

'Podpis' člana z avtoforuma; velja tudi na morju
V kolikor sam ne odpraviš napak na vozilu pripravi € za servis.... v primeru odlašanja ali nestrokovne izvedbe ---> večji stroški popravila.. :?

Jaz ne znam tako jedrnato :oops:

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gosti