Pozdravljeni!
V kampu na hrvaškem imamo prikolico, ki je registrirana v Slovenij. Pred kakim tednom so nas obvestili s strani kampa, da so imeli inšpekcijo s carine, ter da bodo morala vsa vozila, ki niso carinjena zapustiti državo.
Kamp ima status carinskega skladišča in vsa roba v nejm se prijavlja carini (kamp prikolice in tudi plovila).
Ali je kdo imel podoben primer?
Pisal sem na carino kjer so mi navedli enako kot je bilo že objavljeno na mornarju.
Zanima me kako dokazati da je roba res šla preko meje. Ne poznam nobenega dokumenta, ki bi to potrdil. Na carini o tem sploh niso nič hoteli slišati.
Kako je pa to s plovili v marinah? Podoben primer bodo imeli tudi tisti, ki imajo plovila v depojih.
Lep pozdrav!
Andrej
Carinska skladišča
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Ja, je bilo govora in takrat je naš član Hrast , objavil odgovor HR carine , ravno o dovoljenem času , da ostane naše plovilo v HR carinskem nadzoru, beri marine ali kempi. In to je 18 mesecev, potem bi moralo plovilo zapustiti HR carinsko področje. Seveda se naslednji dan lahko vrne in zopet začne tečt tale doba 18-ih mesecev. Tako je po njihovem zakonu, kako in koliko pa se izvaja, pa je zopet drugo vprašanje, ampak po 18-ih mesecih si v prekršku .. Tukaj original odgovor na Hrastovo vprašanje.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=1317
LP
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=1317
LP
Lepo imaš razloženo, kako je po zakonih. velja enako za plovila in tudi počitniške prikolice. Rešitev je, da prikolico odpelješ iz kampa v nek bližnji depo, ki ima status carinskega skladišča, seveda plačaš itd.... Obstajajo pa tudi razni "obvozi", samo se moraš znajt. Recimo, prekini pogodbo z kampom za kak teden, in jo ponovno skleni. Če v tem času ne bo kontrole, ki se bo zapiknila ravno v tvojo prikolico, boš tako dokazoval, da si med tem peljal prikolico preko meje in nazaj. Tukaj ti nihče ne more dokazat nasprotno. Seveda mora biti tudi izgled v kampu ta, da se ne vidi ravno, da prikolice nisi premaknil že 10 let. Pa še, če mora biti prikolica registrirana, moraš to imet tudi registrirano, sicer si v prekršku. So pa inšpektorji v zadnjem letu precej aktivni na tem področju.
Ta zakon je stopil v veljavo leta 2004. Pri nas je takrat nastala panika, ker na Korčuli ni carinskega skladišča in ker sem se odločil da prikolo ne bom več vozil okoli, sem šel do špediterja, uradno uvozil prikolico in zdravo. Vse skupaj me je takrat, za 15 let staro prikolico, prišlo okoli 1900 kun, od tega 1200 kun za špediterja, 500 kun je bila carina ostalo pa so bili še neki, pojmanimam, stroški oziroma "porez na budale".
Do takrat sem imel pa vsako leto obisk carine, da so mi nalepili neko nalepko in jo poštempljali.
Do takrat sem imel pa vsako leto obisk carine, da so mi nalepili neko nalepko in jo poštempljali.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost