Vinjeta in popisi posadke po vstopu RH v EU

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Mar 31, 2013 12:31

a-lex napisal/-a:.... no, potem letos še colamo, drugo leto pa vidjet ćemo.

Placali bomo vedno ,samo reklo se bo kako drugače.
Najbolj važno je ,da ne bi bilo več potrebno popisa oseb.
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Ne Mar 31, 2013 13:24

val napisal/-a:
a-lex napisal/-a:.... no, potem letos še colamo, drugo leto pa vidjet ćemo.

Placali bomo vedno ,samo reklo se bo kako drugače.
Najbolj važno je ,da ne bi bilo več potrebno popisa oseb.

Točno tako...

Razlika bo predvsem za "domače zastave", ki jim bodo morali po novem enako zacolati...

Kaj res mislite, da se bodo odpovedali gnaru? Ne bit hecni....
RockyHD
Desetnik

OdgovorNapisal/-a RockyHD » Ne Apr 07, 2013 11:30

Hoj, malo sem že iskal po forumu glede nakupa vinjete, pa bom vseeno vprašal...Kupil sem jadrnico v Sloveniji, registrirano na slovensko zastavo, prepis v vpisnem listu uredil, pravtako obvezno zavarovanje. Sedaj pa bi rad imel jadrnico na Hrvaškem, kaj potrebujem od dokumentov za nakup vinjete+crewliste in kako je s prehodom na meji, glede na to, da bom jadrnico peljal po kopnem na prikolici?

najlepša hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Apr 07, 2013 17:23

hoj
kako dolga pa je
s čim jo vlečeš po cesti-vem da z avtom :D
lp
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Apr 07, 2013 18:39

Na meji bodo verjetno hoteli videti vpisni list, potem pa ustavi pri prvi kapetaniji in kupi vinjeto. S seboj moraš imeti vpisni list in izpit za voditelja čolna in dokumente, ki jih boš navedel na na popisu posadke in dokazilo o veljavnem zavarovanju proti škodi, ki jo boš naredil na tretjih osebah. Tam tudi napišeš popis posadke. Lahko ga napišeš že doma, če mi pišeš na ZS ti pošljem vzorec v Wordu. Če imaš na barki ležišča, te bodo oskubili še za turistično takso. Če boš plul okoli in ne boš nikjer prijavljen, moraš na policijski postaji, kjer se boš vkrcal, narediti prijavo bivanja (Zakon o strancima, 147 člen), obrazec za to je bil že nekje na tem forumu.
Obrazec popisa posadke pa je tudi TUKAJ
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Apr 07, 2013 19:55

Zgornji post bi popravil samo v toliko, da ne rabiš na prvo kapetanijo ,ampak vinjeto lahko urediš tam kjer boš dal plovilo v vodo.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Apr 07, 2013 20:20

Bližnjico na ta prispevek motornega (in Valovo dopolnitev) sem dal v Kazalo baze znanja, razdelek Pravne zadeve.

Tu je jedrnato skupaj vse bistveno, mislim - z navodilom za prijavo tujcev vred. Tu je pa tista povezava na obrazec za prijavo, ki jo je omenil motorni, tako da ga lahko že doma iztiskaš in izpolniš.

Tako odpadejo tudi zapleti, ko so nekateri pisali, da jih na policiji niso hoteli/mogli prijaviti, ker niso imeli obrazcev. Ja, pa še to...

val napisal/-a:
Splav napisal/-a:Val in Motorni, hvala za odgovor. Edini problem, ki ga vidim, je kateri naslov je treba vpisati, če se naokrog potepam z barko. Drugače pa je zelo priročno, če lahko to formalnost opraviš kar na lokalni policijski postaji.

Jaz napišem "jedrilica Sandrina"

Saj tudi če prideš po morju na mejo ti napišejo za pebivališče plovilo.

(To sem pobral iz teme Dokumenti na Hrvaskem, to je bil tisti 'nekje', ki ga je malo višje omenil motorni. :wink: in kjer je o tem še malo več.)
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Apr 08, 2013 00:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
RockyHD
Desetnik

OdgovorNapisal/-a RockyHD » Ne Apr 07, 2013 23:17

Odlično, hvala :!:
RockyHD
Desetnik

OdgovorNapisal/-a RockyHD » Ne Apr 07, 2013 23:17

cibro napisal/-a:hoj
kako dolga pa je
s čim jo vlečeš po cesti-vem da z avtom :D
lp

Z avtom + dvoosno prikolico (dolžina barke: 8m)
8)
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Apr 08, 2013 08:32

sprašujem ker sem zadnjič nekoga z BMW videl v zupki ki vleče jadrnico na prikolici pa sem mislil da si ti.
LP, G
jankec
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a jankec » To Apr 16, 2013 21:14

V Žurnalu sem 15.4.2013 prebral, da po 1.7.2013 ne bo več popisa oseb. Predvidevajo da se bo povečal črni čarter. Zanima me kaj bo z plačilom plovnega dovoljenje(vinjete)?

lp jankec
Merry fisher 695
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Apr 16, 2013 21:18

Jankec, dobro jutro. Preberi si to temo od začetka, pa boš videl, da tudi nas to zanima.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Apr 16, 2013 21:34

Včeraj sem hrvaškemu ministrstvu za pomorstvo, promet in infrastrukturo po mailu zastavil točno to vprašanje. Ko (če) mi odgovorijo, bom objavil odgovor na forumu.
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Sr Apr 17, 2013 11:16

jankec napisal/-a:V Žurnalu sem 15.4.2013 prebral, da po 1.7.2013 ne bo več popisa oseb. Predvidevajo da se bo povečal črni čarter. Zanima me kaj bo z plačilom plovnega dovoljenje(vinjete)?

lp jankec

Tu je link:

http://www.zurnal24.si/do-zdaj-23-kratn ... nek-190242

Zakonj o spremembi pomorskega zakonika bo v 1 in 2 branju na aprilski seji sabora. To pomeni da bo 3 branje na majski seji, kar pomeni da bo veljaven nekje v začetku junija. Kaj bo pa s pravilnikom, bomo pa videli.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Apr 17, 2013 12:44

Pravkar sem dobil odgovor s hrvaškega ministrstva za pomorstvo... v bistvu nič določenega... očitno bom moral plačati celoletno vinjeto, čeprav mi poteče samo par dni pred vstopom Hrvaške v EU:

Poštovani,

Dok se ne usvoje izmjene i dopune Pomorskog zakonika i ne donesu pripadajući pravilnici i dok svi ti propisi ne stupe na snagu vrijede važeći zakonski propisi. U prijedlogu izmjena i dopuna Pomorskog zakonika stoji sljedeće:

PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 141.

Vlada Republike Hrvatske će u roku od godine dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona donijeti:

- Urebu o dolasku i boravku stranih jahti i brodica namijenjenih razonodi, športu ili rekreaciji (članak 9.) Članak 146.

Do stupanja na snagu propisa iz članka 141. stavka 1. podstavka 2. ostaje na snazi Uredba o uvjetima za dolazak i boravak stranih jahti i brodica namijenjenih športu i razonodi u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 40/2006).

Članak 151.

Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u „Narodnim novinama“ .

Srdačan pozdrav!

Samostalna služba za odnose s javnošću

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

Prisavlje 14, 10 000 Zagreb

tel. 01/3784-522

fax. 01/3784-521

e-mail: glasnogovornica@mppi.hr

web: www.mppi.hr

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost