Gumica 2.9m
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Gumica 2.9m
Lep pozdrav...
Malo sem zbegan, pa rabim iskusno pojasnilo....
V Sloveniji gumice ni potrebno registirati če je do 3m in do 4 KM!
V Hrvaški gumice ni potrebno registrirati do 2.5m in do 4KM!
Kaj zdaj to pomeni?
Kaj jaz moram moj Maestral 9S od 2.9m registrirat za it na hrvaško ali ne?
Kaj za čoln ki ga ni potrebno registrirat moraš imet seboj kakšne papirje?
Kako pa je z vinijeto na hrvaškem, jo potrebujem?
Malo sem zbegan, pa rabim iskusno pojasnilo....
V Sloveniji gumice ni potrebno registirati če je do 3m in do 4 KM!
V Hrvaški gumice ni potrebno registrirati do 2.5m in do 4KM!
Kaj zdaj to pomeni?
Kaj jaz moram moj Maestral 9S od 2.9m registrirat za it na hrvaško ali ne?
Kaj za čoln ki ga ni potrebno registrirat moraš imet seboj kakšne papirje?
Kako pa je z vinijeto na hrvaškem, jo potrebujem?
Fishermen never dies, they just smell like that!
Mene so kar dosti krat kontrolirali, ker sem pač z gumico in štirko, bil kar daleč zunaj, na mestu kjer so krasni riboni. Razen ribiške dovolilnice in tu pa tam osebne, niso zahtevali papirjev za čoln. Premala vrednost, da bi izgubljali čas.
Xiii, te mere 2,5 m dolžina čolna, so bile predpisane na HR, eno ali dve sezoni. Sedaj velja enako kot pri nas. Pod 3 m in pod 5 ks.
Če pa že imaš KPP, jo zapeči v folijo ( kopijo) in zaradi ljubega miru imej s sabo. Z osebno.
Če se pa spomnim 7 let nazaj, ko sva z stricem šla v Umag na policijo, prijavit krajo njegovega Maestrala ( ne vem št., je bil pa ta velik ) in Tomos 4,5, so nas gledali , kot da sva z lune padla. Policaj je rekel; Čamac je več u Dalmaciji i možete zaboravit na njega. Dali da pišemo zapisnik
. Sva se obrnila in šla. Brez zapisnika. Tako da mislim, da jim ni mar za tamala plovila.
Papirje ( KPP ) boš prej potreboval na mejnem prehodu, če ga voziš sem in tja.
LP
Xiii, te mere 2,5 m dolžina čolna, so bile predpisane na HR, eno ali dve sezoni. Sedaj velja enako kot pri nas. Pod 3 m in pod 5 ks.
Če pa že imaš KPP, jo zapeči v folijo ( kopijo) in zaradi ljubega miru imej s sabo. Z osebno.
Če se pa spomnim 7 let nazaj, ko sva z stricem šla v Umag na policijo, prijavit krajo njegovega Maestrala ( ne vem št., je bil pa ta velik ) in Tomos 4,5, so nas gledali , kot da sva z lune padla. Policaj je rekel; Čamac je več u Dalmaciji i možete zaboravit na njega. Dali da pišemo zapisnik
Papirje ( KPP ) boš prej potreboval na mejnem prehodu, če ga voziš sem in tja.
LP
Zagotovo ne ampak to ne pomeni da ne rabiš izpita, iz prve roke iz kapetanije ti povem, da mi je rekel: za ovakve male brodice nema veze.Moj kolega se vozika v umgagu s 3,45m in yam8 lepo upošteva pravila in ga ne gnjavijo. Če te ustavijo pa bolje ispasti glup nego iz aviona. Samo veš da greš lahko max 500m od obale in glisiraš će lahko 300m od obale.Malo vseeno poglej pravila srečanja oziroma izogibanja itd.
LP
LP
Ok da pomagan in odgovorim lepo po vrsti.
1.) V Sloveniji in na Hrvaškem za plovilo dolžine do 3 metrov (299 cm) in motorjem z močjo do 5 KM ni potrebna registracija plovila, ni potrebna plovna vinjeta za Hrvaško.
2.) potrebuješ izpit (Preizkus znanja za upravljanje s čolnom, ta izpit velja za plovila do dolžine 7 m in motorjem z močjo do 9.9 KM, ali za vodni skuter.Izpit stane okoli 17 -20 EUR, pokliči na Upravo RS za pomorstvo in ti bodo vse razložili ter ti povedali kje najdeš gradivo za izpit.
3.)Ja dokumente imej s sabo to pomeni kopijo kupoprodajne pogodbe za motor in čoln ali kopijo računov, izpit, osebno izkaznico.Pazi da se boš držal pravil za tak čoln je pomembno to da nisi oddaljen od obale več kot 1000 m, drugače bo kazen če bodo imeli policaji slab dan
4.)Torej če to upoštevaš nimaš nobenih večjih stroškov, samo tankaš in piči miško
, to sem delal tudi jaz, pa me je potegnilo in že kupujem večji gumenjak z močnejšim motorjem
,
1.) V Sloveniji in na Hrvaškem za plovilo dolžine do 3 metrov (299 cm) in motorjem z močjo do 5 KM ni potrebna registracija plovila, ni potrebna plovna vinjeta za Hrvaško.
2.) potrebuješ izpit (Preizkus znanja za upravljanje s čolnom, ta izpit velja za plovila do dolžine 7 m in motorjem z močjo do 9.9 KM, ali za vodni skuter.Izpit stane okoli 17 -20 EUR, pokliči na Upravo RS za pomorstvo in ti bodo vse razložili ter ti povedali kje najdeš gradivo za izpit.
3.)Ja dokumente imej s sabo to pomeni kopijo kupoprodajne pogodbe za motor in čoln ali kopijo računov, izpit, osebno izkaznico.Pazi da se boš držal pravil za tak čoln je pomembno to da nisi oddaljen od obale več kot 1000 m, drugače bo kazen če bodo imeli policaji slab dan
4.)Torej če to upoštevaš nimaš nobenih večjih stroškov, samo tankaš in piči miško
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost